Informējam, ka šajā mājaslapā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatnes apkopo informāciju par Mājaslapas apmeklējumiem, palīdz uzlabot tās funkcionalitāti un nodrošina tehnisku servisa darbību. Turpinot lietot šo Mājaslapu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes. Sīkāk par šo lasīt: Uzņēmuma personas datu apstrāde un privātuma politika.
NĪP logo
jelgava.lv
Meklēt rakstu

Kāpēc klienti izvēlas mūs?

Mūsu prioritātes un spēks:

  • SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” ir vairāk nekā 25 gadu pieredze dzīvojamo māju pārvaldīšanā. Gadu gaitā izveidojusies zinoša, profesionāla speciālistu komanda un nostiprinājies pārbaudītu sadarbības partneru loks.
  • Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Jelgavas valstspilsētas pašvaldība, kas nodrošina darbības uzraudzību un kontroli.
  • Daudzveidīgais pakalpojumu klāsts vērsts uz mājas tehniskā stāvokļa saglabāšanu, uzlabošanu un modernizēšanu.
  • 24/7 darbojas diennakts avārijas dienests ar visu nepieciešamo jomu speciālistu komandu.
  • Sniedzam klientiem profesionāli sistematizētu un tajā pašā laikā individuālu pieeju un iespēju tikties klātienē ar klientu apkalpošanas speciālistiem un dzīvojamo māju pārvaldīšanas speciālistiem.
  • Nozīmīgu uzsvaru liekam uz sadarbību ar māju dzīvokļu īpašniekiem un to ievēlētajām kontaktpersonām vai dzīvokļu īpašnieku biedrībām. Pilnveidojam sadarbību un apmācību.
  • Pieejamas drošas un mūsdienīgas komunikācijas iespējas – uzņēmumā ir izstrādāta elektroniska Informatīvā sistēma, kas individuāli pieejama katram dzīvokļa īpašniekam jebkurā laikā un vietā, tā tiek atvieglota datu apmaiņa un komunikācija ar pārvaldnieku, dzīvojamās mājas īpašnieku lēmumu pieņemšana, rēķinu saņemšana/apmaksa (nodrošināta saite ar bankām) .
  • Klienta ērtībām atbilstoša ikmēneša rēķinu piegāde elektroniski vai papīra formā.
  • Grāmatvedības un juridisko pakalpojumu piedāvājums pārvaldīšanas jomā atbilstoši likumdošanai un ņemot vērā klientu vēlmes.
  • Nepieciešamības gadījumā - mājas uzturēšanai un tehniskā stāvokļa uzlabošanai, uzņēmums piedāvā un sniedz individuālu atbalstu finanšu risinājumiem (atliktie maksājumi, dalītie maksājumi, kredītlīnija, ilgtermiņa kredīti u.c.)
  • Vieni no pirmajiem Latvijā esam uzsākuši un veiksmīgi turpinām dzīvojamo māju siltināšanas projektu vadību, līdzfinansējuma un resursu piesaistīšanu no ES un citiem fondiem.
  • Aktīvi iesaistāmies un organizējam dzīvojamo māju un to teritoriju labiekārtošanas projektus, to realizēšanai piesaistot pašvaldības līdzfinansējumu.
Ja vēlaties uzticēt mums sava īpašuma pārvaldīšanu – aizpildiet anketu, mēs sagatavosim individuālu piedāvājumu tieši Jūsu mājai un palīdzēsim sakārtot visu nepieciešamo dokumentāciju! Mēs cienām un novērtējam jūsu izvēli!

Mūsu moto: Esiet saimnieki savam īpašumam! Mēs palīdzēsim! 

Raksti 1-15 no 252

Tradīcija veiksmīgas sadarbības turpināšanai 

Publicēts: 18.03.2024



Tradīcija veiksmīgas sadarbības turpināšanai 
Par pozitīvu tradīciju ir izveidojies SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) organizētais pavasara pasākums – daudzdzīvokļu ēku dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonu sanāksme.

14. martā Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā pulcējās nebijis skaits mūsu sadarbības partneru -115 kontaktpersonas.

Priecājamies, ka ar katru gadu atsaucība pieaug, un jūtama patiesa interese iedziļināties informācijā, uzzināt vairāk par māju pārvaldīšanu un ar to saistītajām aktualitātēm un likumdošanas izmaiņām, JNĪP plānotajiem uzlabojumiem. Aizvien vairāk viņi apzinās, ka māja kopumā pieder viņiem un ka pašiem jālemj par to, kā māju ilgtermiņā uzturēt. Ja veidojas izpratne, tad arī dialogs veidojas. Jebkuri remontdarbi un uzlabojumi, protams, ir saistīti ar investīcijām, tāpēc būtiski izvērtēt, kur atrast finansējumu.

Šajā reizē runājām par pārvaldīšanas pilnvarojuma līgumu, galveno dokumentu uz kā pamata JNĪP veic mājas pārvaldīšanu. Analizējām, kā veidojas maksājumi, kuras sadaļas ir obligātās un kuras jau viņu pašu plānotās un lemtās. Nedaudz informējām par kopīpašuma apdrošināšanas plusiem. Joprojām daudziem aktuāla ir ēku siltināšanas nepieciešamība, tāpēc izskaidrojām energoefektivitātes jaunās programmas nianses. Svarīga ir arī liftu tehniskās uzraudzības jaunā kārtība un regulējumi, kā arī iespēja ilgtermiņā ieekonomēt uzstādot saules paneļus. Nobeigumā ne tik viegli atrisināmie atkritumu apsaimniekošanas jautājumi. Lai izskaidrotu bioloģisko atkritumu šķirošanas jaunos normatīvus un vēlreiz izstāstītu par šķirošanas nozīmīgumu un ieguvumiem ne tikai dabai, bet arī pašiem iedzīvotājiem, bijām pieaicinājuši Pilnsabiedrības “JKP” pārstāvi. Savukārt JNIP šobrīd ļoti aktīvi strādā pie slēgta tipa atkritumu laukumu programmas, kas varētu būt risinājums daudzām ēkām. Visi izskatītie jautājumi vērsti uz sniedzamo pakalpojumu attīstīšanu un pilnvērtīgu nodrošināšanu.

Vēlreiz pārliecinājāmies, ka ikgadējās sanāksmes uzlabo dzīvokļu īpašnieku informētību un savstarpējo komunikāciju.

JNĪP pateicas palīgiem - daudzdzīvokļu ēku dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonām - par ieguldīto darbu, veltīto laiku un enerģiju!

​Sanāksme dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonām 14. martā plkst.16:00, Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā 

Publicēts: 11.03.2024



​Sanāksme dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonām 14. martā plkst.16:00, Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā 
SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP) aicina uz ikgadējo sanāksmi savus vislielākos palīgus - daudzdzīvokļu ēku dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonas.
 
Programmā:
  1. Par pārvaldīšanas pilnvarojuma līgumiem.
  2. Par pārvaldīšanas maksājumiem un apdrošināšanu.
  3. Energoefektivitāte, lifti, saules paneļi.
  4. Atkritumu apsaimniekošana un labiekārtošanas projekti.
Paldies palīgiem par ieguldīto darbu, veltīto laiku, enerģiju un uz tikšanos!
 

Informācija no SIA "Jelgavas ūdens" 

Publicēts: 07.03.2024



 

Informējam, ka no 2024.gada 1.februāra tiek noteikti šādi SIA "Jelgavas ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi:

  • Ūdensapgādes pakalpojumu tarifs 1.07 EUR/m3 (bez PVN)
  • Kanalizācijas pakalpojumu tarifs 1.50 EUR/m3 (bez PVN)
  • Kopā ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs 2.57 EUR/m3 (bez PVN)

Vairāk informācija šeit.


Pierodam pie jaunās datu apstrādes sistēmas un rēķina izskaidrojuma sadaļām 

Publicēts: 29.02.2024



Pierodam pie jaunās datu apstrādes sistēmas un rēķina izskaidrojuma sadaļām 
SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” gads iesācies ar jaunas datu apstrādes programmas ieviešanu. Mūsu datu sistēma ir apjomīga un specifiska, nepieciešams ievērot visas datu aizsardzības nianses, tāpēc pāriešana jaunajā sistēmā ir laikietilpīga un pakāpeniska.
 
Kā jau mūsu klienti pamanījuši, piegādātajiem rēķiniem ir jauns izskats, mainījies pakalpojumu sadalījums un precizēti sniegto pakalpojumu nosaukumi.  Turpinām strādāt, lai mūsu klientiem rēķins kopumā un tā iekļauto pakalpojumu sadalījums kļūtu vēl pārskatāmāks un nepārprotams. Jau šobrīd varam teikt, ka  ieviestie jauninājumi ir vērsti, lai nodrošinātu vienotu sapratni par rēķina saturu.
 
Iepriekšējos rēķinos pārvaldīšanas maksas atšifrējums bija norādīts kā dzīvokļa platība + puse no lodžijas platības, (piem. 48.00 m2+3.40 m2/2), bet jaunajos uzreiz tiek norādīta dzīvokļa kopējā platība, par kuru tiek veikts aprēķins (piem.51.4 m2). Rezultāta skaitlis nemainās, bet jaunajā programmā tas tiek uzrādīts jau saskaitīts.
Lasīt vairāk

Klaiņojošu dzīvnieku izķeršana 

Publicēts: 16.02.2024



Klaiņojošu dzīvnieku izķeršana 
Jelgavas pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā klaiņojošo vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušo dzīvnieku izķeršanu, to nogādāšanu dzīvnieku patversmē un, ja nepieciešams, eitanāziju, kā arī pirmās neatliekamās veterinārmedicīniskās palīdzības sniegšanu atrastajiem bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušajiem dzīvniekiem, organizē SIA “Zemgales EKO”.
 
(Jelgavas pilsētas domes 25.04.2019. lēmumu Nr.5/6 )
 
Privāto teritoriju īpašnieku un  namu apsaimniekotāju pārvaldīšanā esošo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju funkcionālajā teritorijā klaiņojošo dzīvnieku izķeršana ir maksas pakalpojums. Saskaņā ar SIA “Zemgales EKO” cenrādi (suns, kaķis, (istabas) sesks) 1 izsaukums izmaksā 36,96 EUR.
 
(Maksa par pakalpojumu noteikta ar Jelgavas pilsētas domes 26.03.2020 lēmumu Nr.4/12.)
 
Lasīt vairāk

Obligāta bioatkritumu šķirošana 

Publicēts: 12.02.2024



Obligāta bioatkritumu šķirošana 
Obligāta bioatkritumu šķirošana 
Obligāta bioatkritumu šķirošana 
Šobrīd notiek intensīvs darbs ar daudzdzīvokļu namu kontaktpersonām, lūdzot viņiem norādīt piemērotu vietu, informēt māju iedzīvotājus, kā arī skaidrot cilvēkiem šķirošanas nepieciešamību. Motivācija šķirot bioloģiskos atkritumus var būt gan ekonomiska, gan rūpēs par vidi balstīta. Viens no mudinājumiem šķirot bioloģiskos atkritumus ir zemāka maksa par to izvešanu, salīdzinot ar sadzīves atkritumiem. No 2024. gada maksa par bioloģisko atkritumu apsaimniekošanas būs 60 % apjomā no maksas par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Tomēr jāņem vērā, ka no bioloģisko atkritumu šķirošanas ekonomiskais ieguvums būs, ja vienlaikus tiks samazināts sadzīves atkritumu izvešanas biežums un/ vai konteinera tilpums. Taču tā kā ap 40 vai pat 50 % no nešķirotiem sadzīves atkritumiem sastāda tieši pārtikas atkritumi, tos atšķirojot, ietaupījums var būt ievērojams.
 
Ļoti svarīgi iegaumēt , ka neatbilstošs bioloģiski noārdāmo atkritumu sastāvs pielīdzināms sadzīves atkritumiem un par attiecīgo konteinera tilpumu Pasūtītājam tiek izrakstīts rēķins, piemērojot sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksu, atbilstoši šī Līguma noteikumiem.
 
Brūnajā konteinerā jānonāk virtuves atkritumiem un ēdiena paliekām bez iepakojuma, izņemot speciālos biodegradējamos (BIO) atkritumu maisiņus un kompostējamos papīra iepirkumu maisiņus bez folija ielaidumiem un plastmasas lodziņiem, kuri ir piemēroti kompostēšanai un uz kuriem ir norādīts atbilstošs marķējums.
 
Atceries! Neatbilstošs bioloģiski noārdāmo atkritumu sastāvs pielīdzināms sadzīves atkritumiem un par attiecīgo konteinera tilpumu Pasūtītājam tiek izrakstīts rēķins, piemērojot sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksu, atbilstoši šī Līguma noteikumiem.

Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā nodrošina pilnsabiedrība “JKP”, sīkāka informācija - atkritumijkp.lv.

 

 


Jelgavā apstiprināti jaunie saistošie noteikumi atkritumu apsaimniekošanā 

Publicēts: 08.01.2024



Jelgavā apstiprināti jaunie saistošie noteikumi atkritumu apsaimniekošanā 
2023.gada 21.decembrī Jelgavas domes sēdē apstiprināti saistošie noteikumi “Jelgavas valstspilsētas pašvaldības sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi”.
Jaunie noteikumi ir izstrādāti, ņemot vērā izmaiņas atkritumu apsaimniekošanu regulējošajos normatīvajos aktos un paredz, ka pilsētā tiek nodrošināta bioloģisko atkritumu šķirošana.

Jelgavas pilsētā klientiem bioloģisko atkritumu izvešanu nodrošinās Pilnsabiedrība “JKP”. Bioloģisko atkritumu izvešana iedzīvotājiem būs maksas pakalpojums. Saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likumu, bioloģisko noārdāmo atkritumu izvešanas maksa būs 60 procentu apmērā no atkritumu apsaimniekošanas tarifa pilsētā.

Lai mudinātu iedzīvotājus šķirot atkritumus, saistošajos noteikumos ir paredzēts, ka tie iedzīvotāji, kuri iesaistīties atkritumu šķirošanā – noslēgs līgumu un nodrošinās, ka īpašumā atkritumi tiek šķiroti un tādi atkritumi kā plastmasas, papīra, metāla, stikla iepakojums un bioloģiskie atkritumi tiek savākti dalīti vai kompostēti –, varēs divreiz retāk nekā noteikts izvest nešķirotos sadzīves atkritumus.
 
Saistošie noteikumi stāsies spēkā pēc to saskaņošanas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un publicēšanas “Latvijas Vēstnesī”.

 

Lasīt vairāk

Pēc svētkiem eglītes var nodot vairākās vietās 

Publicēts: 05.01.2024



Pēc svētkiem eglītes var nodot vairākās vietās 

Pēc svētkiem jelgavnieki savu eglīti tradicionāli bez maksas var nodot jebkurā no trim pilsētas dalīto atkritumu savākšanas laukumiem vai līdz 15. janvārim tās nogādāt stāvlaukumā pie “Gren” biomasas koģenerācijas stacijas Rūpniecības ielā 73A. Savukārt daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji vienu eglīti līdz 31. janvārim drīkst novietot savā pagalmā pie atkritumu konteineriem.

 

Lasīt vairāk

Cienījamie Klienti, daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieki! 

Publicēts: 15.12.2023



Cienījamie Klienti, daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieki! 
Atkritumus, kuru to gabarītu un svara dēļ aizliegts ievietot sadzīves atkritumu konteineros, dēvē par lielgabarīta atkritumiem, tādi kā – mēbeles, matrači, paklāji un citi līdzīgi priekšmeti. Izvešanas grafiku, kad lielgabarītu atkritumi tiek izvesti no daudzdzīvokļu māju konteineru laukumiem nosaka atkritumu apsaimniekotājs https://atkritumijkp.lv/lielgabarits un tas ir noteikts ne retāk, kā divas reizes mēnesī.

Bieži vien šie atkritumi tiek izmesti sadzīves atkritumu konteineros, ko aizliegts darīt. Ir konstatēti gadījumi, kad lielgabarīta atkritumi tiek novietoti pie dzīvojamās mājas kāpņu telpām, zaļajā zonā vai zem pirmā stāva logiem, kas ne tikai ir pretrunā ar ugunsdrošības noteikumiem, bet arī degradē apkārtējo vidi, radot antisanitārus apstākļus.

Rūpējoties par sakoptu vidi pilsētā atbilstoši Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošiem noteikumiem Nr.15-18 SIA "Jelgavas nekustamā īpašumu pārvalde" organizē šo atkritumu papildus izvešanu, piesakot to pie atkritumu apsaimniekotāja. Šīs izmaksas tiek segtas no attiecīgās dzīvojamās mājas vai mājām - maksās visi dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki, pat tie, kuri nav novietojuši lielgabarīta atkritumus pie atkritumu konteineriem.

Paziņojums mūsu klientiem 

Publicēts: 27.11.2023



Cienījamie uzņēmuma klienti, dzīvokļu īpašnieki!
 
2024.gadā palielinoties minimālās darba algas slieksnim valstī, turpinoties energoresursu cenu kāpumam, palielinās pārvaldīšanas maksas sastāvdaļa – administratīvās izmaksas.
 
Sākot ar 2024.gada 1.janvāri:
  • pārvaldīšanas (administratīvo) pakalpojuma maksa tiek noteikta 0.2003 EUR/m² + PVN21%
Sakarā ar šīm izmaiņām maksa rēķina pozīcijā "pārvaldīšana" palielināsies par 0.0235 EUR/m².
 
Pateicamies Jums par līdzšinējo sadarbību un būsim priecīgi ar Jums kopā augt un attīstīties arī nākotnē.

​Par lielgabarīta atkritumu savākšanu daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām 

Publicēts: 24.11.2023



Jelgavas valstspilsētā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniedzējs piedāvā izvest lielgabarīta atkritumus, ko daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām nodrošina bez papildus samaksas 2 reizes mēnesī saskaņā ar noteiktu grafiku – informācija pieejama pakalpojuma sniedzēja vietnē https://atkritumijkp.lv/pakalpojumi/lielgabarita-atkritumu-savaksana.
 
Lai nodrošinātu kārtību atkritumu konteineru laukumā, aicinām lielgabarīta atkritumus novietot atkritumu laukumā izvešanas dienā līdz pulksten 8.00, bet ne ātrāk kā dienu iepriekš!

Renovētas 40 JNĪP apsaimniekotās mājas; pieņem pieteikumus jaunajā programmā 

Publicēts: 21.11.2023



Renovētas 40 JNĪP apsaimniekotās mājas; pieņem pieteikumus jaunajā programmā 
Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde (JNĪP) kopš 2009. gada sadarbībā ar daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem pilsētā realizējusi 40 māju renovācijas projektus. Šogad sasniegts arī rekordliels projektu skaits, atjaunojot 13 mājas, no kurām 11 projekti jau ir noslēguma stadijā. JNĪP, kas Jelgavā apsaimnieko ap 400 no kopumā 600 daudzdzīvokļu namiem, norāda: ja sākotnēji iedzīvotāju interese par renovāciju bija gausa, tad šobrīd visbiežāk uzdotais jautājums ir nevis vai, bet kā uzsākt nama atjaunošanu.
 
“Ja skatāmies uz iedzīvotāju interesi par renovāciju vēsturiskā griezumā, tad jāatzīst, ka pirmie projekti sākās gana lēni un grūti – tas bija liels darbs, runājot un skaidrojot ieguvumus. Situācija mainījās brīdī, kad namu renovācijas process bija iekustējies un pat skeptiķi redzēja nu jau taustāmus rezultātus, kas atspoguļojās arī iedzīvotāju maciņā. Pirmie divi projekti 2008. un 2009. gadā – 4. līnijā 1 un Kristapa Helmaņa ielā 3 – realizēti sadarbībā ar vācu kolēģiem, piesaistot Vācijas budžeta līdzekļus, jo citu atbalsta programmu tajā laikā nemaz nebija, savukārt turpmāk namu atjaunošanai kļuva pieejamas un tika izmantotas atbalsta programmas ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu,” norāda JNĪP tehniskais direktors Oļegs Kukuts.
Lasīt vairāk

Publicēts: 09.11.2023



 

Izvēlieties kādu no trim veidiem, kā ērti un vienkārši iesniegt ūdens patēriņa skaitītāju (ŪPS) rādījumus:

 
Vēlamais!
 
1) Informatīvajā sistēmā www.nip.lv sadaļā E-LIETAS / Dzīvokļu īpašniekiem AR REĢISTRĒŠANOS, kā dzīvokļa īpašnieks vai īrnieks (Individuālo drošības kodu (paroli) Jūs varat atrast uz ikmēneša rēķinā).
 
Visiem pieejamais!
 
2) Nododot informāciju savas mājas kontaktpersonai, kas to jau apkopotu iesniedz pārvaldniekam. Par savstarpējo saziņas sistēmu vienojas paši mājas iedzīvotāji.
 
Progresīvākais un precīzākais!
 
3) Attālināta rādījumu nolasīšanas sistēmas uzstādīšana.
 
Ierastais, bet sarežģītais (nākotnē iespējams kā maksas pakalpojums).
 
4) Tikai īpašos gadījumos, ja mājai nav vēlēta kontaktpersona vai arī situācijās, ja dzīvokļa īpašnieks patiesi nespēj iesniegt rādījumus elektroniskas ziņas formā, vajadzētu zvanīt SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP)  klientu daļai.
 
Ieraduma dēļ, ļoti daudz iedzīvotāji joprojām zvana JNĪP un  tā kā rādītāji tiek nodoti vienlaicīgi 4 - 5 dienās, iespējams sarežģīti sazvanīt.  Arī kļūdas visbiežāk rodas tad, ja rādītājus nosauc telefona sarunā, tāpēc aicinām nodot rādījumus elektroniski www.nip.lv sadaļā E-LIETAS / Dzīvokļu īpašniekiem vai māju kontaktpersonām sadaļā E-LIETAS / Kontaktpersonām.
 
Par konkrēto mēnesi dzīvokļa īpašuma ūdens skaitītāju radījumus jāiesniedz sākot ar katra mēneša 26.datumu līdz mēneša pēdējai dienai.
 
Ja ūdens skaitītāju rādījumi nav iesniegti līgumā noteiktajā kārtībā un termiņos, tad aprēķins var tikt veikts atbilstoši pakalpojumu sniedzēju līguma nosacījumiem

Daudzdzīvokļu māju pārvaldnieku - atbildīgo speciālistu pieņemšanas laiki 

Publicēts: 06.11.2023



Daudzdzīvokļu māju pārvaldnieku - atbildīgo speciālistu pieņemšanas laiki 
Tikai savstarpēji sadarbojoties, daudzdzīvokļu māju īpašnieku kopībām ar pārvaldnieku, iespējams sasniegt labākus māju uzturēšanas rezultātus. Attiecībās ar pārvaldnieku dzīvokļu īpašnieku kopību pārstāv tās pilnvarotā persona.
 
Lai nepieciešamības gadījumos nodrošinātu iespēju tikties arī klātienē SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” Ēku ekspluatācijas daļā - Dobeles ielā 68 a, Pārlielupei - Rīgas iela 53a, turpmāk pārvaldniekiem tiek noteikts konkrēts pieņemšanas laiks - pirmdienās no plkst.15:00 līdz 18:30. 
 
Noteikti iepriekš pierakstieties zvanot pa tālruni 63021828.  
 
Lai pārvaldniekam būtu iespējams labāk sagatavoties sarunai, vēlams jau piesakoties informēt par sarunas tēmu. Šeit Jūs varat sameklēt Jūsu mājas atbildīgos speciālistus un viņu tālruņu numurus.
 
Esiet saimnieki savam īpašumam un mēs jums palīdzēsim!

Par apkures sistēmu ikgadējām pārbaudēm 

Publicēts: 20.10.2023



Par apkures sistēmu ikgadējām pārbaudēm 
Veicot kārtējās daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku apskates SIA “Jelgavas nekustāmā īpašuma pārvalde” (JNĪP) daudzviet ir atklājusi un norādījusi dzīvokļu īpašniekiem par mājas apkures sistēmu nolietojumu. Lai pārliecinātos par sistēmas darbspēju, aicinājām veikt tās hidraulisko pārbaudi. Vairākos gadījumos pārbaudes laikā atklājās bojājumi un avāriju situācijas, kas nekavējoties tika novērstas, līdz ar to, mājas pilnībā tika sagatavotas apkures sezonas uzsākšanai.
 
Diemžēl ir mājas, kurās dzīvokļu īpašnieki nav atbalstījuši hidrauliskās pārbaudes veikšanu un, pieslēdzot apkuri, rodas avārijas situācijas dēļ kurām ir jāpārtrauc siltumpiegāde. Tās ir neērtības iedzīvotājiem, nereti tiek nodarīti zaudējumi un rodas neparedzētas izmaksas avāriju seku likvidācijas darbiem.
 
Lai apkures sezonas laikā izvairītos no neparedzētiem siltumenerģijas piegādes pārtraukumiem, avārijas un bojājumu situācijām, savlaicīgi atklātu potenciālās bojājumu vietas daudzīvokļu māju siltumtīklos, kā arī ievērojot Ministru kabineta noteikumu Nr. 876 “Siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumi” 23.3. punktā noteikto, reizi gadā pēc saskaņošanas ar piegādātāju nepieciešams veikt siltumtīklu, siltumpunktu, apkures, ventilācijas un karstā ūdens apgādes sistēmu vispārējo pārbaudi un hidrauliskās pārbaudes. JNĪP aicina dzīvojamo māju kopības ( dzīvokļu īpašniekus) savlaicīgi, pirms apkures sezonas sākuma, pieņemt lēmumu un veikt siltumapgādes sistēmas ikgadējo pārbaudi.

JNĪP saka paldies tiem siltumenerģijas lietotājiem, kas savlaicīgi veikuši apkures sistēmas hidrauliskās pārbaudes,  tādējādi saņemot garantijas par dzīvojamās ēkas siltumapgādes sistēmas gatavību apkures sezonai.

Hidrauliskās pārbaudes ir labs palīgs 

Publicēts: 11.10.2023



Hidrauliskās pārbaudes ir labs palīgs 
Apkures sezona sākusies un astoņdesmit piecās SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) apsaimniekotajās ēkās iedzīvotāji par apkures sistēmu darbību var būt daudz drošāki. Pirms apkures sezonas uzsākšanas, šo māju iedzīvotāji pieņēma lēmumus par nepieciešamību veikt sistēmu hidraulisko pārbaudi. Ja pārbaudes laikā, daudzdzīvokļu ēkā paaugstinot spiedienu, tika konstatētas noplūdes, sadarbībā ar dzīvokļu īpašniekiem tika veikti nepieciešamie remontdarbi.
 
Tagad sistēmas ir gatavas ziemas sezonai - tehniski viss pārbaudīts un sakārtots, neplānotu avāriju iespēja daudz mazāka.
 
Nepieciešamību veikt šo pārbaudi daudzdzīvokļu dzīvojamos namos paredz Ministru kabineta noteikumi Nr.876 "Siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumi".
 
Esiet saimnieki savam īpašumam – mēs palīdzēsim!

Atjaunotajai ēkai Lielā iela 13 energoefektivitātes  “bronza” 

Publicēts: 22.09.2023



Atjaunotajai ēkai Lielā iela 13 energoefektivitātes  “bronza” 
Atjaunotajai ēkai Lielā iela 13 energoefektivitātes  “bronza” 
Atjaunotajai ēkai Lielā iela 13 energoefektivitātes  “bronza” 
Atjaunotajai ēkai Lielā iela 13 energoefektivitātes  “bronza” 
Noslēdzies konkurss “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2023” un šajā konkursā vērtētas arī mājas Jelgavā – Lielajā ielā 13 un Mātera ielā 17. No daudzdzīvokļu mājām konkursā par “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2023” laureāti šogad kļuva ēka Rīgā, Kartupeļu ielā 19. Sīvā cīņā Lielās ielas 13. nams ieguva 3. vietu. Māju atjaunošanu īstenoja SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde".
 
Video ar balvas pasniegšanu šeit: https://youtu.be/-MDHpvXkSBw
 
Šogad saņēmām arī SIA “VentSys” simpātiju balvu.
 

Video ar balvas pasniegšanu šeit: https://youtu.be/oxGu4uMZx9M

 

Konkursa mērķis ir veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes un ilgtspējas jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, atjaunošanu un pārbūvi, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu atmosfērā un veicinot sabiedrības izpratni par labbūtību, ēku siltumnoturību, telpu mikroklimatu, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu, arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

 
Šādus rezultātus var sasniegt jebkuras ēkas dzīvokļu īpašnieki sadarbībā ar zinošu pārvaldnieku! Esiet saimnieki savam īpašumam, mēs palīdzēsim!
 
Konkursu "Energoefektīvākā ēka Latvijā" Ekonomikas ministrija ar sadarbības partneriem organizē jau 13 gadus, un šogad tas rīkots kopā ar Klimata un enerģētikas ministriju un Latvijas Būvinženieru savienību. Lielā iela 13 – viena no energoefektīvākajām daudzdzīvokļu ēkām Latvijā.
 
Sīkāka informācija par konkursu pieejama vietnē www.energoefektivakaeka.lv.

​Pieredzes apmaiņā uz Valmieru 

Publicēts: 20.09.2023



​Pieredzes apmaiņā uz Valmieru 
​Pieredzes apmaiņā uz Valmieru 
​Pieredzes apmaiņā uz Valmieru 
​Pieredzes apmaiņā uz Valmieru 

 

 

14.septembrī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" apsaimniekošanas speciālisti viesojās pie SIA "Valmieras Namsaimnieks" kolēģiem, lai apmainītos pieredzē.

 

Jautājumi un stāstāmā bija daudz abām pusēm. Pietrūka laiks, tagad gaidīsim ciemos viņus. Kopā nonākts pie daudz labām atziņām.


Īstais laiks apkures sistēmas hidrauliskajām pārbaudēm 

Publicēts: 24.07.2023



Īstais laiks apkures sistēmas hidrauliskajām pārbaudēm 
Sajūta, ka vasarās laiks skrien ātrāk un tieši tagad ir īstais laiks sagatavoties aukstajiem mēnešiem. Pirms apkures sezonas sākšanās apkures sistēmai jāveic pārbaude un jānosaka vai nepieciešams veikt remontdarbus. Aicinām sarosīties māju dzīvokļu īpašniekus un lemt par apkures sistēmas hidrauliskajām pārbaudēm.
 
Kad pieņemts lēmums, par konkrētu pārbaužu norises laiku atbilstoši izstrādātajam grafikam, katras mājas iedzīvotāji tiks informēti.
 
Nepieciešamību veikt šo pārbaudi daudzdzīvokļu dzīvojamos namos paredz Ministru kabineta noteikumi Nr.876 “Siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumi”.
Lasīt vairāk

Lielā lietus ūdens daudzuma dēļ applūdušas daudzdzīvokļu mājas; iedzīvotāji lūgti atslēgt elektrību 

Publicēts: 19.06.2023



Lielā lietus ūdens daudzuma dēļ applūdušas daudzdzīvokļu mājas; iedzīvotāji lūgti atslēgt elektrību 
SIA Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) informē, ka daļā pilsētas daudzdzīvokļu namu, kuriem ir plakanie jumti, lietus ūdens uztveres sistēma nav spējusi tikt galā ar spēcīgo nokrišņu daudzumu un saņemtas ziņas par applūdušiem dzīvokļiem. JNĪP Avārijas dienests saņēmis daudzus izsaukumus un rindas kārtībā apseko māju jumtus. Drošības apsvērumu dēļ JNĪP applūdušo dzīvokļu īpašniekus aicina atslēgt elektrības padevi dzīvoklī.
 
Šajā gadījumā nav runas par jumta kvalitāti – vienkārši nokrišņu daudzums minūtē bija ārkārtīgi liels, un sistēma nespēja tikt galā ar lielo ūdens apjomu un to novadīt pa esošo lietus ūdens novades cauruli. Līdz ar to lietus ūdens gāzās pāri, noplūdinot paneļus un augšstāvu dzīvokļus. Līdz šim esam saņēmuši informāciju, ka šāda problēma ir 36 no mūsu 409 apsaimniekošanā esošajām mājām, taču Avārijas dienests saņem arvien jaunus ziņojumus no iedzīvotājiem un rindas kārtībā veic ēku jumtu apsekošanu,” skaidro JNĪP vadītājs Signis Rīns, uzsverot, ka šādos gadījumos augsts risks ir elektrība, tādēļ applūdušo dzīvokļu iedzīvotāji drošības apsvērumu dēļ lūgti dzīvoklī atslēgt elektrību.
 
Avārijas dienests šobrīd var veikt tikai apsekošanu un fotofiksāciju.
 

16. jūnijā mums jau 25 gadi 

Publicēts: 16.06.2023



16. jūnijā mums jau 25 gadi 
Tā iespaidīgi skan - ceturtdaļgadsimta jubileja mūsu “nīpam”... Īstais brīdis atskatīties, kas šajos gados paveikts.

SIA “Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) valdes loceklis Signis Rīns apliecina - “Mūsu uzņēmuma devīze precīzi izsaka tā būtību: “Esiet saimnieki savam īpašumam, mēs palīdzēsim.” Esam lielākais māju apsaimniekošanas uzņēmums Jelgavā, kas dibināts jau 1998.gadā. Pilsētā apsaimniekojam 409 dzīvojamās ēkas ar aptuveni 15103 dzīvokļiem, kuros dzīvo 29580 jelgavnieki. Var teikt – gandrīz katrs otrais jelgavnieks dzīvo mūsu pārvaldītā mājā.

Uzņēmums tika dibināts 1998. gada 16. jūnijā, apvienojoties četrām namu pārvaldēm un avārijas – remontu uzņēmumam «Glābējzvans».

Lepojamies, ka mūsu uzņēmumā 20 darbinieki strādā no tā dibināšanas dienas.
Lasīt vairāk

Informācija no SIA "Jelgavas ūdens" 

Publicēts: 06.06.2023



 

Informējam, ka no 2023.gada 1.maija tiek noteikti šādi SIA "Jelgavas ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi:

  • Ūdensapgādes pakalpojumu tarifs 1.22 EUR/m3 (bez PVN)
  • Kanalizācijas pakalpojumu tarifs 1.52 EUR/m3 (bez PVN)
  • Kopā ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs 2.74 EUR/m3 (bez PVN)

Vairāk informācija šeit.


Pirmo reizi Jelgavas kausu basketbolā izcīna "NĪP" 

Publicēts: 29.04.2023



Pirmo reizi Jelgavas kausu basketbolā izcīna "NĪP" 
Noslēgusies 2023. gada Jelgavas kausa izcīņa basketbolā. Finālspēlē tikās komandas "NĪP" un "Skandijs/ERTE grupa". Uzvarot ar rezultātu 105:89, kausu ieguva "NĪP" basketbolisti.
 
"Uzskatu, ka kopumā turnīrs ir izdevies – komandas kļuvušas spēcīgākas, ko pierāda tas, ka Dobeles komanda "Skandijs/ERTE grupa" pirmo reizi spēlēja finālā, tāpat bija jaunas komandas, jaunas sejas un nezināmi spēlētāji, kas to visu padara tikai interesantāku. Runājot par pašu fināla spēli, jāsaka, ka mūsu precīzie tālmetieni mums diezgan ātri ļāva izvirzīties komfortablā vadībā. Lai gan arī mums bija kritumi, ne mirkli neradās šaubas par šīs spēles iznākumu un to, ka beidzot izcīnīsim kausu," Jelgavas pašvaldības iestādei "Sporta servisa centrs" saka finālspēles vērtīgākais spēlētājs jeb MVP Kalvis Krūmiņš no komandas "NĪP".
 
Uzvarētāji ieguva ne tikai kausu un dāvanu karti 300 eiro vērtībā, bet arī ceļazīmi uz diennakts basketbola spēli "Krastu mačs", kas notiks 19. un 20. augustā Rīgā.
Lasīt vairāk

Svinīgā sanāksme ar dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonām 

Publicēts: 21.03.2023



Svinīgā sanāksme ar dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonām 
SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP) savu 25 gadu jubilejas gadu iesākusi ar vairākiem pozitīviem notikumiem.

Viena no plānotajām aktivitātēm norisinājās 16.marta vēlā pēcpusdienā, kad kopā aicinājām savus vislielākos palīgus - daudzdzīvokļu ēku dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonas.

SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» ir lielākais māju apsaimniekošanas uzņēmums Jelgavā. Kopumā apsaimniekojam 409 dzīvojamās ēkas ar 15103 dzīvokļiem, kuros deklarēti 29580 jelgavnieki un kurus pārstāv 331 kontaktpersona. Droši varam teikt - katrs otrais jelgavnieks dzīvo mūsu pārvaldītā mājā.

Nepiespiestā, svinīgā gaisotnē, izslēdzot ikdienas problēmu sarunas un tehnisku jautājumu risināšanu, uzņēmums vēlējās tuvāk iepazīt, pateikt paldies saviem palīgiem par ieguldīto darbu, veltīto laiku un enerģiju.
Lasīt vairāk

Informācija no A/S "Sadales tīkls" 

Publicēts: 20.03.2023



A/S "Sadales tīkls" informē par plānoto elektroapgādes pārtraukumu!
 
Rūpējoties, lai katrā Latvijas uzņēmumā un mājā būtu droša un kvalitatīva elektroapgāde, turpinām veikt elektrotīkla remonta un modernizācijas darbus, tāpēc 21.03.2023 laika posmā no plkst. 10:20 līdz 13:50 tiks pārtraukta elektrības piegāde sekojošām dzīvojamām mājām Jelgavā:
  • Ganību iela 58;
  • Ganību iela 60;
  • Ganību iela 62;
  • Satiksmes iela 33. 
Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.
 
Informācijas tālrunis 8403.

Informācija no SIA "Gren Jelgava" 

Publicēts: 20.03.2023



Paziņojums par karstā ūdens piegādes pārtraukumu!
 
SIA „Gren Jelgava” informē, ka saistībā ar avārijas novēršanas darbiem centrālajā siltumpunktā Ganību ielā 58A, Jelgavā š.g. 21.martā no plkst. 10:00 līdz 16:00 tiks pārtraukta siltumenerģijas piegāde (tikai karstā ūdens uzsildīšanai) sekojošām dzīvojamām mājām Jelgavā:
  • Ganību iela 58;
  • Ganību iela 60;
  • Ganību iela 62;
  • Satiksmes iela 33.
Atvainojamies par sagādātajām neērtībām un pateicamies par sapratni!

Informācijas tālrunis 63007055.

Informācija no SIA "Jelgavas ūdens" 

Publicēts: 20.03.2023



SIA "Jelgavas ūdens" informē, ka sakarā ar dzeramā ūdens apgādes sistēmas profilaktisko dezinfekciju Jelgavā, 2023.gada 27., 28. un 29.martā ūdenim iespējams neliels hlora aromāts. Ūdeni var lietot uzturā un sadzīvē, jo hlora koncentrācija nepārsniegs pieļaujamās normas.
 
Bērniem ūdeni pirms lietošanas uzturā ieteicams uzvārīt!
 
Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.

Labās ziņas par māju atdzimšanu Garozas ielā ir klāt 

Publicēts: 03.03.2023



Pavasaris kavējas, visi tik ļoti gaidām silto laiku, bet aukstās naktis un siltuma rēķini atgādina, ka ziema vēl nav beigusies. Tieši tagad ir īstais laiks domāt, plānot un sākt darbus pie māju siltināšanas un renovācijas.
 
SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” gadu ir uzsākuši ļoti ražīgi. Sadarbojoties ar dzīvokļu īpašniekiem un projektu finansētājiem, norisinās darbi pie 11 ēkām un šobrīd uzsākti renovācijas darbi vēl divām Garozas ielas daudzdzīvokļu mājām.  Būvdarbus Garozas ielā 22 veiks SIA “Ekspro” un Garozas ielā 24 - SIA "AJ Celtnieks". 
Lasīt vairāk

Par ūdens patēriņa skaitītāju uzstādīšanu un nomaiņu 

Publicēts: 15.02.2023



Par ūdens patēriņa skaitītāju uzstādīšanu un nomaiņu 
Pārvaldnieks informē, ka ūdens uzskaite un sadale dzīvojamās mājās notiek atbilstoši individuālo ūdens patēriņa skaitītāju rādījumiem, ievērojot māju pilnvarojumu līgumu nosacījumus, māju dzīvokļu īpašnieku kopību lēmumus vai Ministru kabineta 2008.gada 9.decembra noteikumus Nr.1013 "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu" noteiktajā kārtībā mājās, kuras nav noslēgušas dzīvojamās mājas pārvaldīšanas pilnvarojuma līgumus.
 
Dzīvojamo māju pārvaldīšanas pilnvarojuma līgumi un dzīvokļu īpašnieku kopības pieņemtie lēmumi ir pieejami jebkuram dzīvokļu īpašniekam, autorizējoties mūsu uzņēmuma mājas lapas sadaļā E-lietas / Dzīvokļu īpašniekiem. Neskatoties uz iespējami atšķirīgo ūdens aprēķina un sadales kārtību, kopēja prasība visiem dzīvokļu īpašniekiem ir tā, ka individuālajiem ūdens skaitītājiem ir jābūt verificētiem. Dzīvokļu īpašniekiem, kuri izmanto skaitītājus pēc verifikācijas termiņa beigām par to ir sniegts atgādinājums piestādītajos rēķinos.
 
Individuālo ūdens skaitītāju verifikācijas termiņš ir 4 gadi. Informācija par katra ūdens patēriņa skaitītāja verifikācijas termiņa beigām dzīvokļu īpašniekiem pēc autorizācijas ir pieejama uzņēmuma mājas lapas sadaļā Dzīvokļu īpašniekiem / Skaitītāji, kā arī reģistrētām māju kontaktpersonām sadaļā E-lietas / Kontaktpersonām.
 
 
Lasīt vairāk

Par dalītā īpašuma piespiedu atsavināšanas tiesības izmantošanas procesa gaitu 

Publicēts: 20.01.2023



Par dalītā īpašuma piespiedu atsavināšanas tiesības izmantošanas procesa gaitu 
Saskaņā ar Piespiedu dalītā īpašuma privatizētajās daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likuma 4.panta pirmo daļu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašniekiem ir atsavināšanas tiesība uz atsavināmo zemi. Atsavināšanas tiesības izmantošana šajā likumā noteiktajā kārtībā ļauj daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašniekiem iegūt īpašumā izpērkamo zemi.

Atsavināšanas tiesība - daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašumu īpašnieku tiesība izpirkt atsavināmo zemi par atsavināšanas cenu šajā likumā noteiktajā kārtībā;

Atsavināmā zeme - atbilstoši dzīvojamo māju privatizāciju regulējošiem normatīvajiem aktiem noteikts dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamais zemesgabals daļā, kas sakrīt ar piespiedu dalītā īpašuma zemesgabalu;

Atsavināšanas cenu veido atsavināmajā zemē ietilpstošo zemes vienību un zemes vienību daļu kadastrālo vērtību summa.
Lasīt vairāk

​Aicinām klientus savlaicīgi veikt rēķinu apmaksu! 

Publicēts: 17.01.2023



​Aicinām klientus savlaicīgi veikt rēķinu apmaksu! 
SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” aktīvi strādā, lai nebūtu iekavēti maksājumi un neveidotos dzīvojamās mājas īpašnieku kopējais parāds. Tāpēc 2022.gada nogalē esam noslēguši līgumu ar ārpustiesas parādu piedziņas kompāniju SIA “Intrum Latvija”. Informācija par parādiem, kuru maksāšanas termiņš kavēts vairāk nekā 3 mēnešus, bez brīdinājuma tiks nodota piedziņai SIA “Intrum Latvia”.
 
Lūdzam klientus, kuru parādu piedziņa ir nodota SIA “Intrum Latvia” par visiem jautājumiem, kas saistīti ar parādu nomaksu, vienoties ar SIA “Intrum Latvia”.
 
Paldies visiem godprātīgajiem klientiem, kas savas saistības pilda un rēķinus samaksā savlaicīgi!
 

Uzsākti piecu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošanas darbi 

Publicēts: 10.01.2023



Jelgavnieki aizvien vairāk domā par sava īpašuma drošības un energoefektivitātes prasībām. Pieaugot energoresursu cenām, iedzīvotāji meklē risinājumus, kā samazināt tēriņus. Ēku atjaunošana ir viens no veidiem kā to panākt. Ikviens vēlas dzīvot energoefektīvā un ērtā ēkā, kas nodrošina gan zemākus rēķinus, gan labāku dzīves kvalitāti.
 
Ēkas pēc atjaunošanas priecē ne tikai viņus, bet visus jelgavniekus un arī ciemiņus.
 
Ir parakstīti būvniecības līgumi par vairāku daudzdzīvokļu namu atjaunošanu Jelgavā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu. Uzsākti atjaunošanas darbi piecās SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” pārvaldītajās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Dobeles ielā 14, Kastaņu ielā 2, Rīgas ielā 57, Kr.Helmaņa ielā 5 un Katoļu ielā 9.
Lasīt vairāk

Eglītes pēc svētkiem bez maksas varēs nodot vairākās vietās 

Publicēts: 30.12.2022



Eglītes pēc svētkiem bez maksas varēs nodot vairākās vietās 

Jelgavnieki pēc svētkiem eglītes aicināti bez maksas nodot dalīto atkritumu savākšanas laukumos pilsētā vai no 2. līdz 16. janvārim nogādāt stāvlaukumā pie "Gren" biomasas koģenerācijas stacijas Rūpniecības ielā 73A. Tāpat līdz 29. janvārim daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji vienu eglīti drīkst novietot savā pagalmā pie atkritumu konteineriem. Eglītes bez maksas tiks pieņemtas arī atkritumu šķirošanas poligonā "Brakšķi".

 

Lasīt vairāk

Aicinām būt vērīgiem… 

Publicēts: 27.12.2022



Aicinām būt vērīgiem… 
Individuāla, korekta un precīza patērētās siltumenerģijas sadale gala lietotājiem (dzīvokļu īpašniekiem) ir atbildīgs un sarežģīts uzdevums, īpaši pieaugot siltumenerģijas izmaksām, kā arī vairāku jaunu siltumapgādes reglamentējošo normatīvo aktu dēļ.

2022.gada nogalē mūsu uzņēmumā, likumā noteiktā kārtībā tika rīkots atklāts konkurss alokātoru nolasīšanai un datu apstrādei, kurš noslēdzās ar šim uzdevumam atbilstošākā pretendenta izvēli.

Ar pretendentu ir noslēgts sadarbības līgums un 2023.gada janvārī tiks uzsākts darbs pie siltumenerģijas datu ieguves un apstrādes. Jāatzīmē, ka iepirkuma rezultātā tika panākts pakalpojuma cenas samazinājums, salīdzinājumā ar šobrīd esošo.

Tie, jau notikušā konkursa pretendenti, kuri izvērtējumā netika atzīti par atbilstošiem izmaksu, vai kompetences dēļ, šobrīd nepamatoti piedāvā māju kontaktpersonām un dzīvokļu īpašniekiem pārvaldnieka vārdā noslēgt trīspusējus līgumus par alokatoru aprēķinu - faktiski par jau notikušā atklātā konkursa priekšmetu un apstiprinātiem konkursa rezultātiem.

Pārvaldnieks nevar šādus līgumus parakstīt, iesaistīties šādā sadarbībā, kas ir pretēja konkursa rezultātiem un mājas kopības pieņemtajiem lēmumiem, kā arī uzņemties atbildību par šādu aprēķinu korektumu.

Pārvaldnieks aicina visas iesaistītās puses respektēt notikušā konkursa rezultātus un īpaši dzīvokļu īpašniekus - neslēgt piedāvātos līgumus, tādējādi pasargājot sevi no nākotnē iespējamām domstarpībām patērētās siltumenerģijas korektā sadalē.

Mūsu uzņēmums atgādina dzīvokļu īpašniekiem un to kontaktpersonām, ka nekādus līgumus alokatoru aprēķinu sakarā šobrīd nav nepieciešams slēgt.

Par Jelgavas čempioniem basketbolā kļuvusi komanda "NĪP" 

Publicēts: 19.12.2022



Par Jelgavas čempioniem basketbolā kļuvusi komanda "NĪP" 
Noslēdzies Jelgavas čempionāts basketbolā. Finālā pārspējot komandu "Valauto/Toma-noma.lv", pirmo reizi par čempioniem kļuva komanda "NĪP".
 
"Tas bija mūsu komandas šā gada mērķis, uz kuru šoreiz arī ļoti mērķtiecīgi gājām," norāda finālspēles vērtīgākais spēlētājs jeb MVP Kalvis Krūmiņš no komandas "NĪP", uzsverot, ka pilsētas čempiona tituls gan viņam personīgi, gan visai komandai ir svarīgs.
 
Finālspēle sākās ar "NĪP" izrāvienu 13:0, un lielāko spēles daļu pretinieki centās šo starpību sadeldēt. Pilnībā tas viņiem izdevās tikai ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad "Valauto/Toma-noma.lv" ne tikai panāca pretiniekus, bet pirmo reizi arī izvirzījās vadībā, tādējādi nodrošinot intrigu līdz spēles beigās. Spēle noslēdzās ar rezultātu 94:82 komandas "NĪP" labā. "Sajūtas ir fantastiskas, jo mums visiem kopā izdevās sasniegt savu mērķi – izcīnīt 1. vietu", tā K.Krūmiņš.
 
Čempionu vienības sastāvā spēlēja Ģirts Pommers, Renārs Indriksons, Mārtiņš Ivanovs, Artūrs Rutkovskis, Artis Kupstis, Armands Kārkliņš, Rainers Blūms, Mareks Doroškevics, Jānis Ābols, Emīls Silavs, Kalvis Krūmiņš un Oskars Rungevics.
Lasīt vairāk

Aicinām iedzīvotājus būt vērīgiem 

Publicēts: 09.12.2022



Aicinām iedzīvotājus būt vērīgiem 
Mūsu pašu un visas sabiedrības drošībai vienmēr ir jābūt prioritātei. Šobrīd aktuāla ir sniega segas un lāsteku veidošanās uz ēku jumtiem, kas pie mainīgiem laika apstākļiem var radīt apdraudējumu ēkai, īpašumam un  sabiedrībai.
 
Kā katru ziemu SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde’’ (JNĪP) speciālisti intensīvi apseko pārvaldīšanā esošās dzīvojamās mājas un nedzīvojamās ēkas.
 
Gadījumos, kad apdraudējums tiek konstatēts, notiek sniega un lāsteku tīrīšana no māju jumtiem. Vietas ar paaugstinātu bīstamību tiek savlaicīgi norobežotas gan darbu izpildes laikā, gan arī pirms tiem.
Lasīt vairāk

Jelgavas valstspilsētā mainīsies maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu 

Publicēts: 08.12.2022



Jelgavas valstspilsētā mainīsies maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu 
Saistībā ar dabas resursu nodokļa (DRN) likmes pieaugumu, no 2023. gada 1. janvāra Jelgavas valstspilsētā mainīsies maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.
 
Pilnsabiedrības “JKP” pārstāvji skaidro: pirms trīs gadiem valstī veikti grozījumi DRN likumā, kas no 2020. līdz 2023. gadam paredz DRN pakāpenisku paaugstināšanu, šādā veidā nodrošinot virkni Eiropas Savienības un Latvijas kopīgo zaļo mērķu sasniegšanu – ierobežot vides piesārņošanu, veicināt aprites ekonomiku un dabas resursu ekonomiski efektīvu izmantošanu.
 
Lasīt vairāk

Paziņojums mūsu klientiem 

Publicēts: 24.11.2022



Cienījamie uzņēmuma klienti, dzīvokļu īpašnieki!
 
Pateicamies, ka izvēlējāties mūsu uzņēmumu kā savu sadarbības partneri un esat kopā ar mums arī šobrīd. Šodienas sarežģītajā situācijā,  neskatoties uz iepriekšējiem energoresursu izmaksu un minimālās algas pieaugumiem, esam ilgstoši spējuši pārvaldīšanas maksas komponenti mūsu sniegto pakalpojumu klāstā noturēt nemainīgu.
 
Tomēr, turpinoties energoresursu cenu kāpumam, strauji pieaugot inflācijai, no 01.01.2023 palielinoties minimālās darba algas slieksnim valstī, mums ir neiespējami nodrošināt sniegto pakalpojumu kvalitāti, piesaistīt un noturēt kvalificētu darbaspēku, izpildīt saistības pret klientiem, domāt par uzņēmuma attīstību.
 
Visu šo, no mums neatkarīgo iemeslu rezultātā, esam spiesti pieņemt lēmumu un no 01.01.2023 paaugstināt mūsu sniegto pakalpojumu cenas.
 
Sākot ar 2023.gada 1.janvāri:
  • pārvaldīšanas (administratīvo) pakalpojuma maksa tiek noteikta 0.1768 EUR/m² + PVN21%
  • avārijas dienesta uzturēšanas maksa tiek noteikta 0.0295 EUR/m² + PVN21%.
Būtiski, ka sakarā ar šīm izmaiņām maksa rēķina pozīcijā "pārvaldīšana" palielināsies tikai vidēji par 0.0672 EUR/m².
 
Pateicamies Jums par līdzšinējo sadarbību un būsim priecīgi ar Jums kopā augt un attīstīties arī nākotnē.

Noslēgti divi līgumi par daudzdzīvokļu māju atjaunošanu 

Publicēts: 16.11.2022



Pieaugot energoresursu cenām un vides prasībām, iedzīvotāji meklē risinājumus, kā samazināt tēriņus. Ikviens vēlas dzīvot energoefektīvā un ērtā ēkā, kas nodrošina gan zemākus rēķinus, gan labāku dzīves kvalitāti.
 
Tikko parakstīti būvniecības līgumi par divu daudzdzīvokļu namu atjaunošanu Jelgavā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu. Uzsākti atjaunošanas darbi divām SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” pārvaldītajās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Mātera ielā 31 un P.O.Kalpaka ielā 35.
Lasīt vairāk

​11.novembris Lāčplēša diena 

Publicēts: 11.11.2022



​11.novembris Lāčplēša diena 
Arī “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” darbinieki šodien ies lāpu gājienā, tiek dedzina svecītes un godā ceļ Latvijas karogu.
 
Ne vienmēr aizdomājamies, KĀPĒC to darām... Vai var teikt, ka 11. novembri svinam, vai pareizāk būtu teikt, ka godinām kritušos par Latvijas neatkarību, pateicamies par Bermonta armijas sakāvi un brīvību. Latvijai brīvību neviens nav uzdāvinājis, tā ir sūri izcīnīta atdodot tūkstošiem dzīvības.
 
Ja vēlaties vairāk uzzināt - kāpēc 11. novembri saucam par Lāčplēša dienu, kāpēc ejam lāpu gājienā un par ko tika piešķirti Lāčplēša ordeņi, veltiet nedaudz laika, lai sadzirdētu divu Jelgavas puišu stāstu.
 
Pieminēsim kritušos, lai jau 18. novembrī varam patiesi svinēt Latvijas Neatkarības proklamēšanas dienu!
 


Bezmaksas e-seminārs. Māju renovācija – investīcijas vai izmaksas? 

Publicēts: 09.11.2022



Bezmaksas e-seminārs. Māju renovācija – investīcijas vai izmaksas? 
Pārvaldnieku profesionālās izglītības centrs piedāvā ikvienam izglītojošu bezmaksas e-semināru “Māju renovācija – investīcijas vai izmaksas?”.
 
Energoresursu cenu kāpums šodien ir ļoti nopietna tēma ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā, tāpēc ir svarīgi pieņemt izsvērtus lēmumus un izmantot ES fondu atbalstu (49 %), lai silts un gaišs mājoklis nebūtu tikai greznība, bet gan cilvēktiesības.
 
Latvijas vidusmēra iedzīvotāja mājoklis ir vecāks par viņu pašu! Latvijā ir aptuveni 1 miljons mājokļu, no kuriem 69% atrodas daudzdzīvokļu mājās. Dzīvojamo fondu galvenokārt veido 60.-80.gados būvētas sērijveida daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kurās ar katru gadu pieaug siltuma patēriņš, jo ēkas norobežojošas konstrukcijas nolietojas, un māju tehniskais stāvoklis kļūst aizvien kritiskāks.
 
!!! Pēc Ekonomikas ministrijas datiem Latvijā aptuveni 90% no dzīvojamām mājām veido mājas, kuru ārējās sienas ne tikai neatbilst mūsdienu prasībām un Eiropas siltumtehniskajiem standartiem, bet mājas ir būvētas laikmetā, kad energoresursu cenas bija zemas.
Lasīt vairāk

Informācija no SIA "Jelgavas ūdens" 

Publicēts: 31.10.2022



 

Informējam, ka no 2022.gada 1.novembra tiek noteikti šādi SIA "Jelgavas ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi:

  • Ūdensapgādes pakalpojumu tarifs 1.20 EUR/m3 (bez PVN)
  • Kanalizācijas pakalpojumu tarifs 1.48 EUR/m3 (bez PVN)
  • Kopā ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs 2.68 EUR/m3 (bez PVN)

Vairāk informācija šeit.


​75 māju uzdevums izpildīts 

Publicēts: 20.10.2022



​75 māju uzdevums izpildīts 
Apkures sezona sākusies un septiņdesmit piecās SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) apsaimniekotajās ēkās iedzīvotāji par apkures sistēmu darbību var būt daudz drošāki. Pirms apkures sezonas uzsākšanas, šo māju iedzīvotāji pieņēma lēmumus par nepieciešamību veikt sistēmu hidraulisko pārbaudi un JNĪP izpildīja visus dotos uzdevumus. Ja pārbaudes laikā, daudzdzīvokļu ēkās apkures sistēmā paaugstinot spiedienu, tika konstatētas noplūdes, sadarbībā ar dzīvokļu īpašniekiem nekavējoties tika veikti nepieciešamie remontdarbi.
 
Tagad pārbaudītās ēkas ir gatavas ziemas sezonai - tehniski viss daudz drošāk un nepatīkamu pārsteigumu iespēja daudz mazāka.
 
Aukstajā laikā apkures sistēmas darbosies, neradot avārijas situācijas un neparedzētas izmaksas māju iedzīvotājiem.

Nepieciešamību veikt šo pārbaudi daudzdzīvokļu dzīvojamos namos paredz Ministru kabineta noteikumi Nr.876 "Siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumi".
 
Esiet saimnieki savam īpašumam – mēs palīdzēsim!

 


Drošība pirmajā vietā - daudzdzīvoklu māju gāzesvadu sistēmām obligāti jābūt ar aizsargzemējumu 

Publicēts: 04.10.2022



Drošība pirmajā vietā - daudzdzīvoklu māju gāzesvadu sistēmām obligāti jābūt ar aizsargzemējumu 
Pēdējā laikā AS “Gaso” veicot iekšējo gāzesvadu sistēmu pārbaudes daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām, konstatē, ka gāzes vadam nav atbilstoša aizsargzemējuma.
 
Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem (2017. gada 7.februāra  Ministru kabineta noteikumi Nr.78 “Dabasgāzes tirdzniecības un lietošanas noteikumi” 22.punkts)  par dzīvojamās mājas koplietošanas telpās un citās kopīpašumā esošajās telpās izvietoto dabasgāzes iekšējo gāzesvadu sistēmu tehnisko stāvokli, dzīvojamās mājas koplietošanas telpās ievadīto dabasgāzes inženierkomunikāciju ievadu noblīvējuma stāvokli, kā arī par pagrabu vēdināšanu un ventilācijas sistēmu un dūmkanālu tehniskā stāvokļa atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām ir atbildīgs dzīvojamās mājas  īpašnieks vai tiesiskais valdītājs. Tātad, tā ir pašu drošība, atbildība un finansējums, lai iekšējo gāzesvadu sistēmas būtu atbilstošas un drošas.
Lasīt vairāk

Starptautiskas žūrijas speciālistu atzinība atjaunotajai ēkai Māras ielā 5 

Publicēts: 28.09.2022



Starptautiskas žūrijas speciālistu atzinība atjaunotajai ēkai Māras ielā 5 
Konkurss „Energoefektīvākā ēka Latvijā” norisinājās jau 12. gadu.
 
SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) vieni no pirmajiem Latvijā uzsāka darbu pie ēku energoefektivitātes paaugstināšanas un nu jau pilsētā ir nosiltinātas 26 ēkas un šobrīd aktīvi darbi turpinās. Kā projektu pasūtītājs JNĪP ik gadu iesniedz konkursa izvērtējumam gada veikumu un jau ieguvuši vairākkārtējas balvas. 
 
Šogad JNĪP saņēmusi žūrijas speciālistu atzinību – simpātiju balvu par atjaunošanas projekta vadību daudzdzīvokļu ēkai Jelgavā, Māras ielā 5.
Lasīt vairāk

Juridiski saistošu lēmumu pieņemšana 

Publicēts: 05.09.2022



Juridiski saistošu lēmumu pieņemšana 
Ikviens pārvaldnieks vēlas, lai dzīvokļu īpašnieki būtu aktīvi savu dzīves apstākļu uzlabošanā, iesaistītos lēmumu pieņemšanā un saredzētu risinājumu aktualitātēm. Dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu pieņemšanas vienkāršākais un efektīvākais veids ir aptauja.
 
Namu pārvaldniekiem bieži nākas saskarties ar situāciju, kad jau notikusī dzīvokļu īpašnieku aptauja jāatzīst par neatbilstošu, jo, paužot anketā savu nostāju, dzīvokļu īpašnieki nav pievērsuši uzmanību kādai būtiskai niansei. Piemēram, aptaujas anketa nav parakstīta. Juridiski nepietiek vien ar atzīmi «par» vai «pret» un sava vārda un uzvārda norādīšanu. Pilnīgi visos gadījumos, sava griba jāapliecina ar dzīvokļa īpašnieka personīgo parakstu.
 
Kā izvairīties no nepatīkamām situācijām, kad pieņemto lēmumu izpilde nav praktiski izpildāma, vai neatbilst normatīvajiem aktiem? Saņemot aptaujas anketu, iesakām to rūpīgi izlasīt. Ja ir kas neskaidrs, palūdziet aptaujas iniciatoram izskaidrot lēmuma pieņemšanas būtību. Un tikai tad, kad jautājums izprasts, lēmums dzīvokļa īpašniekam ir jāapstiprina ar parakstu.
Lasīt vairāk

Aicinām māju dzīvokļu īpašniekus lemt par apkures sistēmas hidrauliskajām pārbaudēm 

Publicēts: 24.08.2022



Aicinām māju dzīvokļu īpašniekus lemt par apkures sistēmas hidrauliskajām pārbaudēm 
Šobrīd ļoti aktuāla ir energoresursu taupība. Pastāv lietas, kuras mēs nevaram ietekmēt, bet tam, lai apkures sistēmā tehniski viss būtu drošs un nebūtu negaidīti pārsteigumi, mēs varam sagatavoties.

Pirms apkures sezonas sākšanās, daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašniekiem jāpieņem lēmums par nepieciešamību veikt sistēmai  pārbaudi un noteikt vai nepieciešams veikt remontdarbus. Kad tas paveikts, par konkrētu pārbaužu norises laiku atbilstoši izstrādātajam grafikam, katras mājas iedzīvotāji tiks informēti.
 
Nepieciešamību veikt šo pārbaudi daudzdzīvokļu dzīvojamos namos paredz Ministru kabineta noteikumi Nr.876 "Siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumi".
Lasīt vairāk

Iespēja saņemt mājokļa pabalstu 

Publicēts: 02.08.2022



Iespēja saņemt mājokļa pabalstu 
Lai saņemtu mājokļa pabalstu, ir nepieciešams izvērtēt mājsaimniecības materiālos resursus, tas nozīmē, ka vienai personai no mājsaimniecības jāvēršas Jelgavas sociālo lietu pārvaldē pēc iepriekšējā pieraksta un jāiesniedz iesniegums, kuru parakstījušas visas mājsaimniecībā esošās pilngadīgās personas.
 
Kopā ar iesniegumu jāiesniedz dokumenti par ienākumiem par pilniem pēdējiem trijiem mēnešiem (izdrukas no kredītiestāžu kontiem) un ar mājokļa lietošanu saistītais pēdējais aktuālais rēķins par:
Lasīt vairāk

SIA "Gren Jelgava" iesniegusi SPRK izvērtēšanai priekšlikumu par siltumenerģijas tarifa izmaiņām Jelgavā 

Publicēts: 01.08.2022



SIA "Gren Jelgava" iesniegusi SPRK izvērtēšanai priekšlikumu par siltumenerģijas tarifa izmaiņām Jelgavā 
SIA “Gren Jelgava” iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) izvērtēšanai priekšlikumu par siltumenerģijas tarifa izmaiņām Jelgavā, kas saistītas ar kurināmā cenu pieaugumu. Plānotais siltumenerģijas gala tarifs Jelgavā ir 85.82 EUR/MWh (bez PVN) un tas ir par 26.9 % augstāks nekā spēkā esošais siltumenerģijas tarifs - 67.63EUR/MWh (bez PVN). Plānots, ka pārskatītais siltumenerģijas tarifs Jelgavā stāsies spēkā no šā gada 1. septembra.
Lasīt vairāk

Uzsākti daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Kastaņu ielā 2a, Jelgavā atjaunošanas darbi 

Publicēts: 29.07.2022



2022. gada jūlijā tika noslēgts Granta līgums ar valsts attīstības finanšu institūciju ALTUM programmā “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšana” par Kastaņu ielas 2a, Jelgavā mājas atjaunošanu.

Lasīt vairāk

SIA JNĪP rēķinus var apmaksāt arī "Narvesen" tirdzniecības vietās 

Publicēts: 11.07.2022



SIA JNĪP rēķinus var apmaksāt arī "Narvesen" tirdzniecības vietās 
Papildus jau esošajām iespējām, SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP) rēķinus tagad ir iespēja apmaksāt arī "Narvesen" tirdzniecības vietās.

Šobrīd, papildus jau esošajām iespējām – elektroniskai rēķinu apmaksai mūsu uzņēmuma mājas lapā www.nip.lv vai klienta internetbankā, veikalu tīkla "Maxima" kasēs vai Latvijas pasta nodaļās, ir pievienota vēl viena iespēja. Sadarbībā ar SIA "Reitan Convenience Latvia" par mājokļa apsaimniekošanu iespējams norēķināties arī "Narvesen" tirdzniecības vietās. Rēķina apmaksas pakalpojuma maksa ir 0.60 eiro par katru rēķinu. Jāatzīmē, ka "Narvesen" pieņem maksājumus arī par citiem pakalpojumiem.
Lasīt vairāk

Ūdens skaitītāju rādījumu nodošana elektroniski 

Publicēts: 25.06.2022



Ūdens skaitītāju rādījumu nodošana elektroniski 
Vēlreiz atgādinām dzīvokļu īpašniekiem par nepieciešamību savlaicīgi, katra mēneša nogalē, sākot no 25. datuma līdz mēneša pēdējai dienai, Jelgavas nekustamo īpašumu pārvaldi informēt par patērētā ūdens daudzumu.
 
Ieteicamais un visērtākais veids ir skaitītāju radījumus iesniegt elektroniski, izmantojot informatīvo sistēmu www.nip.lv sadaļu e-lietas.
 
Tas nodrošinās nekļūdīgu, operatīvu un pārskatāmu uzskaiti un jūs atvieglosiet ikdienu  pārvaldniekam, mājas pārstāvim, nekavēsiet savu laiku, gaidot telefona zvana savienojumu ar operatoru, kā arī  izslēgsiet ciparu nodošanas kļūdas.
 
Ja jums nav pieejams internets vai iemaņas ar to rīkoties, arī turpmāk iespēja to darīt ierastajā veidā – sazināties ar dzīvokļu īpašnieku pilnvaroto personu (mājas vecāko), vai, ziņot skaitītāju rādījumus izmantojot JNĪP tālruni 63021828.

Mūsu gada labākie un čaklākie godināti 

Publicēts: 21.06.2022



Mūsu gada labākie un čaklākie godināti 

SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” dzimšanas diena ir tieši pirms saulgriežiem. Piektdien, 17. jūnijā, kā jau ierasts svētkos, sveicām uzņēmuma labākos darba darītājus.  Smaidīgi un nedaudz kautrīgi, viņi uzklausīja Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa un SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” valdes locekļa Sigņa Rīna pateicības vārdus un labā vēlējumus. Mēs esam pārliecināti, ka tikpat atbildīgi un pat vēl labāk, viņi turpinās darīt savus ikdienas pienākumus.

Lasīt vairāk

Atvainojamies visiem SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" klientiem par viņu ēkām pieguļošo zālāju savlaicīgas pļaušanas aizkavēšanos 

Publicēts: 13.06.2022



Atvainojamies visiem SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" klientiem par viņu ēkām pieguļošo zālāju savlaicīgas pļaušanas aizkavēšanos 
Kā jau pašvaldības kapitālsabiedrībai, ievērojot likuma prasības, visi pakalpojumu sniedzēji tiek noteikti iepirkumu konkursu rezultātā. Diemžēl, šajā gadā veiksme nebija mūsu pusē, izvēlētais uzņēmējs savos solījumos bija negodīgs, saistības netika pildītas noteiktajā apjomā un termiņos. Pakalpojuma sniegšanas nepārtrauktības nodrošināšanai tika operatīvi izsludināts jauns konkurss zālāju pļaušanai. Pēc tā rezultātiem secinām, ka pretendentu interese nav liela, darbi ir apjomīgi, trūkst darbinieku, cēlušās degvielas cenas. Aktualizējās jautājums par izmaksām, vai iedzīvotāji spēs to samaksāt?

Noteikumi ir noteikumi, bet laiks skrien nežēlīgi ātri, zāle aug vienlaicīgi ar mūsu klientu neapmierinātību. Sākot ar 2022.gada 1.jūniju esam noslēguši līgumus ar diviem pakalpojumu sniedzēju uzņēmumiem un pļaušanas darbi rit pilnā sparā, tomēr iekavētie darbi ir apjomīgi, brīdī, kad zāle ir jau pāraugusi, tās pļaušana sagādā papildu grūtības. Priecājamies par viņu apņēmību un ļoti ceram, ka līdz Līgo svētkiem visi pagalmi būs sakopti!

Negatīvā pieredze mums liek meklēt ilglaicīgu risinājumu. Apstiprinājies, ka vislabāk var uzticēties savai komandai, šobrīd strādājam pie jaunas brigādes izveides un tehnikas iepirkuma, kas vasarās palīdzēs mums risināt zāles pļaušanu, rudenī lapu savākšanu, bet ziemā būs noderīgi sniega savākšanai.

Vēlreiz atvainojamies un paldies par sapratni!

Lai skaistiem notikumiem piepildīta vasara!

Jelgavas 757. dzimšanas dienas svētku gājienā arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" kolektīvs 

Publicēts: 01.06.2022



Jelgavas 757. dzimšanas dienas svētku gājienā arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" kolektīvs 
Jelgavas 757. dzimšanas dienas svētku gājienā arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" kolektīvs 
Jelgavas 757. dzimšanas dienas svētku gājienā arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" kolektīvs 
Jelgavas 757. dzimšanas dienas svētku gājienā arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" kolektīvs 
Jelgavas 757. dzimšanas dienas svētku gājienā arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" kolektīvs 
Jelgavas 757. dzimšanas dienas svētku gājienā arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" kolektīvs 
Jelgavas 757. dzimšanas dienas svētku gājienā arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" kolektīvs 
Jelgavas 757. dzimšanas dienas svētku gājienā arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" kolektīvs 
Jelgavas 757. dzimšanas dienas svētku gājienā arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" kolektīvs 
Jelgavas 757. dzimšanas dienas svētku gājienā arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" kolektīvs 
Jelgavas 757. dzimšanas dienas svētku gājienā arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" kolektīvs 
Jelgavas 757. dzimšanas dienas svētku gājienā arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" kolektīvs 
Jelgavas 757. dzimšanas dienas svētku gājienā arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" kolektīvs 

Nosvinēta Jelgavas 757. dzimšanas diena. Apstiprinot svētku devīzi "Mēs esam Jelgava" arī SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" devās svētku gājienā.

 

Par laimi, lietus un stiprie vēji izpalika, sajutām vienojošo noskaņu, svētku garu un prieku par atjaunoto tradīciju.

 

Lai jaudīga izaugsme pilsētai!

 


27.maijā - Jelgavas pilsētas svētku gājiens! 

Publicēts: 20.05.2022



27.maijā - Jelgavas pilsētas svētku gājiens! 
Jelgava maijā svin savus svētkus – 757. dzimšanas dienu. Ar svētku devīzi "Mēs esam Jelgava" 27. maijā pulksten 17.30 roku rokā dosimies Jelgavas pilsētas svētku gājienā – sajutīsim savu līdzdalību kopīgo svētku veidošanā, priecāsimies paši un parādīsim mūsu ciemiņiem, ka ir vērts satikties Jelgavā un Jelgava ir pilsēta izaugsmei!

Atjaunosim Jelgavas pilsētas svētku galveno tradīciju – gājienu, kurā aicināts piedalīties ikviens. Svētku devīzei "Mēs esam Jelgava!" skanot, gājienā aicināti iesaistīties un sevi radoši prezentēt uzņēmumi, iestādes, apvienības un biedrības, kā arī iedzīvotāji, apvienojoties draugu un radu pulkā un kuplinot svētku gājienu. Pilsētas svētku gājiens ir patriotisma, lepnuma un prieka brīdis ne tikai dalībniekiem, bet arī skatītājiem. Tam iepriekš nav jāpiesakās.
Lasīt vairāk

Ēku atdzimšana Jelgavā turpinās 

Publicēts: 19.05.2022



Ēku atdzimšana Jelgavā turpinās 
Turpinot izvērtēt padomju laikā celto daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku tehnisko stāvokli un siltuma patēriņu iedzīvotāji aizvien vairāk saprot, ka ir pienācis laiks ēkām dot otro dzīvi, tās atjaunot un siltināt.
 
SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) vieni no pirmajiem Latvijā uzsāka darbu pie ēku energoefektivitātes paaugstināšanas un nu jau pilsētā ir nosiltinātas 26 ēkas.
 
Šogad norisinās vēl trīs māju atdzimšana un tās visas ir savā veidā īpašas. Jau rakstījām, ka pirmo reizi Latvijā uzsākti kompleksi renovācijas darbi 12 stāvu ēkai un tā atrodas Jelgavā, Pasta ielā 34.
Lasīt vairāk

Atbildība un ugunsdrošība 

Publicēts: 09.05.2022



Atbildība un ugunsdrošība 

SIA ”Jelgavas nekustāmā īpašumu pārvalde” atgādina, ka ugunsdrošības noteikumu ievērošana īpaši svarīga ir daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās, jo neuzmanīga rīcība ar uguni apdraud ne tikai dzīvokļa īpašnieku, bet daudzus mājas iedzīvotājus. Pēc uzņēmuma novērojumiem, galvenie ugunsdrošības noteikumu pārkāpumi saistīti ar smēķēšanu neatļautās vietās un atklātas uguns izmantošanu. Ir konstatēti gadījumi, kad daudzīvokļu ēku balkonos tiek kurināti grili.

Lasīt vairāk

Talka - vienojoša un lietderīga tradīcija 

Publicēts: 02.05.2022



Talka - vienojoša un lietderīga tradīcija 
Talka - vienojoša un lietderīga tradīcija 
Talka - vienojoša un lietderīga tradīcija 
Talka - vienojoša un lietderīga tradīcija 
Modusies daba, atnācis pavasaris, sācies sakopšanas un talkošanas laiks.

Aicinām pavasara darbos aktīvāk iesaistīties mūsu pārvaldīto māju dzīvokļu īpašniekus. Piemēram, bēniņos un pagrabos esošo mantu nepieciešamību un kārtību vislabāk pārziniet jūs un, kopā ar kaimiņiem iespējams paveikt telpu sakopšanu un attīrīšanu. Ikvienā pagalmā atradīsies vieta ko labiekārtot. Padarītais ļaus ietaupīt līdzekļus darbiem, kuru izpildīšanai nepieciešama mūsu speciālistu palīdzība.

Nav tam jānotiek brīdī, kad talkos visā Latvijā, kopīgi strādāt var jebkurā, visiem mājas iedzīvotājiem ērtākā laikā.

Talka būs ieguldījums, lai teritorija būtu ērtāka, skaistāka un sakoptāka, svarīgi, lai pagrabi būtu atbrīvoti un kalpotu paredzētajām funkcijām, nevis nevajadzīgu lietu novietošanai. Kopīgi strādājot labāk iepazīsiet kaimiņus un radīsiet prieku par paveikto.

Šogad JNĪP darbinieki talkas dienā labiekārtoja sava uzņēmuma teritoriju. Arī mēs izmatojām iespēju stiprināt kolektīvu un būt kopā ar kolēģiem citādā vidē, ne tikai ikdienas darbos, bet arī vides sakopšanā.

Esiet saimnieki savam īpašumam – mēs palīdzēsim!

Pirmo reizi Latvijā renovācija 12 stāvu ēkai 

Publicēts: 29.04.2022



Pirmo reizi Latvijā renovācija 12 stāvu ēkai 
Priekšdarbu posms noslēdzies, un sācies reālais pārbūves, siltināšanas un atjaunošanas laiks 12 stāvu dzīvojamajai mājai Jelgavā, Pasta ielā 34.
 
Ēka celta 1989. gadā, tātad, atjaunojumi, uzlabojumi un siltināšana 33 gadīgajai mājai gaidīti un ļoti vajadzīgi.
 
SIA "Jelgavas nekustamā īpašumu pārvalde" (JNĪP) valdes loceklis Signis Rīns uzsver: "Cik zināms, Latvijā līdz šim vēl nav kompleksi atjaunotas divpadsmit stāvu mājas, tas ir izaicinājums gan mums kā mājas pārvaldniekam, gan reālajiem darba veicējiem, būvniekiem un pats galvenais, mājas iedzīvotājiem. Strādājam ar pārliecību, ka iegūtais rezultāts dos ilglaicīgumu ēkai, gandarījumu un dzīves kvalitātes uzlabošanos iedzīvotājiem, tālredzīga finansēšanas modeļa apstiprinājumu, pievilcīgu skatu ēkai, kā arī  iegūto pieredzi varēsim likt lietā turpmākajos projektos."
Lasīt vairāk

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju sapulču laiks noslēdzies 

Publicēts: 28.04.2022



Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju sapulču laiks noslēdzies 

SIA "Jelgavas nekustamā īpašumu pārvalde" martā un aprīlī novadījusi 156 dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopsapulces. Atbilstoši situācijai, pieredzei un prasībām, sapulces tika novadītas, izmantojot tiešsaistes platformu "Zoom". Virtuāli satiekoties sniedzām informāciju par paveiktajiem darbiem, finanšu izlietojumu, izrunājām nepieciešamos remontdarbus.

Lasīt vairāk

Ēnu dienas viesi arī Jelgavas nekustamā īpašuma pārvaldē 

Publicēts: 11.04.2022



Ēnu dienas viesi arī Jelgavas nekustamā īpašuma pārvaldē 
Priecājamies, ka mūsu uzņēmums tiek pamanīts citu starpā, ka tiek pamanīta specialitāte un par to interesējas nākamie darba ņēmēji. Esam pārliecināti, ka tā ir laba zīme, ja par uzņēmumu interesējas jaunieši un ar to saista domas par savu nākotni un karjeru.
 
Pēc divu gadu pārtraukuma 6. aprīlī arī pie mums notika Junior Achievement Latvia (JA Latvia) rīkotā karjeras izglītības programma skolēniem “Ēnu diena”. Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.
Lasīt vairāk

JNĪP Remontu un avārijas dienesta darbiniekiem – jauni formastērpi 

Publicēts: 08.04.2022



JNĪP Remontu un avārijas dienesta darbiniekiem – jauni formastērpi 

Lai nodrošinātu ērtu pienākumu veikšanu un rūpējoties par uzņēmuma tēlu, lielākais pilsētas namu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP) Remontu un avārijas dienesta darbiniekiem iegādājies jaunus ikdienas formastērpus. No šīs nedēļas JNĪP Remontu un avārijas dienesta darbinieki atpazīstami nevis pēc ierastās tumši zaļās formas ar uzņēmuma logo, bet gan pēc jaunā formastērpa, kurā apvienota koši zaļa un pelēka krāsa, kā arī uz muguras labi redzams JNĪP logo. 

 

Lasīt vairāk

Novadītas jau 100 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju tiešsaistes sapulces 

Publicēts: 05.04.2022



Novadītas jau 100 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju tiešsaistes sapulces 
Kā jau ierasts, SIA “Jelgavas nekustamo īpašumu pārvalde”, sākot ar 21. martu, pārvaldīto māju dzīvokļu īpašniekiem organizē kopsapulces, lai sniegtu informāciju par paveiktajiem darbiem, finanšu izlietojumu, darbu ar parādniekiem, izrunātu kādus remontdarbus nepieciešams ieplānot. Tā ir nepieciešama un ērta forma, kā saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.
 
Ņemot vērā pozitīvo pieredzi, arī šogad sapulces tiek organizētas un novadītas, izmantojot tiešsaistes platformu “Zoom”. Dzīvokļa īpašniekam iespējams piedalīties dzīvojamās mājas kopsapulcē autentificējoties JNĪP Informatīvajā sistēmā. Reģistrācija Informatīvajā sistēmā ļauj ērtāk arī piedalīties mājas pārvaldīšanā attālināti – uzdot jautājumus, saņemt atbildes, apmaksāt rēķinus, nodot skaitītāju rādījumus un pat parakstīt līgumus. Arī ar plānoto kopsapulču grafiku iespēja iepazīties JNĪP Informatīvajā sistēmā.
Lasīt vairāk

Jaunākais avīzes «Darīsim Kopā» Jelgavas numurs Jūsu pastkastītēs un e-vidē 

Publicēts: 14.03.2022



Jaunākais avīzes «Darīsim Kopā» Jelgavas numurs Jūsu pastkastītēs un e-vidē 
 
 
 
 
Ik gadu, pavasara pusē, mūsu uzņēmuma speciālisti sadarbojoties ar avīzi «Darīsim Kopā», sagatavo Jelgavas nekustamā īpašuma apsaimniekošanas svarīgāko notikumu apkopojumu.
 
Avīzes «Darīsim Kopā» jaunākais izdevums visiem JNĪP klientiem bez maksas tiks piegādāts pastkastītēs un palīdzēs tieši pirms māju kopsapulcēm informēt tos dzīvokļu īpašniekus, kam aktuālo ērtāk uzzināt izlasot avīzi.
 
Protams, tiek nodrošināta iespēja iepazīties arī ar avīzes digitālo versiju – tepat mājas lapas www.nip.lv sadaļā «Darīsim Kopā».

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju tiešsaistes sapulču laiks ir sācies 

Publicēts: 07.03.2022



Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju tiešsaistes sapulču laiks ir sācies 
Kā ik gadu, 2022.gada 21. martā uzsākam daudzdzīvokļu dzīvojamo māju sapulces. Kopsapulcēs dzīvokļu īpašnieki varēs saņemt informāciju par paveiktajiem darbiem, finanšu izlietojumu, darbu ar parādniekiem, izrunāt kādus remontdarbus nepieciešams ieplānot , kā arī saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.
 
Plānoto  sapulču darba kārtībā iekļauti četri galvenie jautājumi:
Lasīt vairāk

Izbūvēts pirmais tipveida slēgtais atkritumu konteineru novietošanas laukums Jelgavā 

Publicēts: 22.02.2022



Izbūvēts pirmais tipveida slēgtais atkritumu konteineru novietošanas laukums Jelgavā 
Aizvien vairāk aktualizējas daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku atkritumu laukumu praktiskā, ekonomiskā un tīri estētiskā puse. SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma parvalde” ir gandarīta par pirmo veiksmīgo piemēru, tādu kā parauga laukuma izbūvi un nodošanu ekspluatācijā.
 
Jelgavā, Pasta ielā 44, par pašvaldības līdzekļiem (13387.44 EUR), pašvaldībai piederošas dzīvojamās ēkas teritorijā, sagatavots un saskaņots tipveida projekts, un nu jau pabeigti izbūves darbi, novietoti konteineri slēgtajā atkritumu konteineru novietošanas laukumā.
 
Jelgavas pilsētas pašvaldība un arī SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” pēdējos gados pievērsusi aizvien lielāku uzmanību pagalmu labiekārtošanai un vides drošībai.
Lasīt vairāk

Ūdens skaitītāju rādījumu nodošana elektroniski 

Publicēts: 24.01.2022



Ūdens skaitītāju rādījumu nodošana elektroniski 
Vēlreiz atgādinām dzīvokļu īpašniekiem par nepieciešamību savlaicīgi, katra mēneša nogalē, sākot no 25. datuma līdz mēneša pēdējai dienai, Jelgavas nekustamo īpašumu pārvaldi informēt par patērētā ūdens daudzumu.

Ieteicamais un visērtākais veids ir skaitītāju radījumus iesniegt elektroniski, izmantojot informatīvo sistēmu www.jnip.lv. Tas nodrošinās nekļūdīgu, operatīvu un pārskatāmu uzskaiti. Varbūt jaunais gads ir labs iemesls jauniem ieradumiem?

Tā Jūs atvieglosiet ikdienu jūsu pārvaldniekam, mājas pārstāvim, nekavēsiet savu laiku, gaidot telefona zvana savienojumu ar operatoru, bet vēl būtiskāk, izslēgsiet iespēju tīri cilvēciskām ciparu nodošanas kļūdām.

Priecāsimies, ja gadījumos, kad jums nav pieejams internets vai iemaņu ar to rīkoties, to darīsiet ierastajā veidā – sazināsieties ar dzīvokļu īpašnieku pilnvaroto personu (mājas vecāko), vai, ziņosiet skaitītāju rādījumus izmantojot JNĪP tālruni.

Gadījumos, ja nav iespēja nodod ūdens skaitītāju rādījumus elektroniski, to var izdarīt ierastajā veidā – sazinoties ar dzīvokļu īpašnieku pilnvaroto personu (mājas vecāko) vai par skaitītāju rādījumiem ziņot, zvanot uz JNĪP tālruņa numuru 63021828.

Kāpēc svarīgi rēķinus maksāt savlaicīgi? 

Publicēts: 13.01.2022



Kāpēc svarīgi rēķinus maksāt savlaicīgi? 
No apsaimniekošanas maksājuma regularitātes un pilnīgas, nevis tikai daļējas apmaksas ir atkarīga mājas kopēja bilance. Katrs nokavētais maksājums negatīvi ietekmēs finanšu līdzekļu apjomu, kas paredzēti profilaktisko vai plānoto darbu veikšanai.
 
Pārvaldnieks rūpējas par to, lai tiktu nodrošināta pakalpojumu nepārtrauktība – ūdens piegāde, atkritumu izvešana, apgaismojums koptelpās u.c.  Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde norēķinās ar pakalpojuma sniedzējiem regulāri un pilnā apmērā. Katra īpašnieka nesamaksāta summa ir parāds mājai, dzīvokļu īpašnieku kopībai un apsaimniekošanas firmai.
 
Iekavēto bieži ir grūtāk samaksāt, nekā turēties nepieciešamajā ritmā.
 
Esi saimnieks savam īpašumam, mēs Tev palīdzēsim!

Trīs atgādinājumi, kas jāzina dzīvokļa īpašniekam, pārdodot – iegādājoties īpašumu 

Publicēts: 10.01.2022



Trīs atgādinājumi, kas jāzina dzīvokļa īpašniekam, pārdodot – iegādājoties īpašumu 
  1. Nekavējieties ar pārmaiņu fiksēšanu Zemesgrāmatā!
    Saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likumu - dzīvokļa īpašnieks ir persona, kas ieguvusi dzīvokļa īpašumu un īpašuma tiesības nostiprinājusi zemesgrāmatā. Kamēr jaunais īpašnieks savu pirkumu nav nostiprinājis juridiski, par dzīvokļa īpašumu atbild tā iepriekšējais saimnieks. Tātad līdz ierakstīšanai Zemesgrāmatā, prasījuma gadījumā, tiesības pārvaldniekam saglabājas pret iepriekšējo īpašnieku. Pārdodot īpašumu, pārliecinieties, ka jaunais īpašnieks, nekavējoties nostiprina Zemesgrāmatā savas īpašumtiesības. Pretējā gadījumā civilstrīds starp pircēju un pārdevēju ir neizbēgams. Bet jums ir iespēja to savlaicīgi novērst!
  2. Gan pērkot, gan, pārdodot dzīvokli, informējiet par to īpašuma apsaimniekošanas uzņēmumu!
    Atgādinām, ka Dzīvokļa īpašuma likums, kā arī, noslēgtais līgums ar apsaimniekotāju, paredz, ka dzīvokļa īpašnieku maiņas gadījumā, darījuma dalībnieki nekavējoties rakstiski paziņo dzīvojamās mājas pārvaldniekam par dzīvokļa īpašnieka maiņu. Dzīvokļa īpašuma ieguvējs, pēc darījuma noslēgšanas, nekavējoties iesniedz īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu dzīvojamās mājas pārvaldniekam vai personai, kura atbilstoši pārvaldīšanas līguma noteikumiem, kārto mājas lietu. Prakse rāda, ka šo likumu normu dzīvokļu īpašnieki bieži ignorē. Svarīgi paziņot par darījumu, jo īpašnieku maiņas brīdī bieži notiek pārpratumi un rēķinu apmaksas kavējumi. Iepriekšējais īpašnieks pārstāj veikt maksājumus, jo dzīvokli ir pārdevis, savukārt ieguvējs, iespējams, nav vienojies ar pārdevēju par maksājumu kārtību.
  3. Iepriekšējā dzīvokļa saimnieka parādi ietekmēs jūsu īpašuma kvalitāti ilglaicīgumā.
    Iegādājoties dzīvokļa īpašumu svarīgi pārliecināties, vai tas nav apgrūtināts ar parādiem. Pastāv uzskats, ka iepriekšējā īpašnieka uzkrātās saistības neattiecas uz īpašuma ieguvēju. Jā, saskaņā ar likumu, nevar apgrūtināt jauno dzīvokļa īpašnieku ar iepriekšējā īpašnieka parādiem. Bet, jāsaprot, ka iepriekšējā īpašnieka parāds negatīvi iespaido mājas kopējo bilanci. Viņš paliek parādā, nu jau jūsu dzīvokļu īpašnieku kopībai. Nesamaksātā summa par pārvaldīšanu un pakalpojumiem ir mājai tik nepieciešamie iztrūkstošie līdzekļi, tātad nebūs pietiekami daudz finansējuma, lai uzturētu to tehniskā un estētiskā kārtībā, veiktu profilaktiskos vai plānotos remontdarbus un norēķinātos par pakalpojumiem.
    Esi saimnieks savam īpašumam, mēs Tev palīdzēsim!

Eglītes bez maksas var nodot arī dalīto atkritumu savākšanas laukumos un «Gren» 

Publicēts: 27.12.2021



Eglītes bez maksas var nodot arī dalīto atkritumu savākšanas laukumos un «Gren» 
Pēc svētkiem vienu  eglīti jelgavnieki bez maksas drīkst novietot pie saviem atkritumu konteineriem, nodot dalīto atkritumu savākšanas laukumos vai uzņēmumā “Gren”.
 
Jau trešo gadu no 2. līdz 16. janvārim akciju «Atnes savu Ziemassvētku eglīti un sasildi Jelgavu!» rīkos Jelgavas siltumapgādes uzņēmums. Šajā laikā stāvlaukumā pie «Gren» biomasas koģenerācijas stacijas Rūpniecības ielā 73A būs novietots speciāls konteiners, kurā iedzīvotāji un uzņēmēji bez maksas varēs nodot pārstrādei savu svētku eglīti. Eglītes tiks izžāvētas, sašķeldotas un izmantotas enerģijas ražošanai biomasas koģenerācijas stacijā. Priecāsimies, ja nogādāsiet tās tur.
 
Vēl svētku rotu var nodot dalīto atkritumu savākšanas laukumos  Ganību ielā 84. Laukuma  darba laiks: pirmdienās no pulksten 8 līdz 19, bet, pārējās darba dienās no pulksten 8 līdz 17, sestdienās no pulksten 9 līdz 14, bet svētdienās laukums ir slēgts. Dalīto atkritumu savāšanas laukumi Paula Lejiņa un Salnas ielā strādā no otrdienas līdz svētdienai no pulksten 10 līdz 19, pirmdienās tie ir slēgti. Jāuzsver, ka arī svētku dienās dalīto atkritumu savākšanas laukumi būs slēgti.
 
No 27. decembra līdz 21. janvārim arī atkritumu poligonā «Brakšķi» būs novietots konteiners, kur arī bez maksas varēs atstāt eglītes.
 
Atgādinām - pirms ievietošanas konteinerā eglītei jānoņem visi svētku rotājumi, kā arī iepakojums, kas izmantots, eglīti transportējot.

Lai pēcsvētku rīti būtu tikpat patīkami, kā gaidīšanas laiks 

Publicēts: 22.12.2021



Lai pēcsvētku rīti būtu tikpat patīkami, kā gaidīšanas laiks 
Tik daudz jāpaveic, lai svētki būtu izdevušies! Zem eglītes dāvanu maisos jau kārtojas kastes, saiņi un bantes. Iegādātie gardumi, svētku galdam, sasaiņoti pakās, burkās, pudelēs un maisiņos, maisiņos, maisiņos…

Bet, tas automātiski nozīmē atkritumu daudzuma palielināšanos.
  • Šķirosim atkritumus, pirms izmešanas saplacināsim iepakojumus.
  • Pieskatīsim savu māju atkritumu laukumus un savlaicīgi pieteiksim papildu izvešanu vai papildu konteineru uz svētku laiku.
  • Pārliecināsimies, vai dāvanu drudža laikā nav piemirsies samaksāt kādu rēķinu.
  • Pavadīsim veco un iesāksim Jauno gadu sev tīkamā vidē! Uzsmaidīsim kaimiņiem un varbūt, pat kāds tikko cepts pīrāgs tiks tai vientuļajai kundzītei, kura jau kuro gadu svētkos ir viena un jūtas piemirsta…
Esiet saimnieks savam īpašumam, mēs palīdzēsim!

Lai sirdssilti Ziemassvētki un mājīga prieka pilns Jaunais 2022. gads!

Informācija no SIA "Jelgavas ūdens" 


SIA ”Jelgavas ūdens” informē, ka sakarā ar dzeramā ūdens apgādes sistēmas profilaktisko dezinfekciju Jelgavā, 2021.gada 25., 26. un 27.oktobrī ūdenim iespējams neliels hlora aromāts. Ūdeni var lietot uzturā un sadzīvē, jo hlora koncentrācija nepārsniegs pieļaujamās normas.
 
Bērniem ūdeni pirms lietošanas uzturā ieteicams uzvārīt!
 
Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.

Uzsākam pieteikšanos “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju remonta aizdevuma programmā” 

Publicēts: 20.09.2021



Uzsākam pieteikšanos “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju remonta aizdevuma programmā” 
“No 8. septembra atvērta pieteikšanās ALTUM “Daudzdzīvokļu māju remonta aizdevuma programmā”. Programmas kopējais finansējums ir 31 miljons eiro, kas iedzīvotājiem pieejams aizdevuma veidā. Finansējums paredzēts daudzdzīvokļu māju koplietošanas telpu remontam un apkārtējās teritorijas labiekārtošanai, tādiem darbiem kā, piemēram, ūdensvada vai jumta nomaiņa, bērnu vai sporta laukuma ierīkošana, mājas fasādes atjaunošana un citiem darbiem, kas uzlabo mājas stāvokli un veido patīkamāku dzīves vidi”- vēsta ALTUM.  Programmas nosacījumi nosaka, ka vienai mājai pieejams aizdevums ir līdz 400 000 EUR, nepārsniedzot 120 EUR uz vienu daudzdzīvokļu mājas kopējās platības kvadrātmetru. Maksimālais aizdevuma termiņš ir 20 gadi, aizdevumam tiek piemērota fiksēta procentu likme: 3,5% gadā. Aizdevuma līgums jānoslēdz līdz 2023. gada 31. decembrim. Programmai var pieteikties dzīvokļu īpašnieki ar pilnvarotas personas starpniecību tad, ja saņemts aizdevuma atteikums no kredītiestādes.
 
Esam uzsākuši pieteikumu gatavošanu vairāku daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu neattiecināmo izmaksu finansējuma piesaistei. Pateicoties programmai, aktivizēsim ēku atjaunošanas projektus, kas nebija realizējami nepieejamā finansējuma dēļ. Plānojam, ka piesaistot remonta aizdevuma programmas finansējumu, nākamajā gadā varēsim realizēt līdz pat desmit ēku atjaunošanas projektiem.
 
Plašāka informācija par programmu skatāma: šeit.

Zemessardzes 30. gadadienas svinības notiks Jelgavā 

Publicēts: 18.08.2021



Zemessardzes 30. gadadienas svinības notiks Jelgavā 
Informējam, ka sestdien, 21. augustā, no plkst. 12.00 līdz 17.00 Jelgavā notiks Zemessardzes 30. gadadienas svinības, kurās paredzēta militārā parāde, koncertuzvedums “Mūsu zeme. Mūsu tauta” un Zemessardzes vienību militārās tehnikas, ieroču un ekipējuma izstāde.  
 
Militārā parāde sāksies plkst. 12.00 Hercoga Jēkaba laukumā. Parāde no Hercoga Jēkaba laukuma virzīsies pa Lielo ielu līdz Lielupes pļavai pretī Jelgavas pilij. Tā būs vērienīgākā Zemessardzei veltītā parāde kopš Zemessardzes dibināšanas. Parādē piedalīsies aptuveni 1500 karavīru un zemessargu un aptuveni 100 militārās tehnikas. Muzikālo noformējumu nodrošinās Zemessardzes orķestris un Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris.
 
No plkst. 14.00 līdz 17.00 Lielupes pļavā pretī Jelgavas pilij būs iespēja aplūkot Zemessardzes vienību militārās tehnikas, ieroču un ekipējuma izstādi un labvēlīgos laika apstākļos – izpletņlēcēju grupas nolaišanos. Katra Zemessardzes brigāde un Kiberaizsardzības vienība veidos vienu stendu, kurā gan aplūkot un izmēģināt ekipējumu, gan arī piedalīties nelielās sacensībās.
Lasīt vairāk

Uzsākti daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Mātera ielā 17, Jelgavā atjaunošanas darbi 

Publicēts: 17.08.2021



2021. gada 01.jūnijā tika noslēgts Granta līgums ar valsts attīstības finanšu institūciju ALTUM programmā “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšana” par Mātera ielas 17, Jelgavā mājas atjaunošanu.

Lasīt vairāk

Jelgavas pilsētā tiek sakārtoti sadzīves atkritumu laukumi 

Publicēts: 26.07.2021



Jelgavas pilsētā tiek sakārtoti sadzīves atkritumu laukumi 

Jelgavas pilsētā publiska konkursa kārtībā ir izvēlēts jauns sadzīves atkritumu apsaimniekotājs. Tā rezultātā kopš 2021.gada 1.jūlija ir mainījusies sadzīves atkritumu maksas aprēķinu kārtība, kas turpmāk katrai mājai tiks noteikta atbilstoši reāli izvestajam atkritumu daudzumam un deklarēto iedzīvotāju skaitam. Sakārtoti tiks arī atkritumu laukumi, par kuru izveidi, uzturēšanu un atbilstību sanitārajām normām būs jārūpējas atkritumu radītājiem – katras atkritumu laukumam piesaistītās mājas dzīvokļu īpašniekiem.

Lasīt vairāk

Dzīvokļu īpašnieku kopības aktīvi pieņem lēmumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu 

Publicēts: 08.07.2021



Dzīvokļu īpašnieku kopības aktīvi pieņem lēmumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu 

Pateicamies tām daudzajām dzīvokļu īpašnieku kopībām, kuras ir pieņēmušas lēmumus un deleģējušas mūsu uzņēmumu kā savu pārstāvi Atkritumu apsaimniekošanas līguma noslēgšanai ar jauno konkursa kārtībā izvēlēto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu Jelgavā – pilnsabiedrību “JKP”. Objektīvu iemeslu dēļ dzīvokļu īpašnieku kopībām varēja pietrūkt laika situācijas izvērtēšanai, analīzei un lēmuma pieņemšanai.

Lasīt vairāk

Gren – jauns Ziemeļeiropas zaļās enerģijas uzņēmums. Līdz šim - Fortum siltumapgādes un  aukstumapgādes   pakalpojumu uzņēmums Baltijas valstīs 

Publicēts: 07.07.2021



Gren – jauns Ziemeļeiropas zaļās enerģijas uzņēmums. Līdz šim - Fortum siltumapgādes un  aukstumapgādes   pakalpojumu uzņēmums Baltijas valstīs 

Fortum siltumapgādes un aukstumapgādes pakalpojumu uzņēmums Baltijas valstīs, uzsāk darbību kā jauns uzņēmums un jauns zīmols  – Gren – Ziemeļeiropas zaļās enerģijas uzņēmums. Gren pārņem visas Fortum siltumapgādes un aukstumapgādes pakalpojumu uzņēmumu Baltijas valstīs juridiskās saistības un turpinās nodrošināt klientiem visus līdzšinējos pakalpojumus. Klientiem Jelgavā SIA “Gren Jelgava” turpinās nodrošināt videi draudzīgu, drošu un ilgtspējīgu centralizētās siltumapgādes pakalpojumu, ēku individuālo siltumpunktu apkalpošanu, kā arī tiešu norēķinu pakalpojumu tām mājām, kuras to ir izvēlējušās. Vairāk info šeit.


Uzsākti daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas  Lielā ielā 13, Jelgavā atjaunošanas darbi 

Publicēts: 06.07.2021



2021. gada 22.jūnijā tika noslēgts Granta līgums ar valsts attīstības finanšu institūciju ALTUM programmā “Daudzdzīvokļu māju energoefektivitāte” par Lielās ielas 13, Jelgavā daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas atjaunošanu.

Lasīt vairāk

Notiek intensīva zāles pļaušana 

Publicēts: 22.06.2021



Notiek intensīva zāles pļaušana 
Šonedēļ ir uzsākta intensīva zāles pļaušana SIA "Jelgavas nekustāmā īpašuma pārvalde" pārvaldāmajās teritorijās.
 
Pļaušanas pakalpojumu sniedzēja firma tika izvēlēta konkursa kārtībā. Mūsu mērķis un uzdevums bija atrast dzīvokļu īpašniekiem ekonomiski izdevīgāko risinājumu. Ņemot vērā šodienas apstākļus un darba tirgus piedāvājumu, tas nebija viegls uzdevums. Ceram, ka līdz Līgo svētkiem daudzas mūsu pārvaldāmās platības jau būs sakoptas. Pakalpojumu sniedzējs ir solījis strādāt arī svētku brīvdienās 25. un 26. jūnijā. Priecīgus Līgo svētkus mūsu klientiem!
Lasīt vairāk

Informācija par grozījumiem likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" 

Publicēts: 21.06.2021



Informācija par grozījumiem likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" 

2020.gada 27.novembrī Saeimā pieņemti Grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu", nosakot , ka no 2021.gada 1.jūlija tiek ieviestas minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (VSAOI). Šie likuma grozījumi var ietekmēt dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopību izmaksas, kas saistītas ar mājas teritorijas un kopīpašuma telpu uzkopšanu.

Lasīt vairāk

Tiešsaistes kopsapulcēs piedalījušies jau vairāk nekā 600 dzīvokļu īpašnieki! 

Publicēts: 19.05.2021



Tiešsaistes kopsapulcēs piedalījušies jau vairāk nekā 600 dzīvokļu īpašnieki! 

Jau ziņojām, ka šī gada 26. aprīlī SIA “Jelgavas nekustāmā īpašuma pārvalde” (JNĪP) tiešsaistes platformā “Zoom” organizēja pirmo no kopumā plānotajām 176 daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku kopsapulcēm. Šobrīd veiksmīgi noritējušas jau 150 kopsapulces, kurās kopumā piedalījušies vairāk nekā 600 daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieki.


Pateicoties veiksmīgiem tehnoloģiskiem risinājumiem, šobrīd JNĪP spēj organizēt vienlaicīgi pat sešas tiešsaistes kopsapulces, tāpat ir novērstas visas tehniskās nepilnības un turpinās darbs pie sistēmas pilnveidošanas.

Lasīt vairāk

Pirmā tiešsaistes kopsapulce noritējusi veiksmīgi! 

Publicēts: 30.04.2021



Pirmā tiešsaistes kopsapulce noritējusi veiksmīgi! 

Pirmā SIA “Jelgavas nekustāmā īpašuma pārvalde” (JNIP) tiešsaistes platformā “Zoom” organizētā daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku kopsapulce noritējusi veiksmīgi. Pusotru stundu garajā kopsapulcē dzīvokļu īpašnieki ieguva sev interesējošu informāciju, kā arī aktīvi iesaistījās mājas renovācijas procesa virzīšanā.

Lasīt vairāk

JNĪP tiešsaistē organizēs pirmo daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku kopsapulci 

Publicēts: 19.04.2021



JNĪP tiešsaistē organizēs pirmo daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku kopsapulci 

Īpašnieku kopsapulces pagājušajā gadā netika rīkotas, saistībā ar pandēmiju. Šogad esam pielāgojušies esošajai situācijai un rīkosim sapulces attālināti.

Šī gada 26. aprīlī  SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP), dzīvojamo māju pārvaldnieks, organizēs pirmo no kopumā 176 daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku ikgadējām atskaišu kopsapulcēm. Iespēja sasaistīt “Zoom” saziņas platformu ar uzņēmuma Informatīvo sistēmu palīdzēs pielāgoties šobrīd valstī noteiktajiem ierobežojumiem, saistībā ar COVID-19 vīrusa izplatību. Piedalīties kopsapulcē būs iespējams dzīvojamās mājas dzīvokļa īpašniekam autentificējoties JNĪP Informatīvajā sistēmā.

Lasīt vairāk

JNĪP energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu programmā iesniedz vēl trīs daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, vairākas vēl sagatavošanas procesā 

Publicēts: 21.12.2020



Lai arī pieteikumu pieņemšana daudzdzīvokļu māju valsts atbalstītās energoefektivitātes paaugstināšanas programmā bija noslēgusies jau šī gada sākumā, izvērtējot dzīvokļu īpašnieku milzīgo interesi par programmu un finansēšanas iespējas, attīstības finanšu institūcija “Altum” izsludināja papildus pieteikumu iesniegšanu līdz šī gada 18. decembrim. SIA „Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) un Jelgavas daudzdzīvokļu māju īpašnieki izmantoja šo iespēju, un šobrīd programmā ir iesniegti vēl trīs objekti Jelgavā; Mātera iela 23-25, Katoļu iela 9 un Garozas iela 22. Jāpiezīmē, ka vēl vairākās daudzdzīvokļu mājās projektu dokumentācija ir sagatavošanas stadijā.

Lasīt vairāk

Par pārvaldīšanas  izmaksām 2021. gadā 

Publicēts: 30.11.2020



Informējam, ka pārvaldīšanas izmaksas 2021.gadā sastādīs EUR 0.114 par 1 m2 mēnesī (bez PVN 21%).


Ar 2021. gada pārvaldīšanas izmaksām un to ekonomisko pamatojumu Jūs varat iepazīties Mājas lietā pie mājas pārvaldnieka iepriekš vienojoties par dienu un laiku.


Informācija no SIA "Jelgavas ūdens" 

Publicēts: 19.10.2020



SIA ”Jelgavas ūdens” informē, ka sakarā ar dzeramā ūdens apgādes sistēmas profilaktisko dezinfekciju Jelgavā, 2020.gada 26., 27. un 28.oktobrī ūdenim iespējams neliels hlora aromāts. Ūdeni var lietot uzturā un sadzīvē, jo hlora koncentrācija nepārsniegs pieļaujamās normas.


Bērniem ūdeni pirms lietošanas uzturā ieteicams uzvārīt!


Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.


Informācija par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksas izmaiņām pilsētā 

Publicēts: 24.09.2020



Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) 2020.gada 28.augusta lēmumam, 2020. gada 1.oktobrī stājas spēkā jauns sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifs atkritumu poligonā “Brakšķi”, kā rezultātā saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma 39.panta 1² daļu atkritumu apsaimniekotājs – SIA “Jelgavas komunālie pakalpojumi”, iekļauj SPRK apstiprināto tarifu atkritumu apsaimniekošanas maksā.

 

Lasīt vairāk

Informācija par siltumenerģijas tarifa izmaiņām pilsētā 

Publicēts: 17.08.2020



Saskaņā ar siltumenerģijas piegādes un lietošanas līguma nosacījumiem SIA "Fortum Jelgava" informā, ka ir iesniegts sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā apstiprināšanai samazināta siltumenerģijas gala tarifu, paredzot, ka tas varētu stāties spēkā no 2020.gada 2.septembra. Piedāvātais tarifs ir 52.47 eiro par megavatstundu bez PVN un paredz 3.3.% samazinājumu salīdzinājumā ar spēkā esošo tarifu. Siltumenerģijas tarifa samazinājums ir saistīts ar kurināmā izmaksu samazinājumu - zemāku šķeldas cenu nākamajai apkures sezinai un zemākām gāzes cenām.
 
Informācija par attiecīgajā mēnesī piemērojamo siltumenerģijas tarifu tiks norādīta siltumenerģijas rēķinā.

Uzsākta daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Mātera ielā 22 atjaunošana 

Publicēts: 04.06.2020



Ir noslēgts Granta līgums ar valsts attīstības finanšu institūciju ALTUM programmā “Daudzdzīvokļu māju energoefektivitāte” par Mātera ielas 22, Jelgavā daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas atjaunošanu.

Lasīt vairāk

JNĪP dezinficē māju kāpņu telpas; iedzīvotāji aicināti atbildīgi izturēties pret noteiktajiem ierobežojumiem un ievērot personīgo higiēnu 


JNĪP dezinficē māju kāpņu telpas; iedzīvotāji aicināti atbildīgi izturēties pret noteiktajiem ierobežojumiem un ievērot personīgo higiēnu 

Lai mazinātu Covid-19 infekcijas izplatīšanās riskus, SIA „Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) savā pārvaldībā esošajās daudzdzīvokļu mājās sākusi mitro uzkopšanu, izmantojot dezinfekcijas līdzekļus. Koplietošanas telpas papildus tiek tīrītas, pamatojoties uz dzīvokļu īpašnieku lūguma.

Lasīt vairāk

Koronavīrusa izraisītā slimība COVID–19 

Publicēts: 12.03.2020



Koronavīrusa izraisītā slimība COVID–19 

Saistībā ar jaunā koronavīrusa Covid-19 infekcijas izplatības riskiem pasaulē, Veselības ministrija aicina visus Latvijas iedzīvotājus ņemt vērā šādus vispārējos piesardzības pasākumus.

Lasīt vairāk

Nobalso portālā ManaBalss.lv – saglabāsim mūsu pilsētu visi kopā! 

Publicēts: 10.03.2020



Nobalso portālā ManaBalss.lv – saglabāsim mūsu pilsētu visi kopā! 

SIA „Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) kolektīvs pievienojas Jelgavas Ražotāju un tirgotāju asociācijas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada uzņēmēju paustajam viedoklim un iestājas pret likumprojektu, kurā plānots apvienot Jelgavas pilsētu ar Jelgavas novadu un Ozolnieku novadu. JNĪP atbalsta uzņēmēju iniciatīvu portālā ManaBalss.lv un aicina ikvienu, kam nav vienaldzīgs Jelgavas liktenis, ar savu parakstu nobalsot pret mūsu pilsētas statusa nomaiņu.

Lasīt vairāk

Jelgavā 6. februārī notiks semināri par kvalitatīvu mājokļu atjaunošanu 

Publicēts: 30.01.2020



Ekonomikas ministrija šā gada 6. februārī Jelgavā organizē divus paralēlus seminārus - daudzdzīvokļu ēku dzīvokļu īpašniekus un namu pārvaldniekus aicinām uz semināru “Ēkas dzīve pēc atjaunošanas”, savukārt būvniecības nozares pārstāvjus aicinām uz semināru “Būtiskākās kļūdas un ieteikumi ēku atjaunošanā”.

Lasīt vairāk

Noslēdzas daudzdzīvokļu namu renovācijas pieteikumu pieņemšana; uz valsts atbalstu pretendē vēl 23 JNĪP pārvaldītās mājas 

Publicēts: 24.01.2020



Noslēdzas daudzdzīvokļu namu renovācijas pieteikumu pieņemšana; uz valsts atbalstu pretendē vēl 23 JNĪP pārvaldītās mājas 

Šomēnes noslēgusies pieteikumu pieņemšana daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas valsts atbalsta programmā. Tas nozīmē, ka attīstības finanšu institūcija „Altum” jaunus pieteikumus dalībai programmā šobrīd nepieņem – pateicoties dzīvokļu īpašnieku lielajai aktivitātei, lemjot par savas mājas renovāciju, šobrīd ir rezervēti visi programmā grantiem paredzētie līdzekļi. Šajā procesā aktīvi iesaistījušies arī jelgavnieki, un, ja viss noritēs, kā plānots, nākamo trīs gadu laikā pilsētā būs atjaunotas vēl 24 daudzdzīvokļu mājas, kuru pārvaldnieks ir SIA „Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP).

Lasīt vairāk

Veiksmīgi uzsākta dzīvokļu īpašnieku lēmumu pieņemšana virtuālajā vidē 

Publicēts: 22.01.2020



Veiksmīgi uzsākta dzīvokļu īpašnieku lēmumu pieņemšana virtuālajā vidē 

Lai gan iespēju pieņemt dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu elektroniskā veidā SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) saviem klientiem piedāvā tikai nepilnus četrus mēnešus, tā guvusi lielu atsaucību – šobrīd virtuālajā vidē jau pieņemti 12 lēmumi, bet vēl vairāku lēmumu pieņemšana ir procesā. JNĪP pateicas dzīvokļu īpašniekiem par uzdrīkstēšanos izmantot mūsdienīgas metodes, lemjot jautājumus par savu kopīpašumu, un aicina šo labo praksi pārņemt arī citus, tādējādi būtiski atvieglojot lēmumu pieņemšanas procesu. 

Lasīt vairāk

31.decembrī strādās trīs JNĪP norēķinu punkti 

Publicēts: 18.12.2019



31.decembrī strādās trīs JNĪP norēķinu punkti 

Otrdiena, 31. decembris, būs pēdējā darba diena SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) norēķinu punktiem, taču jāņem vērā, ka šajā dienā pakalpojumu rēķinu sadalījumu būs iespējams apmaksāt tikai trijās JNĪP kasēs – Satiksmes ielā 35, Katoļu ielā 18 un Driksas ielā 4. Tās strādās līdz pulksten 14.

Lasīt vairāk

Katrā mājoklī jābūt vismaz vienam dūmu detektoram – būsim atbildīgi par savu un līdzcilvēku dzīvību un īpašumu! 

Publicēts: 17.12.2019



Katrā mājoklī jābūt vismaz vienam dūmu detektoram – būsim atbildīgi par savu un līdzcilvēku dzīvību un īpašumu! 

No 2020. gada 1. janvāra katrā dzīvoklī jābūt uzstādītam autonomajam ugunsgrēka detektoram jeb dūmu detektoram. SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) aicina savus klientus būt atbildīgiem un nekavēties ar ierīces uzstādīšanu mājoklī – dūmu detektors ne tikai var palīdzēt savlaicīgi pamanīt ugunsnelaimi, nodrošinot iespēju pasargāt savu un kaimiņu īpašumu no lielākas nelaimes, bet arī izglābt lielāko vērtību – cilvēku dzīvību.

Lasīt vairāk

Izmaiņas JNĪP pārvaldāmo māju pakalpojumu rēķinu sadalījuma apmaksā 

Publicēts: 22.11.2019



Izmaiņas JNĪP pārvaldāmo māju pakalpojumu rēķinu sadalījuma apmaksā 

Šodienas ekonomiskajā situācijā palielinās skaidras naudas aprites nodrošināšanas izmaksas, kases aparātu un kases sistēmu uzturēšanas izmaksas, pieaug prasības gan datu, gan Norēķinu Punktu darbinieku fiziskai drošībai, turpretī Norēķinu Punktu ikmēneša klientu skaits samazinās. Tāpēc esam spiesti pieņemt lēmumu un no 01.01.2020 izbeigt SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) Norēķinu Punktu darbību!

Lasīt vairāk

Noslēgts Granta līgums par Māras ielā 5, Jelgavā daudzdzīvokļu mājas atjaunošanu 

Publicēts: 20.11.2019



Noslēgts Granta līgums par Māras ielā 5, Jelgavā daudzdzīvokļu mājas atjaunošanu 

2019. gada 10.oktobrī tika noslēgts Granta līgums ar valsts attīstības finanšu institūciju ALTUM programmā “Daudzdzīvokļu māju energoefektivitāte” par Māras ielas 5, Jelgavā daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas atjaunošanu.

Lasīt vairāk

Pirmais dzīvokļu īpašnieku lēmums elektroniski 

Publicēts: 19.09.2019



Pirmais dzīvokļu īpašnieku lēmums elektroniski 

SIA Jelgavas nekustāmā īpašuma pārvalde piedāvā vēl iepriekš nebijušu iespēju - pieņemt dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumus elektroniskā veidā. Par darbu pie šādas iespējas realizācijas savus klientus esam informējuši jau iepriekš. Šobrīd izstrādes process ir beidzies un notiek pirmā lēmuma pieņemšana.

Lasīt vairāk

Daudzdzīvokļu namu siltināšanas programma tuvojas noslēgumam; Jelgavā plāno renovēt vēl ap 20 māju 

Publicēts: 13.09.2019



Daudzdzīvokļu namu siltināšanas programma tuvojas noslēgumam; Jelgavā plāno renovēt vēl ap 20 māju 

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas valsts atbalsta programma tuvojas noslēgumam. Kā liecina attīstības finanšu institūcijas «Altum» apkopotā informācija, šobrīd jau rezervēti aptuveni 80 procenti no kopējā grantiem pieejamā finansējuma apjoma. SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” aicina dzīvokļu īpašniekus aktīvi piedalīties lēmumu pieņemšanā ēku atjaunošanas procesu organizēšanai.

Lasīt vairāk

Pārvietos atkritumu tvertnes Pērnavas ielas rajonā 

Publicēts: 28.08.2019



Pārvietos atkritumu tvertnes Pērnavas ielas rajonā 

Informējam, ka piektdien, 30.augustā esošās publiskās atkritumu tvertnes, ko izmantoja Pērnavas ielas 18, Pērnavas ielas 20, Pērnavas ielas 22 un Vecā ceļa 53 māju iedzīvotāji, tiks pārvietotas uz teritoriju Pērnavas ielā 18A, kur tiks izveidots jauns, iežogots konteineru novietošanas laukums. Pielikumā informatīvs grafisks attēlojums.

Lasīt vairāk

JNĪP dalība Eiropas Savienības (ES) pētniecības un inovācijas atbalsta programmā "Horizon 2020" 

Publicēts: 07.08.2019



JNĪP dalība Eiropas Savienības (ES) pētniecības un inovācijas atbalsta programmā "Horizon 2020" 
SIA "Jelgavas nekustāmā īpašuma pārvalde" kopā ar "Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociāciju" (LPIAA) ir ieguvusi iespēju piedalīties starptautiskā projektā "STEP", kas notiek Eiropas Savienības (ES) pētniecības un inovācijas atbalsta programmas "Horizon 2020" ("Apvārsnis 2020") ietvaros.
 
"STEP" projekta termiņš ir no 01.06.2019 līdz 31.12.2021
 
Lasīt vairāk

Vai tavas mājas apkures sistēma ir gatava apkures sezonai? 

Publicēts: 23.07.2019



Vai tavas mājas apkures sistēma ir gatava apkures sezonai? 

Lai pārliecinātos par daudzdzīvokļu māju apkures sistēmas gatavību jaunajai apkures sezonai, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) 2019.gada 24.jūlijā  uzsāks apkures sistēmas hidrauliskās pārbaudes. Jāuzsver gan, ka tās tiek veiktas tikai pēc dzīvokļu īpašnieku attiecīga lēmuma.

Lasīt vairāk

Paplašinātas dzīvokļu īpašnieku autentifikācijas iespējas Informatīvajā sistēmā 

Publicēts: 01.07.2019



Paplašinātas dzīvokļu īpašnieku autentifikācijas iespējas Informatīvajā sistēmā 

Turpinot attīstīt dzīvokļu īpašnieku saziņas un datu apmaiņas informatīvo sistēmu (informatīvā sistēma), ir papildināts lietotāju autentifikācijas mehānisms. Papildus esošajām autentifikācijas iespējām, pievienots eParaksts mobile rīks sistēmas lietotāju autentifikācijai.

Lasīt vairāk

JNĪP konferencē par energoefektivitāti ilgtspējīgai nākotnei atklāj savu pieredzi 

Publicēts: 11.06.2019



JNĪP konferencē par energoefektivitāti ilgtspējīgai nākotnei atklāj savu pieredzi 

Jūnija sākumā Rīgā aizvadīta laikraksta «Dienas Bizness» organizētā konference «Energoefektivitāte ilgtspējīgai nākotnei», un tajā diskusijās paust daudzdzīvokļu namu pārvaldītāju viedokli tika uzaicināta Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde (JNĪP), kas kopā ar jomas profesionāļiem diskutēja par aktuālo energoefektivitātes nozarē.

Lasīt vairāk

Mainās apmaksas kārtība par mājas siltumpunkta (ISP) darbināšanai patērēto elektroenerģiju 

Publicēts: 10.06.2019



Sākot ar 2019.gada aprīli, ISP darbināšanai patērētās elektrības uzskaite un apmaksas iekasēšana ir nodota mājas pārvaldniekam, kā tas ir paredzēts, starp dzīvojamās mājas un siltumapgādes uzņēmumu noslēgtajā Siltumenerģijas piegādes un lietošanas līgumā. Dzīvokļu īpašnieki šo maksājumu veiks kopā ar mājas koplietošanas elektroenerģijas (elektrības) maksājumu.

No 2019.maija SIA “Fortum Jelgava” Pakalpojumu rēķinos pozīcijā “Elektrība individuālajā siltumpunktā” ikmēneša uzrēķina vairs nebūs. Maksa par ISP patērēto elektroenerģiju tiks apvienota ar mājas koplietošanas elektroenerģiju un iekļauta SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” piestādītajā Pakalpojumu rēķinu sadalījumā.
 

Lasīt vairāk


Noslēgts Granta līgums par Dobeles ielā 10, Jelgavā daudzdzīvokļu mājas atjaunošanu 

Publicēts: 29.05.2019



2019. gada 28.maijā tika noslēgts Granta līgums ar valsts attīstības finanšu institūciju ALTUM programmā “Daudzdzīvokļu māju energoefektivitāte” par Dobeles ielas 10, Jelgavā daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas atjaunošanu.

Lasīt vairāk

Mainās koplietošanas elektroenerģijas aprēķina un apmaksas kārtība 

Publicēts: 17.05.2019



Viens no pakalpojumiem, kas ik mēnesi ir iekļauts uzņēmuma piestādītajā rēķinā (Pakalpojumu rēķinu sadalījumā) ir koplietošanas elektrība. Vēsturiski bija izveidojusies situācija, ka atskaites periods šiem norēķiniem bija ceturksnis – 3 mēneši. Šādu uzskaites veidu iepriekš noteica tas, ka sākotnēji no elektrības tirgotāja saņēmām rēķinu reizi 3 mēnešos un arī tas, ka manuāli veicamais darbu apjoms elektroenerģijas komercskaitītāju nolasīšanā un maksas sadalīšanā atbilstoši dzīvokļu īpašumu skaitam bija nesamērīgi liels. Lai nepalielinātu pakalpojumu uzskaites un sadales administratīvās izmaksas, uzņēmums ik mēnesi apmaksāja no elektrības ražotāja saņemtos rēķinus, bet saviem klientiem atbilstošās summas iekļāva rēķinā ar 3 mēnešu nobīdi. 

Lasīt vairāk

JNĪP paplašina norēķinu iespējas – rēķinus varēs apmaksāt arī «Maxima» veikalos 

Publicēts: 16.05.2019



Uzņēmums piedāvā vēl vienu iespēju kā apmaksāt mājas pārvaldnieka SIA JNĪP rēķinu (Pakalpojumu rēķinu sadalījumu).


Lai klientiem piedāvātu plašākas izvēles iespējas norēķiniem par SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) sniegtajiem pakalpojumiem, izvēloties sev ērtāko maksāšanas veidu, no 1. maija JNĪP rēķinus var apmaksāt arī veikalu tīkla “Maxima” kasēs visā Latvijā. JNĪP apzinās, ka cilvēkam, kurš rēķinus radis apmaksāt klātienē, dažkārt nākas speciāli doties uz tuvāko JNĪP norēķinu punktu, kas ne vienmēr ir pa ceļam, bet rēķinu nomaksa vienlaicīgi ar iepirkumiem veikalā šo procesu var atslogot. Jāuzsver, ka šī ir jauna iespēja papildus jau esošajām – maksājumus arī turpmāk varēs veikt JNĪP informatīvajā sistēmā, internetbankā, JNĪP norēķinu punktos pilsētā un kredītiestādēs

Lasīt vairāk

Iespēja bez maksas uzstādīt dalīto atkritumu konteinerus 

Publicēts: 15.05.2019



Iespēja bez maksas uzstādīt dalīto atkritumu konteinerus 

SIA "Zemgale Eko" sadarbībā ar SIA "Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvaldi" piedavā bez maksas uzstadīt dalīto atkritumu konteinerus. Dzelteno konteineru (jauktajam iepakojumam), kas paredzēts - papīra, kartona un plēves iepakojumam, un Zaļo konteineru, kas paredzēts - stikla iepakojumam (stikla pudelēm un burkām).

Lasīt vairāk

Aicinām apmeklēt dzīvokļu īpašnieku kopsapulces! 

Publicēts: 26.02.2019



2019. gada 4. martā SIA „Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP)  uzsāks ikgadējo pārvaldīto dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopsapulču organizēšanu. Šogad ir ieplānotas 320 sapulces. Diemžēl dzīvokļu īpašnieku aktivitāte ir zema, piemēram, 2018. gadā sapulču apmeklējums bija 11,2%. Aicinām dzīvokļu īpašniekus būt atbildīgiem un ieinteresētiem savas daudzdzīvokļu mājas pārvaldīšanas un uzturēšanas procesā – sekot līdzi informācijai par savas mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulces norises laiku, apmeklēt to, kā arī, lai saruna izvērstos konstruktīva, pirms sapulces iepazīties ar mājas ieņēmumu – izdevumu atskaiti, jau iepriekš pārdomāt un uzdot jautājumus, kurus vēlētos aktualizēt, tiekoties ar pārvaldnieku un savas mājas dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonu.

Lasīt vairāk

27. februārī aicinām apmeklēt kontaktpersonu tikšanos ar pārvaldnieku 

Publicēts: 21.02.2019



SIA „Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) 2019. gada 27. februārī, plkst. 18:00, Jelgavas 3. sākumskolā, Uzvaras ielā 10, Jelgavā, aicina daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonas uz tikšanos.

Lasīt vairāk

Ēnu diena uzņēmumā SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" 

Publicēts: 14.02.2019



Ēnu diena uzņēmumā SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" 

Trešdien, 13. februārī, “Ēnu diena 2019” pasākuma ietvaros 2 skolēni apmeklēja SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP). Šogad skolēni vēlējās ēnot informācijas tehnoloģiju (IT) speciālistus. Skolēni iepazina darbinieku ikdienu un guva informāciju par šo profesiju un ikdienā veicamajiem pienākumiem.

Lasīt vairāk

Esiet uzmanīgi, balkoni ir nolietojušies! 

Publicēts: 28.01.2019



Esiet uzmanīgi, balkoni ir nolietojušies! 

Šodien, 28.janvārī, vienā no daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām ir atdalījusies balkona norobežojošā konstrukcija. Balkona plātne ir palikusi neskarta. SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” ir norobežojis bīstamo teritoriju un informējis dzīvokļa iedzīvotājus par aizliegumu lietot šo balkonu.

Lasīt vairāk

Informācija par pieteikumu iesniegšanu Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanai daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai 2019.gadā 

Publicēts: 23.01.2019



Jelgavas pilsētas pašvaldība 2019.gadā piedāvā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju īpašnieku kopībām labiekārtot daudzdzīvokļu māju pagalmus, saņemot pašvaldības līdzfinansējumu. 2019.gadā pašvaldības līdzfinansējuma apmērs plānots 100 000 euro. Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības, kuras vēlas veikt daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu, var iesniegt Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē „Pilsētsaimniecība” pieteikumu pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai. Pieteikumu iesniegšanas termiņš noteikts līdz 2019.gada 18.martam (ieskaitot).

Lasīt vairāk

Lifta drošība – viena no svarīgākajām ēkas sastāvdaļām 

Publicēts: 20.12.2018



Lifta drošība – viena no svarīgākajām ēkas sastāvdaļām 

Lifts ir būtiska mājas sastāvdaļa, kas ikvienam iedzīvotājam sniedz ērtāku nokļūšanu līdz savam dzīvoklim. Brīdī, kad lifta darbība tiek pārtraukta, tas sagādā neērtības mājas iedzīvotājiem, it sevišķi tiem, kuri izmanto bērnu ratiņus vai veselības stāvoklis apgrūtina pārvietošanos. Liftu ekspluatācijas termiņš ēkās, kuras celtas vairākus desmitus gadus atpakaļ, tuvojas beigām vai ir beidzies. Kāds ir risinājums?

Lasīt vairāk

Sveicam Latvijas valsts proklamēšanas 100. gadadienā! 

Publicēts: 20.11.2018



Sveicam Latvijas valsts proklamēšanas 100. gadadienā! 

18.11.2018. vakarā SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” piedalījās ikgadējā svecīšu kompozīciju veidošanā “Latvija ugunszīmēs” Hercoga Jēkaba laukumā par godu Latvijas 100. dzimšanas dienai. Mums bija liels prieks būt daļai no šī pasākuma un iepriecināt tās apmeklētājus ar mūsu veidoto svecīšu kompozīciju, kurā attēlojām Zalkša zīmi. Zalktis tiek uzskatīts par svētu un sargājamu dzīvnieku. Zalkša zīme baltu ticējumos ir gudrības, mājas, saules sargātāja un zintniecības simbols.

Novēlam mīlestību, saticību un labestību ikviena mājās!


Noslēgts Granta līgums par Lāčplēša ielas 17, Jelgavā daudzdzīvokļu mājas atjaunošanu 

Publicēts: 16.10.2018



Noslēgts Granta līgums par Lāčplēša ielas 17, Jelgavā daudzdzīvokļu mājas atjaunošanu 

2018. gada 10.oktobrī tika noslēgts Granta līgums ar valsts attīstības finanšu institūciju ALTUM programmā “Daudzdzīvokļu māju energoefektivitāte” par Lāčplēša ielas 17, Jelgavā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošanu.

Lasīt vairāk

Jelgavā pieaugs maksa par siltumu 

Publicēts: 03.10.2018



Kurināmā -  koksnes šķeldas cenu līmenis salīdzinot ar pagājušo gadu ir pieaudzis par vairāk kā 30%. Kurināmā izmaksu pieauguma dēļ siltumapgādes uzņēmums SIA "Fortum Jelgava" ir sagatavojis jaunu apkures tarifa projektu. Tarifs pieaugs aptuveni par 4,9% un līdzšinējo 51,73 eiro par megavatstundu (MWh) vietā maksa par vienu MWh paredzēta 54,28 eiro bez PVN. Plānots, ka jaunais siltumenerģijas tarifs varētu stāties spēkā no 2018.gada 1.novembra.

Lasīt vairāk

Par individuāli veicamajiem profilaktiskajiem pasākumiem dzīvokļu īpašumos Legionella spp. baktēriju izplatības ierobežošanai 

Publicēts: 19.09.2018



Par individuāli veicamajiem profilaktiskajiem pasākumiem dzīvokļu īpašumos Legionella spp. baktēriju izplatības ierobežošanai 

Lai mazinātu iespēju inficēties ar Legionella spp. baktēriju dzīves vietā, konkrēti daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, karstā un aukstā ūdens apgādes sistēmās nepieciešams nodrošināt apstākļus, kas kavētu to savairošanos. Arī dzīvokļu īpašniekiem ir jārūpējas par to, lai samazinātu Legionella spp. baktēriju izplatību un inficēšanās risku ar legionelozi. Tāpēc aicinām izlasīt Slimību profilakses un kontroles centra sagatavoto informatīvo materiālu par individuāli veicamajiem profilaktiskajiem pasākumiem dzīvokļu īpašumos Legionella spp. baktēriju izplatības ierobežošanai.

Lasīt vairāk

Uzsākta Lāčplēša ielas 21 un Lāčplēša ielas 23, Jelgavā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošana 

Publicēts: 31.08.2018



Uzsākta Lāčplēša ielas 21 un Lāčplēša ielas 23, Jelgavā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošana 

2017. gada oktobrī atsākās valsts atbalstītās ēku energoefektivitātes paaugstināšanas programmas realizācija Jelgavā. 2018.gada maijā jaunajā plānošanas periodā tika pabeigta pirmās mājas atjaunošana Jelgavā, Vīgriežu ielā 30.  Savukārt šī gada jūlijā tika uzsākta Lāčplēša ielas 21 un Lāčplēša ielas 23, Jelgavā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošana. Būvniecības darbus plānots pabeigt šī gada rudenī.

Lasīt vairāk

19.augustā uzsāks apkures sistēmas hidrauliskās pārbaudes 

Publicēts: 17.08.2018



Gatavojoties apkures sezonai, dzīvojamās mājās, kuras pārvalda SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP), 2018.gada 19.augustā uzsāks apkures sistēmas hidrauliskās pārbaudes. Pārbaudes laikā sistēmā tiks paaugstināts spiediens, tādēļ aicinām iedzīvotājus būt uzmanīgiem. Avārijas gadījumā nekavējoties ziņot mums (diennakts avārijas dienesta telefons – 63020000). Iedzīvotāji lūgti nodrošināt piekļuvi apkures sistēmai dzīvokļos.

Lasīt vairāk

Gatavojamies apkures sezonai! 

Publicēts: 13.08.2018



Gatavojamies apkures sezonai! 

Lai gan šobrīd mūs lutina vasaras siltais laiks, nedrīkstam aizmirst par rudens un ziemas tuvošanos. Pirms apkures sezonas sākšanās apkures sistēmai jāveic pārbaude un jānosaka vai nepieciešams veikt remontdarbus. Mājās, kurās apkures sistēmas ir nolietojušās, ir nepieciešams veikt to nomaiņu. Aicinām sarosīties māju dzīvokļu īpašniekus un lemt par apkures sistēmas hidrauliskajām pārbaudēm.

Lasīt vairāk

Mājas atjaunošana Vīgriežu ielā 30, Jelgavā veiksmīgi pabeigta 

Publicēts: 04.07.2018



Mājas atjaunošana Vīgriežu ielā 30, Jelgavā veiksmīgi pabeigta 

Pagājušā gada oktobrī atsākās valsts atbalstītās ēku energoefektivitātes paaugstināšanas programmas realizācija Jelgavā. Pirmā māja Jelgavā, kurai jaunajā plānošanas periodā tika veikta atjaunošana ir daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Vīgriežu ielā 30. Mājas atjaunošana tika pabeigta šī gada maijā.

Lasīt vairāk

SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” atzīmēs 20 gadu jubileju 

Publicēts: 12.06.2018



SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP), sagaidot savu 20. dzimšanas dienu, paliek uzticīga pirms divpadsmit gadiem iedibinātajai tradīcijai - savā jubilejā iepriecināt Jelgavas Bērnu sociālās aprūpes centra bērnus. Toreiz JNĪP bērniem dāvināja trenažierus. Šogad bērnus iepriecinās Rīgas Jauniešu leļļu teātris “I-ā”. Savukārt ikgadējā JNĪP darbinieku sveikšana plānota 16. jūnijā.

Lasīt vairāk

Noslēgti Granta līgumi par Lāčplēša ielas 21 un Lāčplēša ielas 23, Jelgavā daudzdzīvokļu māju atjaunošanu 

Publicēts: 10.05.2018



Noslēgti Granta līgumi par Lāčplēša ielas 21 un Lāčplēša ielas 23, Jelgavā daudzdzīvokļu māju atjaunošanu 

 

2018. gada 3.maijā tika noslēgti Granta līgumi ar valsts attīstības finanšu institūciju ALTUM programmā “Daudzdzīvokļu māju enegroefektivitāte” par Lāčplēša ielas 21 un Lāčplēša ielas 23, Jelgavā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošanu.

 

Lasīt vairāk

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 906 par dzīvojamās mājas sanitāro apkopi 

Publicēts: 03.05.2018



2018.gada 9.martā ir stājušies spēkā grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 28.septembra noteikumos Nr. 906 “Dzīvojamās mājas sanitārās apkopes noteikumi” par dzīvojamās mājas ūdensapgādes sistēmas sanitāro apkopi, kas paredz papildus pienākumus dzīvojamās mājas pārvaldītājam. Grozījumi izstrādāti ar mērķi samazināt Legionella spp. baktēriju izplatību un inficēšanās risku ar legionelozi.

Lasīt vairāk

Jau piecpadsmito reizi JNĪP Lielās talkas ietvaros sakopj piemiņas vietu RAF masīvā 

Publicēts: 03.05.2018



Jau piecpadsmito reizi JNĪP Lielās talkas ietvaros sakopj piemiņas vietu RAF masīvā 

Aprīļa mēnesī visā Latvijā notika Lielā talka, kurā aktīvi piedalījās gan dzīvojamo māju iedzīvotāji, gan pārvaldnieks SIA «Jelgavas nekustāmā īpašuma pārvalde» darbinieki. 27.aprīļa pēcpusdienā sakopām fašistiskā terora upura piemiņas vietu RAF dzīvojamā masīvā.

Lasīt vairāk

Aicinām pieteikties Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumam pagalmu labiekārtošanas programmai 

Publicēts: 14.03.2018



Aicinām pieteikties Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumam pagalmu labiekārtošanas programmai 

Kopš 2015.gada Jelgavas daudzdzīvokļu dzīvojamo māju īpašnieku kopībām, saņemot pašvaldības līdzfinansējumu, ir iespēja labiekārtot māju pagalmus. Līdzfinansējums paredzēts lietus ūdens novadīšanas sistēmu, brauktuvju, ietvju stāvlaukumu vai apgaismojuma būvdarbiem  un citiem labiekārtošanas darbiem (bērnu rotaļu laukuma, soliņu, zālienu un apstādījumu, sporta laukumu izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai), iekļaujot būvuzraudzības un preču iegādes izmaksas. Šogad pieejamais līdzfinansējuma apjoms ir 100 000 EUR.

Lasīt vairāk

Aicinām apmeklēt dzīvokļu īpašnieku kopsapulces! 

Publicēts: 23.02.2018



Aicinām apmeklēt dzīvokļu īpašnieku kopsapulces! 

Jelgavas dzīvojamo māju pārvaldnieks SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” kopš 2000.gada organizē dzīvokļu īpašnieku kopsapulces, lai atskatītos par iepriekšējā gada periodā paveikto.

Lasīt vairāk

ALTUM aicina uz daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes semināru 15. februārī, Jelgavā 

Publicēts: 12.02.2018



ALTUM aicina uz daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes semināru 15. februārī, Jelgavā 

2018. gada 15. februārī, plkst. 11:00, Svētes ielā 33, Jelgavā, Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā notiks valsts attīstības finanšu institūcijas ALTUM organizētais seminārs “Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana. Nosacījumi un renovācijas process”.
 

Lasīt vairāk

Par zemes nomas tiesisko attiecību konstatēšanu Meiju ceļā 6, Jelgavā 

Publicēts: 22.01.2018



1992. gadā sākās denacionalizācijas process, kura laikā zemes īpašnieki varēja atgūt savu īpašumu. Zemes īpašumu atdošanas gaitā vairākās vietās Jelgavā zemes īpašnieki ir atguvuši zemi zem daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām. Tas ir radījis piespiedu nomas attiecības. Zemes piespiedu noma ir civiltiesiskā attiecība, kurā piedalās zemes īpašnieks no vienas puses un ēkas īpašnieks (īpašnieki vai dzīvokļu īpašnieku kopība) – no otras. Piespiedu noma dalītā īpašuma gadījumā ir valstiska problēma. Dalītais īpašums ir tad, ja dzīvojamā māja pieder kopīpašniekiem, bet zeme citam īpašniekam.

Lasīt vairāk

Pirms izvēlaties pakalpojumu sniedzēju skaitītāju nomaiņai, pārliecinieties vai firmai ir noslēgts līgums ar pārvaldnieku un tā veic godīgu komercpraksi 

Publicēts: 06.11.2017



Pirms izvēlaties pakalpojumu sniedzēju skaitītāju nomaiņai, pārliecinieties vai firmai ir noslēgts līgums ar pārvaldnieku un tā veic godīgu komercpraksi 

Ūdens skaitītāju nomaiņa jāveic ik pēc četriem gadiem, ja vien lietošanas laikā mērierīcei nav konstatēti defekti. Par skaitītāju rādītāju patiesumu un pareizību jāatbild rēķinu izrakstītājam.  Pirms izvēlaties pakalpojuma sniedzēju skaitītāju nomaiņai, pārliecinieties vai firmai ir noslēgts līgums ar pārvaldnieku un vai tā veic godīgu komercpraksi.

Lasīt vairāk

Paziņojums nepārņemto dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekiem par MK noteikumos Nr. 408 “Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumiem” paredzēto dokumentāciju 

Publicēts: 15.10.2017



Paziņojums nepārņemto dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekiem par MK noteikumos Nr. 408 “Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumiem” paredzēto dokumentāciju 

Ministru kabineta (MK) noteikumu Nr. 1014 “Kārtība, kādā aprēķināma maksa par dzīvojamās mājas pārvaldīšanu un apsaimniekošanu” vietā tika izstrādāti MK noteikumi Nr. 408 “Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumi”, kuri stājušies spēkā šī gada 21. jūlijā. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā dzīvojamās mājas pārvaldnieks aprēķina un sastāda dzīvojamās mājas uzturēšanas un apsaimniekošanas izmaksas. Ar nepieciešamo dokumentāciju, saistībā ar šiem MK noteikumiem, var iepazīties pie mājas pārvaldnieka.

Lasīt vairāk

Jelgavā atsākas valsts atbalstītās energoefektivitātes programmas realizācija 

Publicēts: 10.10.2017



Jelgavā atsākas valsts atbalstītās energoefektivitātes programmas realizācija 

2017.gada 9.oktobra rudenīgā pēcpusdienā notika valsts atbalstītās energoefektivitātes programmas realizācijas atsākšanas pasākums Jelgavā. Tajā piedālījās pārstāvji no Jelgavas pilsētas domes, SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde”, AS Swedbank, AS Altum, SIA “AJ Celtnieks” un dzīvojāmas mājas. Pirmā māja, kurai jaunajā plānošanas periodā tiks veikta atjaunošana ir daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Vīgriežu ielā 30, Jelgavā.

Lasīt vairāk

Gatavojamies apkures sezonai! 

Publicēts: 28.09.2017



Gatavojamies apkures sezonai! 

Gatavojoties jaunajai apkures sezonai, SIA «Jelgavas nekustamā īpašumu pārvalde» (JNĪP) 2017.gada 9.septembrī uzsāka apkures sistēmas hidrauliskās pārbaudes. Pārbaudes laikā sistēmā tiek paaugstināts spiediens, tādēļ aicinām iedzīvotājus būt uzmanīgiem. Avārijas gadījumā nekavējoties ziņot mums un nepieciešamības gadījumā iedzīvotāji lūgti nodrošināt piekļuvi apkures sistēmai dzīvokļos (diennakts avārijas dienesta telefons – 63020000).

Lasīt vairāk

SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” pirmo reizi piedalījās ikgadējos “Metāla svētkos Jelgavā” 

Publicēts: 25.09.2017



SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” pirmo reizi piedalījās ikgadējos “Metāla svētkos Jelgavā” 

2017.gada 9.septembrī Jelgavas Pasta salā norisinājās “Metāla svētki 2017”, kas pulcēja dažādu  nozaru uzņēmumu, augstskolu un profesionālo izglītības iestāžu pārstāvjus, meistarus, amatniekus metālapstrādes un inženierzinātņu jomā. Arī mēs izlēmām pievienoties šim izglītojošajam pasākumam, lai informētu un iepazīstinātu apmeklētājus ar mājokļu energoefektivitātes paaugstināšanas nozīmīgumu.

Lasīt vairāk

Atskats par 30.augustā SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvaldē” rīkoto semināru par dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumiem 

Publicēts: 13.09.2017



Atskats par 30.augustā SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvaldē” rīkoto semināru par dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumiem 

30.augusta vakarā SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” rīkoja tematisko semināru nepārņemto dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekiem un citiem interesentiem kā pielietot Ministru kabineta (MK) noteikumus Nr. 408 “Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumi”. Noteikumi stājušies spēkā šī gada 21. jūlijā.  Seminārā piedalījās Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktora vietnieks M.Auders, SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvaldes” valdes loceklis J.Vidžis un administratīvais direktors J.Zeltiņš.

Lasīt vairāk

Administratīvā rajona tiesa pieņēmusi spriedumu par VUGD faktisko rīcību 

Publicēts: 13.09.2017



Dzīvojamās mājas Asteru ielā 16, Jelgavā īpašnieki pilnvaroja SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) pārstāvēt savas intereses strīdā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) par dienesta faktisko rīcību. Veicot dienesta pienākumus sakarā ar izsaukumu notikuma vietā, tika sabojāta aizsargapmale, gājēju celiņš un zaļā zona pie dzīvojamās mājas 6.kāpņu telpas, Asteru ielā 16, Jelgavā.

Lasīt vairāk

Kopš 2017.gada 11.augusta SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” izbeidz sadarbību  ar SIA “JUNGENZ” par skaitītāju uzstādīšanu 

Publicēts: 23.08.2017



Kopš 2017.gada 11.augusta SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” izbeidz sadarbību  ar SIA “JUNGENZ” par skaitītāju uzstādīšanu 

Informējam, ka ar 2017.gada 11.augustu SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” izbeidz 2014.gada 2.decembrī noslēgto līgumu ar SIA “JUNGENZ” par skaitītāju uzstādīšanu. Šobrīd vēl nav noslēgts jauns līgums. Lai nodrošinātu pakalpojumu sniedzēju brīvu konkurenci, kā arī pret tiem vienlīdzīgu un taisnīgu attieksmi, veiksim iepirkumu par ūdens skaitītāju uzstādīšanu un noplombēšanu pārvaldīšanā esošajām mājām.

Lasīt vairāk

2017. gada 30. augustā SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” rīko tematisko semināru par dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumiem 

Publicēts: 31.07.2017



2017. gada 30. augustā SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” rīko tematisko semināru par dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumiem 
SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) rīko tematisko semināru nepārņemto dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekiem un citiem interesentiem par Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr. 408 “Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumiem”, kuri stājušies spēkā šī gada 21. jūlijā. Semināra mērķis ir informēt un izglītot klientus par pieņemtajiem noteikumiem. Seminārs notiks 30. augustā plkst. 18:00, P. Brieža ielā 26, Konferenču zālē, 2. stāvā.
Lasīt vairāk

Dzīvokļu īpašnieku saziņas un datu apmaiņas Informatīvā sistēma – ērts pārvaldīšanas rīks e-vidē 

Publicēts: 19.05.2017



Dzīvokļu īpašnieku saziņas un datu apmaiņas Informatīvā sistēma – ērts pārvaldīšanas rīks e-vidē 

Iegādājoties dzīvokli, ir svarīgi nostiprināt savas īpašuma tiesības zemesgrāmatā, kā arī veikt reģistrāciju dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku reģistrā. Šo formalitāšu nokārtošana ne tikai dzīvokļu īpašniekam dos visas tiesības  valdīt un lietot dzīvokļa īpašumu, bet arī izmantot SIA «Jelgavas nekustāmā īpašuma pārvalde» izstrādāto Dzīvokļu īpašnieku saziņas un datu apmaiņas Informatīvo sistēmu.

Lasīt vairāk

Paldies par atsaucību un dalību lielajā talkā! 

Publicēts: 02.05.2017



Paldies par atsaucību un dalību lielajā talkā! 

Aprīļa mēnesī visā Latvijā un arī Jelgavā notika Lielā talka, kurā aktīvi piedalījās gan dzīvojamo māju iedzīvotāji, gan pārvaldnieks SIA «Jelgavas nekustāmā īpašuma pārvalde» (JNĪP) darbiniekiem. 

Lasīt vairāk

Seminārs par Dzīvojamo māju pārvaldīšanas tiesību pārņemšanu noritējis veiksmīgi 

Publicēts: 12.03.2017



Seminārs par Dzīvojamo māju pārvaldīšanas tiesību pārņemšanu noritējis veiksmīgi 

1. martā SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) kopā ar nepārņemto dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekiem un citiem interesentiem organizēja tematisko semināru par Dzīvojamo māju pārvaldīšanas tiesību pārņemšanu. «Domāju, ka seminārs noritēja veiksmīgi, mums izdevās pārliecināt nepārņemto dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekus par ieguvumiem un priekšrocībām ko sniedz pārvaldīšanas pilnvarojuma līguma noslēgšana un riskiem un neērtībām, ar ko nāksies saskarties nepārņemto māju dzīvokļu īpašniekiem,» tā pēc semināra secina JNĪP valdes loceklis Juris Vidžis.

Lasīt vairāk

Aicinām apmeklēt dzīvokļu īpašnieku kopsapulces! 

Publicēts: 05.03.2017



Aicinām apmeklēt dzīvokļu īpašnieku kopsapulces! 

Dzīvojamo māju pārvaldnieks Jelgavā - SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) dzīvokļu īpašnieku kopsapulces, lai atskaitītos par iepriekšējo periodu, rīko jau no 2000. gada.

Lasīt vairāk

1.martā SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” organizē tematisko semināru par kopīpašuma pārvaldīšanas pilnvarojuma līguma slēgšanas nepieciešamību 

Publicēts: 28.02.2017



1.martā SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” organizē tematisko semināru par kopīpašuma pārvaldīšanas pilnvarojuma līguma slēgšanas nepieciešamību 

1.martā plkst. 18.00 Pulkveža Brieža ielā 26, SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) darbinieki kopā ar Jelgavas domes pārstāvjiem iepazīstinās nepārņemto māju, t.i. māju, kurām nav noslēgtu pārvaldīšanas pilnvarojuma līgumu, dzīvokļu īpašniekus ar iespējām un nepieciešamību šādus līgumus noslēgt.

Lasīt vairāk

Ēnu diena dzīvojamo māju pārvaldīšanas uzņēmumā SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" 

Publicēts: 21.02.2017



Ēnu diena dzīvojamo māju pārvaldīšanas uzņēmumā SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" 

Trešdien, 15. februārī, 5 skolēni apmeklēja SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP) un viņiem bija iespēja ēnot sev interesējošas jomas speciālistus. Skolēni iepazina darbinieku ikdienu un guva informāciju par uzņēmuma profesijām un to ikdienā veicamajiem pienākumiem. 

Lasīt vairāk

SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” 2017.gada 8.februārī mūsu klientiem un citiem interesentiem organizēja tematisko semināru par grozījumiem Dzīvokļu īpašuma likumā 

Publicēts: 17.02.2017



SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” 2017.gada 8.februārī mūsu klientiem un citiem interesentiem organizēja tematisko semināru par grozījumiem Dzīvokļu īpašuma likumā 
Ar 2017. gada 1. janvārī spēkā stājušies grozījumi Dzīvokļa īpašumu likumā, kuri precizē dzīvokļu īpašnieku tiesības un pienākumus. Šie grozījumi skar dzīvokļu īpašnieku pienākumus, uzkrājumu fondu veidošanu, dzīvokļu īpašnieku kopības kompetenci un lēmumu pieņemšanas kārtību.
Lasīt vairāk

Vēlamies uzzināt dzīvokļu īpašnieku viedokli 

Publicēts: 13.02.2017



Vēlamies uzzināt dzīvokļu īpašnieku viedokli 

Lai uzzinātu dzīvokļu īpašnieku viedokli par sniegto pārvaldīšanas pakalpojumu kvalitāti, SIA Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde (JNĪP) no 2017.gada 14.februāra ievieš darbību vērtēšanu. Šo rīku izmantot varēs katrs dzīvokļu īpašnieks, kurš lietos Dzīvokļu īpašnieku saziņas un datu apmaiņas informatīvo sistēmu (Informatīvā sistēma).

Lasīt vairāk

2017. gada 8. februārī SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” rīko tematisku semināru “Grozījumi Dzīvokļu īpašuma likumā” 

Publicēts: 09.01.2017



2017. gada 8. februārī SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” rīko tematisku semināru “Grozījumi Dzīvokļu īpašuma likumā” 

Mūsu klientiem un citiem interesentiem SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) organizē tematisku semināru, kurā tiks izskaidroti grozījumi Dzīvokļu īpašuma likumā, kuri stājās spēkā 2017. gada 1. janvārī. Seminārs notiks 8. februārī pulksten 18 P.Brieža ielā 26 Konferenču zālē 2 stāvā. Pieteikšanās semināram pieejama šeit.

Lasīt vairāk

Modernizēta dzīvokļu īpašnieku saziņas un datu apmaiņas informātīvā sistēma 

Publicēts: 29.12.2016



Modernizēta dzīvokļu īpašnieku saziņas un datu apmaiņas informātīvā sistēma 

Sekojot līdzi jaunākajām drošības standartu attīstības tendencēm informācijas tehnoloģiju jomā, esam ieviesuši dzīvokļu īpašnieku saziņas un datu apmaiņas informatīvās sistēmas (informatīvā sistēma) lietotājiem autentifikācijas mehānismu, tā palielinot datu drošumu.

Lasīt vairāk

Dzīvokļu īpašnieku saziņas un datu apmaiņas informatīvajā sistēmā (informatīvā sistēma) – jauna sadaļa dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonām 

Publicēts: 20.07.2016



Lai optimizētu dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonu un pārvaldnieku savstarpējo sadarbību dzīvojamās mājas pārvaldīšanas procesa organizēšanā, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) dzīvokļu īpašnieku saziņas un datu apmaiņas informatīvajā sistēmā ir izveidojusi sadaļu kontaktpersonām. Šajā sadaļā kontaktpersonai darbam nepieciešamā informācija ir pieejama vienkopus, kas ļauj taupīt laiku, veicot uzdevumus, kuri saistīti ar dzīvojamās mājas pārvaldīšanu.

Lasīt vairāk

Vētras radītie postījumi apzināti un novērsti 

Publicēts: 22.06.2016



SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) apkopojusi vētras radītos postījumus uzņēmuma apsaimniekotajām mājām un piegulošajā teritorijā. Kopumā pēc vētras, kas visā Latvijā, tostarp Jelgavā, piedzīvota naktī uz 18. jūniju. JNĪP informāciju saņēma par trīspadsmit bojājumiem un tie visi jau novērsti.

Lasīt vairāk

SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» atzīmēs 18. dzimšanas dienu 

Publicēts: 10.06.2016



SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» atzīmēs 18. dzimšanas dienu 

SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP), arī sagaidot savu 18. dzimšanas dienu, paliek uzticīga pirms desmit gadiem iedibinātajai tradīcijai savā jubilejā iepriecināt Jelgavas Bērnu sociālās aprūpes centra bērnus. Toreiz JNĪP centram dāvināja trenažierus. Šajā reizē trešdien, 8. jūnijā, viesojās iluzionists. Savukārt ikgadējā labāko JNĪP darbinieku godināšana plānota 17. jūnijā.

Lasīt vairāk

Ugunsgrēkā sabojātā lifta remonts izmaksā gandrīz 10 000 eiro        

Publicēts: 28.05.2016



Pēc gandrīz sešu gadu pārtraukuma daudzdzīvokļu mājā K.Barona ielā atsācis darboties lifts, kuru 2010. gada jūlijā, izraisot liftā ugunsgrēku, sabojāja vandaļi. Tā kā vainīgie netika noskaidroti, bet dzīvokļu īpašnieki nepieņēma lēmumu par lifta atjaunošanu, visu šo laiku iedzīvotājiem nācās iztikt bez lifta. Beidzot problēma atrisināta.

Lasīt vairāk

Pārrunātā atskats dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonu tikšanās laikā 

Publicēts: 25.05.2016



18.maijā aizvadīta SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) ikgadējā dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonu tikšanās, kurā piedalījās 95 dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku pārstāvji – kontaktpersonas.

Lasīt vairāk

Arī lifta nomaiņu var iekļaut daudzdzīvokļu mājas atjaunošanas projektā 

Publicēts: 17.05.2016



Pagājušajā nedēļā uz semināru «Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana. Pamatnosacījumi» Jelgavas novada domes zālē aicināja valsts finanšu institūcija «Altum», lai daudzdzīvokļu māju pārstāvjiem, kuri gatavojas startēt jaunajā ēku energoefektivitātes paaugstināšanas programmā, sniegtu izsmeļošu informāciju par programmas nosacījumiem, kritērijiem un projektu izstrādes kārtību. Šis seminārs bija kā secīgs turpinājums aprīlī organizētajam SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) tematiskajam semināram, ļaujot gūt atbildes uz jautājumiem, kuri iepriekš raisīja diskusijas.

Lasīt vairāk

Pārvaldnieks SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” 18. maijā organizē tikšanos ar dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonām 

Publicēts: 09.05.2016



18. maijā pulksten 18 SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) aicina daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonas uz tikšanos, kas notiks Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā. Lai saruna izvērstos konstruktīva un klienti no pārvaldnieka varētu saņemt izsmeļošas un precīzas atbildes, līdz 16. maijam iespējams uzdot interesējošos jautājumus, kuri tiks iekļauti papildu darba kārtībā.

Lasīt vairāk

Jau četrpadsmito reizi JNĪP Lielās talkas ietvaros sakopj piemiņas vietu RAF masīvā 

Publicēts: 02.05.2016



Jau četrpadsmito reizi JNĪP Lielās talkas ietvaros sakopj piemiņas vietu RAF masīvā 

Tradicionāli SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) darbinieki kopā ar ģimenēm sakopa fašistiskā terora upura piemiņas vietu mežā RAF dzīvojamā masīvā, kopā sagrābjot pērnās lapas un savācot atkritumus piemiņas vietas tuvumā. Sakopšanas darbi noritēja dienu pirms Lielās talkas – 22. aprīlī. Ar pērnajām lapām un atkritumiem piepildīts astoņu kubikmetru ietilpības konteiners.

Lasīt vairāk

Dots starts jaunajai siltināšanas programmai; 20. aprīlī SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” organizē tematisko semināru 

Publicēts: 06.04.2016



20. aprīlī SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) iepazīstinās dzīvokļu īpašniekus  par iespējām startēt aktuālajā energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu programmā. Programmas noteikumi apstiprināti 15. martā, paredzot, ka energoefektivitātes paaugstināšanai dzīvojamās ēkās mūsu valstī līdz 2023. gadam būs pieejami 166,47 miljoni eiro.

Lasīt vairāk

Var pieteikties daudzdzīvokļu māju pagalmu labiekārtošanai ar pašvaldības atbalstu; sanāksme – 4. aprīlī 

Publicēts: 01.04.2016



Var pieteikties daudzdzīvokļu māju pagalmu labiekārtošanai ar pašvaldības atbalstu; sanāksme – 4. aprīlī 

Pirmdien, 4. aprīlī, pulksten 18 Jelgavas domē Lielajā ielā 11 notiks sanāksme par pieteikumu iesniegšanu pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai daudzdzīvokļu māju pagalmu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai. Ņemot vērā pagājušā gada veiksmīgo pieredzi, kad, dzīvokļu īpašniekiem sadarbojoties ar pašvaldību, Jelgavā izdevās realizēt kopumā piecu daudzdzīvokļu māju pagalmu labiekārtošanu, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) arī šogad dzīvokļu īpašniekus aicina būt aktīviem un izmantot iespēju piesaistīt pašvaldības līdzfinansējumu darbiem, ko citkārt nāktos īstenot tikai par saviem līdzekļiem.

Lasīt vairāk

Par sabojāto fasādi maksās vainīgais, nevis visi dzīvokļu īpašnieki 

Publicēts: 02.03.2016



Nupat noslēgušies tiesas darbi par kopīpašumam nodarītajiem postījumiem, un tiesas spriedums vainīgajam paredz atlīdzināt nodarītos zaudējumus. Proti, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) dzīvokļu īpašnieku uzdevumā vērsās tiesā, lai kādas mājas Meiju ceļā iedzīvotājs, kurš no lodžijas nometa bundžu ar melnu krāsu, sabojājot ēkas fasādi, uzņemtos arī finansiālu atbildību par nodarītajiem postījumiem. 

Lasīt vairāk

Jaunākais «Darīsim Kopā» numurs – Jūsu pastkastītēs un e-vidē! 

Publicēts: 24.02.2016



Nupat iznācis kārtējais «Darīsim Kopā» izdevums latviešu un krievu valodā, kurš sagatavots sadarbojoties ar SIA Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde speciālistiem, kurā dzīvokļu īpašniekiem ir iespējams uzzināt aktualitātes mājas pārvaldīšanas jomā. Kā no 2016. gada 1. jūlija mainīsies pārvaldīšanas maksa; kā atšķiras apkures izmaksas renovētās un nerenovētās mājās un kad varam gaidīt jauno māju siltināšanas programmu; kādā stāvoklī ir lifti daudzdzīvokļu mājās un ko varam darīt, lai paildzinātu to kalpošanas laiku – šie ir tikai daži jautājumi, uz kuriem jaunākajā «Darīsim Kopā» numurā atbildes sniedz SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) speciālisti.

Lasīt vairāk

Iegādājoties dzīvokļa īpašumu, neaizmirstiet par to paziņot pārvaldniekam! 

Publicēts: 01.02.2016



SIA «Jelgavas nekustamā īpašumu pārvalde» (JNĪP) kā dzīvojamo māju pārvaldnieks aicina dzīvokļu īpašniekus būt atsaucīgiem un sakārtot ar īpašumtiesībām saistītos jautājumus. Tas nepieciešams ne tikai, lai sakārtotu dzīvojamās mājas lietu, bet arī sekmētu abpusējo sadarbību mājas pārvaldīšanas jautājumos.

Lasīt vairāk

Par zemes nomas parāda rēķiniem 

Publicēts: 04.01.2016



Rēķina izsūtīšana par zemes nomas parādu samaksu ir likumīga, taču dzīvokļu īpašnieki aicināti pārliecināties, vai aprēķinātā summa ir adekvāta.

Decembra beigās vairāku daudzdzīvokļu māju Meiju ceļā dzīvokļu īpašnieki savās pastkastītēs saņēmuši rēķinu par zemes nomas parāda samaksu. Pārvaldnieks SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) vērš uzmanību uz to, ka rēķinu sagatavojis un izsūtījis zemes īpašnieks – AS «Reversed» –, nevis JNĪP, tādējādi arī par visiem jautājumiem saistībā ar aprēķināto maksu par zemes nomu jāvēršas pie konkrētā uzņēmuma.

Lasīt vairāk

Jaunais telefonijas risinājums paātrina klientu saziņu ar nama pārvaldnieku; ūdens skaitītāja rādījumus pa tālruni var nodot līdz pulksten 21 

Publicēts: 25.11.2015



Lai gan plašākais, ātrākais un ērtākais datu apmaiņas veids saziņā ar nama pārvaldnieku ir SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) Informatīvā sistēma, daudzi klienti vēl aizvien izvēlas individuālo ūdens skaitītāju rādījumus paziņot pa tālruni. Tieši šī iemesla dēļ mēneša beigās nereti rodas situācija, ka telefonlīnija ir aizņemta. Lai risinātu šo situāciju, rūpējoties par klientu ērtībām, JNĪP ieviesusi modernāku telefonijas risinājumu.

Lasīt vairāk

SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» kolektīvam pievienojas divi Jelgavas tehnikuma absolventi, kas ieguvuši namu pārziņa kvalifikāciju 

Publicēts: 10.11.2015



SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» kolektīvam pievienojas divi Jelgavas tehnikuma absolventi, kas ieguvuši namu pārziņa kvalifikāciju 

Noslēdzoties mācību programmai «Nekustamā īpašuma tirdzniecība un apsaimniekošana», kas tika īstenota darba vidē balstītas profesionālās izglītības sistēmas ietvaros kopā SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP), 30. oktobrī seši jaunieši absolvēja Jelgavas tehnikumu, iegūstot namu pārziņa kvalifikāciju. Divi no viņiem pievienojušies JNĪP kolektīvam.

Lasīt vairāk

SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" ar 98 māju vecākajiem pārrunā šābrīža aktualitātes namu pārvaldīšanas jomā 

Publicēts: 19.10.2015



SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" ar 98 māju vecākajiem pārrunā šābrīža aktualitātes namu pārvaldīšanas jomā 

14. oktobrī aizvadīta tradicionālā SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) pārvaldīto māju dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonu – pilnvaroto personu un mājas vecāko – kopsapulce. JNĪP saka paldies tiem 98 māju pārstāvjiem, kuri rada iespēju tajā piedalīties, lai klātienē pārrunātu problēmas, ar kurām nākas saskarties apkures pieslēgšanas procesā, un citas šābrīža aktualitātes namu pārvaldīšanas jomā.

Lasīt vairāk

Informēt par reāli dzīvojošo personu skaita izmaiņām mājoklī ir dzīvokļa īpašnieka pienākums 

Publicēts: 08.09.2015



Lai atbilstoši reālajai situācijai būtu iespējams aprēķināt un klientiem izrakstīt pakalpojumu rēķinus, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) kā daudzu dzīvojamo māju pārvaldnieks dzīvokļu īpašniekus aicina izpildīt savu pienākumu, namu pārvaldniekam paziņojot par izmaiņām mājsaimniecībā reāli dzīvojošo personu skaitā. Tas jāizdara desmit dienu laikā, kopš notikušas izmaiņas.

Lasīt vairāk

Vasarā pie mums strādā trīs skolnieces 

Publicēts: 22.07.2015



Lai Jelgavas izglītības iestāžu skolēniem ļautu iegūt pirmo darba pieredzi, kā arī vasaras brīvlaikā piedāvātu iespēju nopelnīt, šogad pašvaldības organizētajā skolēnu nodarbinātības programmā iesaistījusies arī SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP). Šovasar uzņēmumā strādāt pieteicās trīs Tehnoloģiju vidusskolas skolnieces.

Lasīt vairāk

Sākas arī Svētes ielas 28 renovācija 

Publicēts: 03.07.2015



Šī gada laikā SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) un dzīvokļu īpašnieku kopīgas sadarbības rezultātā jau renovēta daudzdzīvokļu māja Lielajā ielā 39. Šobrīd siltināšanas darbi pilnā sparā norit mājā Katoļu ielā 17 un Lāčplēša ielā 33, kuru pārvaldnieks ir JNĪP, savukārt nupat sākusies arī Svētes ielas 28 renovācija.

Lasīt vairāk

Uz laiku mainīts JNĪP Norēķinu punkta Pasta ielā darba laiks; klienti piedāvātos pakalpojumus var izmantot arī citos punktos 

Publicēts: 30.06.2015



SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) Norēķinu punktam Pasta ielā 51/6 (veikalā «Mego») no 1. līdz 19. jūlijam mainīts darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai tas būs atvērts no pulksten 8 līdz 17, pusdienas pārtraukums – no pulksten 12 līdz 13, savukārt sestdienās un svētdienās Norēķinu punkts būs slēgts. JNĪP atvainojas klientiem par sagādātajām neērtībām un atgādina, ka ārpus šī Norēķinu punkta darba laika nodrošinātos pakalpojumus iespējams saņemt citos Norēķinu punktos.

Lasīt vairāk

Jelgavas nekustamā īpašuma pārvaldei 16.jūnijā jau 17. jubileja! 

Publicēts: 16.06.2015



Ar tradicionālo labāko darbinieku godināšanu īpašā svētku pasākumā piektdien, 19. jūnijā, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) atzīmēs savu 17. jubileju. Un arī šogad uzņēmums turpinās pirms vairākiem gadiem iesākto tradīciju savā dzimšanas dienā iepriecināt Jelgavas Bērnu sociālās aprūpes centra mazākos audzēkņus, sarūpējot viņiem iespēju savās mājās noskatīties leļļu teātra izrādi. Šoreiz tā būs izrāde «Makss un Morics».

Lasīt vairāk

Pateicoties JNĪP iniciatīvai, izdodas iekustināt ieilgušo zemes nomas līguma jautājumu 

Publicēts: 16.06.2015



Patiecoties SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) izrādītajai iniciatīvai, izdevies rast risinājumu ieilgušajai problēmsituācijai saistībā ar dalīto īpašumu – par zemes nomas līguma noslēgšanu starp zemes īpašnieku un vairāku daudzdzīvokļu māju Meiju ceļā dzīvokļu īpašniekiem. Namu pārvaldnieks abas puses aicināja uz sarunu, un, tiekoties klātienē, beidzot izdevies vienoties par zemes nomas līguma noslēgšanu.

Lasīt vairāk

Ugunsdrošības apmācības SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» darbiniekiem 

Publicēts: 15.06.2015



Ugunsdrošības apmācības SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» darbiniekiem 

Maija beigās SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) notika teorētiskās un praktiskās mācības, kā ievērot ugunsdrošības noteikumus. Tāpat tika gūtas praktiskās iemaņas, kā evakuēties un dzēst atklātas liesmas. Uzņēmuma darbinieki ne tikai atsvaidzināja, bet arī ieguva jaunas zināšanas un prasmes, kā rīkoties situācijās, kas saistītas ar ugunsbīstamību.

Lasīt vairāk

SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» 16. jūnijā uzsāk apkures sistēmas hidrauliskās pārbaudes 

Publicēts: 15.06.2015



Lai pārliecinātos par daudzdzīvokļu māju apkures sistēmas gatavību jaunajai apkures sezonai, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) 2015. gada 16. jūnijā uzsāk apkures sistēmas hidrauliskās pārbaudes. Cauruļvadu pārbaudes laikā sistēmā tiks paaugstināts spiediens, un iedzīvotāji lūgti nodrošināt piekļuvi apkures sistēmai dzīvokļos avārijas gadījumā.

Lasīt vairāk

Dzīvokļu īpašnieki nepieņem lēmumu – pakalpojums tiek pārtraukts 

Publicēts: 28.05.2015



Kā jau iepriekš informējām, pērn negaidītu “jaungada dāvanu” SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) un mūsu pārvaldīšanā esošo māju dzīvokļu īpašnieki saņēma no AS «Latvijas lifts – Šindlers». Liftu apsaimniekošanas uzņēmums paziņoja, ka no 31. decembra savus pakalpojumus Jelgavā vairs nepiedāvā.

Lasīt vairāk

Spēlējot spēli, var iepazīties ar JNĪP paveikto 

Publicēts: 19.05.2015



Lai popularizētu nekustamā īpašuma apsaimniekošanas un pārvaldīšanas nozari kopumā un īpaši izceltu SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) paveikto un sasniegto, pasaulē populārajā spēlē «Geocaching» jeb slēpņošanā iesaistījies arī mūsu pilsētas namu pārvaldīšanas uzņēmums. Šobrīd uzdevumu, kuru slēpņotājiem sarūpējusi JNĪP, jau izpildījuši vairāk nekā 100 cilvēku.

Lasīt vairāk

Atskats uz dzīvokļu īpašnieku pilnvaroto personu kopsapulci 

Publicēts: 15.05.2015



6. maijā aizvadīta SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) pārvaldīto māju dzīvokļu īpašnieku pilnvaroto personu sanāksme. Tajā apspriesti šobrīd aktuālākie jautājumi, tostarp meklēti risinājumi, kā pēc iespējas vairāk dzīvokļu īpašnieku iesaistīt dzīvojamās mājas pārvaldīšanas procesā.

Lasīt vairāk

JNĪP saviem darbiniekiem organizē teorētiskās un praktiskās ugunsdrošības mācības 

Publicēts: 06.05.2015



Lai aktualizētu ugunsdrošības jautājumus, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) 26. maijā saviem darbiniekiem organizē tematiskās teorētiskās un praktiskās mācības. To laikā uzņēmuma personālam būs iespēja iegūt papildu informāciju un pilnveidot prasmes, kas var noderēt ne tikai sadzīvē, bet arī darba pienākumu veikšanā.

Lasīt vairāk

Paldies par atsaucību un iesaistīšanos kopīgajā talkā! 


Paldies par atsaucību un iesaistīšanos kopīgajā talkā! 

Jau tradicionāli SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) aprīlī, kurš Jelgavā tiek pasludināts par Spodrības mēnesi, aicināja dzīvokļu īpašniekus veikt tīrīšanas darbus savu dzīvojamo māju pagalmos un koplietošanas telpās.

JNĪP izsaka pateicību sekojošu 16 dzīvojamo māju iedzīvotājiem, kuri atsaucās aicinājumam un iesaistījās savu māju pagalmu labiekārtošanā – Sudrabu Edžus ielā 5, Satiksmes ielā 53, Meiju ceļā 50, Dambja ielā 2, Sakņudārza ielā 5, Atmodas ielā 68, Lielā ielā 26, Vīgriežu ielā 28, Māras ielā 10, Kronvalda ielā 5, Rožu ielā 1/3, Dārza ielā 7, Egas ielā 1, Kārklu ielā 4, Raiņa ielā 40, Asteru ielā 12. Pēc iedzīvotāju pieprasījuma, JNĪP nodrošināja veicamajiem darbiem nepieciešamos konteinerus, melnzemi, kā arī darba cimdus un maisus.

Lasīt vairāk

Savlaicīga rēķinu apmaksa ir katra dzīvokļa īpašnieka pienākums 

Publicēts: 20.04.2015



Kamēr atsevišķu daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji jau labiekārto apkārtni, veido jaunus apstādījumus un rotaļu laukumus, jo pašā mājā visi nepieciešamie darbi paveikti, tikmēr citās dzīvojošie novērš mājā avārijas situācijas un sūdzas par neizremontētu kāpņutelpu, cauru jumtu un citām nedienām, un tas viss tikai tādēļ, ka paši iedzīvotāji uzkrājuši parādu par nama pārvaldīšanu. Cilvēkiem jāapzinās, ka tieši no dzīvokļu īpašnieku maksāšanas disciplīnas atkarīgs tas, cik sekmīgi var noritēt daudzdzīvokļu mājas pārvaldīšana, jo nama pārvaldnieks veic tikai tos darbus, kurus deleģējuši dzīvokļu īpašnieki un kuriem tiek nodrošināts nepieciešamais finansējums.

Lasīt vairāk

Līgumam par lifta apskati, tehnisko apkopi un drošu lietošanu jābūt noslēgtam līdz 30. aprīlim 

Publicēts: 31.03.2015



SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) šobrīd apsaimnieko 30 daudzdzīvokļu mājas ar liftiem, un kopumā tie ir 68, par kuriem atbildība, tostarp nodrošinot lifta apskati, tehnisko apkopi un drošu lietošanu, pilnā mērā jāuzņemas dzīvokļu īpašniekiem. Tā kā no šī gada savus pakalpojums Jelgavā vairs nepiedāvā līdzšinējais liftu apsaimniekošanas uzņēmums AS «Latvijas lifts – Šindlers», namu pārvaldnieks dzīvokļu īpašniekus aicina pieņemt lēmumu par līguma «Par lifta apskati, tehnisko apkopi un drošu lietošanu» noslēgšanu ar jaunu pakalpojuma sniedzēju.

Lasīt vairāk

Dzīvokļu īpašnieki tiek aicināti piedalīties savas dzīvojamās mājas sakopšanas darbos 

Publicēts: 31.03.2015



Jau tradicionāli aprīlis ir pasludināts par Spodrības mēnesi Jelgavā, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti iesaistīties apkārtējās vides sakopšanas un labiekārtošanas darbos un kopīgiem spēkiem uzpost gan savu daudzdzīvokļu māju, gan tās apkārtni. Spodrības mēneša noslēgums būs Lielā talka, kas šogad visā Latvijā norisināsies 25. aprīlī.

Lasīt vairāk

SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP) aicina dzīvokļu īpašniekus piedalīties dzīvojamās mājas pārvaldīšanā 

Publicēts: 23.03.2015



Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums nosaka, ka dzīvojamās mājas pārvaldīšanas nodrošināšana (tajā skaitā ar dzīvojamās mājas pārvaldīšanu saistītu lēmumu pieņemšana, darījumu slēgšana) ir dzīvojamās mājas īpašnieka pienākums. Pārvaldnieks ir dzīvokļu īpašnieku izvēlēta fiziska vai juridiska persona, kas uz dzīvokļu īpašnieku lēmuma pamata, nodrošinātā finansējuma ietvaros veic uzdotās pārvaldīšanas darbības.

Lasīt vairāk

Sākusies SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) apsaimniekošanā esošās mājas Lielā ielā 39, Jelgavā siltināšana 

Publicēts: 18.03.2015



Tajā tiks veikta pilna renovācija, tostarp sakārtojot inženierkomunikācijas un izremontējot kāpņu telpu.

Lasīt vairāk

Arī šogad SIA «Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP), turpina cīņu ar nemaksātājiem, tiem pārtraucot karstā ūdens piegādi 

Publicēts: 18.02.2015



Vairākiem dzīvokļu īpašumiem Pērnavas un Lielā ielā siltā ūdens padeve jau ir pārtraukta, vēl rindai dzīvokļu siltā ūdens padevi  ir plānots pārtraukt tuvākajā laikā.
Lasīt vairāk

Ikgadējais kopsapulču cikls sāksies 2. martā; tās apmeklēt ir dzīvokļu īpašnieku pienākums 

Publicēts: 17.02.2015



Dzīvoklis ir viens no svarīgākajiem cilvēka īpašumiem, tādēļ jautājumiem, kas saistīti ar dzīvokļa un kopīpašuma – daudzdzīvokļu mājas – uzturēšanu, nedrīkst pievērsties virspusēji. Dzīvokļu īpašniekus aicinot būt ieinteresētiem savas daudzdzīvokļu mājas uzturēšanā un apsaimniekošanā, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) 2. martā uzsāks ikgadējo kopsapulču ciklu. Katra dzīvokļa īpašnieka pienākums ir tās apmeklēt.

Lasīt vairāk

JNĪP un Jelgavas tehnikuma sadarbība – labs piemērs duālās profesionālās izglītības īstenošanai 

Publicēts: 16.02.2015



Nupat Jelgavā aizvadīta diskusija «Darba vidē balstītas mācības». Tajā līdztekus Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Amatniecības kameras, Jelgavas domes un Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra pārstāvjiem piedalījās arī SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvaldes» (JNĪP) valdes loceklis Juris Vidžis, Jelgavas tehnikuma direktore Janīna Rudzīte un Jelgavas tehnikuma audzēknis Konstantīns Šahurovs, kurš duālās izglītības jeb darba vidē balstītas profesionālās izglītības sistēmas ietvaros apgūst nama pārziņa profesiju.

Lasīt vairāk

1.martā sākas dzīvokļu īpašnieku kopsapulču cikls 

Publicēts: 15.02.2015



1.martā SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP)  uzsāks ikgadējo pārvaldīto dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopsapulču ciklu. JNĪP savus klientus aicina būt atbildīgiem un ieinteresētiem savas daudzdzīvokļu mājas pārvaldīšanas un uzturēšanas procesā – sekot līdzi informācijai par savas  mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulces norises laiku, apmeklēt to, kā arī , lai saruna izvērstos konstruktīva, pirms sapulces iepazīties ar mājas ieņēmumu- izdevumu atskaiti un jau iepriekš pārdomāt un uzdot  jautājumus, kurus vēlās aktualizēt, tiekoties ar pārvaldnieku un savas mājas dzīvokļu īpašnieku kontaktpersonu.

Lasīt vairāk

Jelgavas Nekustamā īpašumu pārvaldes darba apliecības – iedzīvotāju drošībai 

Publicēts: 30.01.2015



SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) atgādina, ka visiem uzņēmuma darbiniekiem izsniegtas darba apliecības un dzīvokļu īpašniekiem ir tiesības lūgt to uzrādīt, pirms ar personu, kas pie iedzīvotāja vērsusies kā JNĪP pārstāvis, uzsākt sarunu vai ielaist savā mājoklī.

Lasīt vairāk

Zemes nomas līguma noslēgšana ir viena no obligātajām pārvaldīšanas darbībām; pārvaldnieks SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” šo jautājumu aicina risināt sarunu ceļā 

Publicēts: 16.01.2015



Ņemot vērā, ka zemes nomas līguma slēgšana ir zemes īpašnieka un dzīvojamās mājas īpašnieka atbildība pārvaldnieks ir tiesīgs risināt šo jautājumu dzīvokļu īpašnieku vārdā, ja tam ir dotas attiecīgas pilnvaras. Tiesa ir noraidījusi vairākas zemes īpašnieka prasības pret vairāku daudzdzīvokļu māju Meiju ceļā īpašniekiem, kuras pārstāv pārvaldnieks SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP), par zemes nomas maksas parāda piedziņu.

Lasīt vairāk

Pildot savus darba pienākumus, var tikt apdraudēta pat dzīvība 

Publicēts: 09.01.2015



Pildot savus darba pienākumus, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) darbiniekiem gadās nokļūt neapskaužamās un dažkārt pat dzīvībai bīstamās situācijās. Pēdējais šāds precedents piedzīvots šā gada 6. janvārī, kad JNĪP Avārijas dienesta brigāde ieradās kādā dzīvoklī 4. līnijā, no kura iedzīvotājiem bija saņemts izsaukums par aizdambējušos kanalizāciju.

Lasīt vairāk

Pirmos mājas ūdensvada aizsalšanas gadījumus radījusi ļaunprātīga rīcība        

Publicēts: 17.12.2014



Līdz ar gaisa temperatūras pazemināšanos SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) saņēmusi pirmās sūdzības par aukstā ūdens cauruļu aizsalšanu. Šobrīd ūdens apsildes kabeļa bojājumi fiksēti Kārļa un Uzvaras ielas namos, un vienā gadījumā tas radies cilvēka ļaunprātīgas rīcības dēļ – Uzvaras ielas mājā konstatēts pārkniebts barojošais kabelis.

Lasīt vairāk

Ukrainas delegācijas pārstāvji, viesojoties JNĪP, gūst iespaidus un pieredzi energoefektivitātes paaugstināšanas jomā 

Publicēts: 12.12.2014



Ukrainas delegācijas pārstāvji, viesojoties JNĪP, gūst iespaidus un pieredzi energoefektivitātes paaugstināšanas jomā 

Līdz ar energoefektivitātes projektu pakāpenisku attīstību Ukrainā, mūsu uzņēmumā viesojās šīs valsts delegācija. Viesu vidū bija dažādu uzņēmumu un organizāciju vadītāji, kā arī Odesas domes pārstāvis. SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) valdes loceklis Juris Vidžis un uzņēmuma tehniskais direktors Oļegs Kukuts dalījās pieredzē un ar Ukrainas kolēģiem apsprieda jautājumus, kuri saistīti ar energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem Jelgavā. Viesošanās mērķis bija balstīts uz iegūto informāciju par sekmīgi realizētiem energoefektivitātes projektiem Jelgavas pilsētā.

Lasīt vairāk

JNĪP aicina rūpīgi izvērtēt, kam uzticēt ūdensskaitītāju nomaiņu – par vairākām firmām saņemtas klientu sūdzības        

Publicēts: 27.11.2014



SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) saņēmusi vairākas iedzīvotāju sūdzības par konkrētām firmām, kuras Jelgavā piedāvā veikt ūdensskaitītāju nomaiņu dzīvokļos. Pēc klientu teiktā, atsevišķi šī pakalpojuma sniedzēji tiesības ūdens patēriņa mērierīču uzstādīšanu mājā ieguvuši negodprātīgi un arī pakalpojuma kvalitāte esot apšaubāma. JNĪP atgādina: namu apsaimniekotājs uzņemas atbildību tikai par tām mērierīcēm, kuras uzstādījuši JNĪP speciālisti, garantējot ierīču kvalitāti un līdz ar to arī mērījumu precizitāti.

Lasīt vairāk

Informācija par tiešajiem norēķiniem 

Publicēts: 13.10.2014



Izpildot Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma prasības informējam Jūs, ka Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums paredz iespēju veikt tiešos norēķinus – dzīvojamai mājai kā lietotājam norēķināties ar pakalpojuma sniedzēju bez pārvaldnieka starpniecības

Lasīt vairāk

Sadarbībā ar JNĪP Jelgavas tehnikumā mācības sāk topošie namu pārziņi        

Publicēts: 15.09.2014



Darba vidē balstītas izglītības programmā, kas Jelgavas tehnikumā tiek īstenota sadarbībā ar SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP), mācības uzsākuši seši jaunieši. Šī programma pēc pusotra gada ilgām teorētiskajām un praktiskajām nodarbībām reālā darba vidē pavērs iespēju uzsākt darbu JNĪP vai kādā citā namu apsaimniekošanas uzņēmumā kā kvalificētiem namu pārziņiem.

Lasīt vairāk

Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas sporta spēlēs mūsējiem 3. vieta! 

Publicēts: 19.08.2014



Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas sporta spēlēs mūsējiem 3. vieta! 

Nupat aizvadītas tradicionālās Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas sporta spēles, no kurām SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) komanda atgriezusies ar godpilno 3. vietu.

Lasīt vairāk

Tadžikistānas un Kirgizstānas valstu delegāciju interesē pilsētā sasniegtais energoefektivitātes jomā 

Publicēts: 18.08.2014



Tadžikistānas un Kirgizstānas valstu delegāciju interesē pilsētā sasniegtais energoefektivitātes jomā 

Lai apspriestu energoefektivitātes jautājumus un iespējamo sadarbību, pagājušajā nedēļā Jelgavā viesojās Tadžikistānas un Kirgizstānas valsts institūciju amatpersonu delegācija. Pieredzē par namu pārvaldīšanu un īstenotajiem renovācijas projektiem pilsētā dalījās SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) valdes loceklis Juris Vidžis un uzņēmuma tehniskais direktors Oļegs Kukuts.

Lasīt vairāk

Kāpēc vajadzīgs mājas vecākais? – mājas apsaimniekošanas kvalitātes uzlabošanai!        

Publicēts: 13.08.2014



Novērtējot sniegto pakalpojumu kvalitāti, sava kopīpašuma pārvaldīšanu SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) pašlaik uzticējuši jau 90 procenti no kopumā 14 733 klientiem. Lai jautājumus, kas skar kopīpašuma pārvaldīšanu, varētu risināt racionālāk un efektīvāk, katras mājas dzīvokļu īpašnieki tiek rosināti izvirzīt vismaz vienu cilvēku, kas apņemas kļūt par dzīvokļu īpašnieku un apsaimniekotāju starpnieku kopīgu mērķu sasniegšanai.
Lasīt vairāk

Pastkastītes – ne tikai preses izdevumiem, bet arī informācijas apmaiņai ar mājas pārvaldnieku        

Publicēts: 11.08.2014



Kāpēc vajadzīga pastkastīte? Protams – lai varētu saņemt pasta sūtījumus. Taču pastkastītei daudzdzīvokļu mājā papildus ir vēl kāda svarīga loma – tā nodrošina pārvaldnieka saziņu ar dzīvokļu īpašniekiem par jautājumiem, kas skar kopīpašuma apsaimniekošanu. Dzīvokļu īpašnieki, informējiet nama pārvaldnieku par pastkastītēm, kuras ir sliktā stāvoklī un nepieciešams nomainīt – kopīgiem spēkiem šo jautājumu atrisināsim!
Lasīt vairāk

Pārvaldīšanas pilnvarojuma līgumu ar JNĪP noslēdz vēl trīs daudzdzīvokļu mājas        

Publicēts: 07.08.2014



SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) pārvaldīšanā pārņēmusi trīs daudzdzīvokļu mājas – Kooperatīva ielā 2, Pērnavas ielā 18 un Tērvetes ielā 90. Lēmums par šo dzīvojamo māju un tām funkcionāli piesaistīto zemesgabalu pārvaldīšanas tiesību nodošanu JNĪP pieņemts jūlija Jelgavas pilsētas domes sēdē.
Lasīt vairāk

Noslēgusies Loka maģistrāles 23 balkonu rekonstrukcija; nelaimes gadījums Rīgā aktualizē šādu darbu nepieciešamību 

Publicēts: 28.07.2014



Noslēgusies Loka maģistrāles 23 balkonu rekonstrukcija; nelaimes gadījums Rīgā aktualizē šādu darbu nepieciešamību 
Deviņstāvu mājā Loka maģistrālē 23 veiksmīgi noslēgušies balkonu rekonstrukcijas darbi, un SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) uzteic dzīvokļu īpašniekus par izrādīto iniciatīvu sakārtot kritiskā stāvoklī esošos balkonus un atsaucību un atbalstu darbu procesā. Tāpat pārvaldnieks šādiem darbiem aicina aktivizēties citu daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus, kuru balkoni atzīti par ekspluatācijai bīstamiem: nolietojušās konstrukcijas rada nopietnus draudus cilvēku dzīvībai!
Lasīt vairāk

Izvēlies ērtāko veidu ūdens skaitītāju rādījumu iesniegšanai – JNĪP piedāvā četras iespējas!        

Publicēts: 21.07.2014



Lai klientiem atvieglotu nama pārvaldnieka informēšanu par ūdens skaitītāja rādījumiem, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) piedāvā vairākas iespējas – dzīvokļu īpašnieki var izvēlēties sev ērtāko veidu skaitītāju rādījumu iesniegšanai. Atcerieties – tikai precīzu datu paziņošana ļauj veikt taisnīgāku ūdens patēriņa sadali un izvairīties no situācijām, kad dati, ko uzrāda mājas skaitītājs, atšķiras no Jūsu iesniegtajiem!
Lasīt vairāk

Brīvības bulvāris 28 – viena no energoefektīvākajām mājām Latvijā 

Publicēts: 30.06.2014



Brīvības bulvāris 28 – viena no energoefektīvākajām mājām Latvijā 

26. jūnijā paziņoti konkursa «Energoefektīvākā ēka Latvijā 2014» laureāti piecās nominācijās – trešo vietu nominācijā «Energoefektīvākā renovētā daudzdzīvokļu ēka Latvijā» ieguvusi māja Brīvības bulvārī 28, ko apsaimnieko SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP).

Lasīt vairāk

JNĪP bērniem sarūpē iespēju apmeklēt Līvu akvaparku 

Publicēts: 20.06.2014



Šodien, 20. jūnijā, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) Bērnu sociālās aprūpes centrā nogādāja dāvanu karti Līvu akvaparka apmeklējumam. Šādu dāvanu centra audzēkņiem uzņēmums sarūpējis savā 16. jubilejā.
Lasīt vairāk

Namu apsaimniekošanas uzņēmumu juristi no visas Latvijas diskutē par nozares aktualitātēm        

Publicēts: 19.06.2014



Lai veicinātu nozarē strādājošo speciālistu profesionālo sadarbību, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija (LNPAA) šonedēļ organizēja tematisku semināru par jomas juridiskajiem jautājumiem, akcentu liekot uz pieredzes apmaiņu starp namu apsaimniekošanas uzņēmumu juristiem.
Lasīt vairāk

Jelgavas nekustamā īpašuma pārvaldei – 16. jubileja!        

Publicēts: 12.06.2014



20. jūnijā SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) atzīmēs jau 16. jubileju, un arī šajā dzimšanas dienā uzņēmuma darbinieki svētkus sarūpēs Jelgavas Bērnu sociālās aprūpes centra iemītniekiem, dāvinot viņiem iespēju izrauties no ierastās vides, apmeklējot Līvu akvaparku.
Lasīt vairāk

Sadarbībā ar JNĪP Jelgavas tehnikumā izglītos nama pārziņus        

Publicēts: 11.06.2014



Trešdien, 11. jūnijā, sāksies uzņemšana Jelgavas tehnikumā, un viena no novitātēm 2014./2015. mācību gadā ir iespēja jauniešiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem šajā skolā apgūt izglītības programmu «Nekustamā īpašuma tirdzniecība un apsaimniekošana», iegūstot namu pārziņa kvalifikāciju. Šī programma tiks īstenota sadarbībā ar SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP).
Lasīt vairāk

Pie mums viesojas pārstāvji no SIA „Rīgas namu pārvaldnieks”        

Publicēts: 05.06.2014



Šodien, 05. jūnijā, noritēja pašvaldības SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” un mūsu uzņēmuma pārstāvju tikšanās. Pārsvarā tika apskatīti jautājumi, kas saistīti ar energoefektivitātes jomu. JNĪP valdes loceklis Juris Vidžis uzrunāja klātesošos un iepazīstināja ar uzņēmumu, kā arī pastāstīja par plānotajām darbībām, kuras uzlabotu mūsu sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Viesi uzklausīja JNĪP tehnisko direktoru, projekta “Mājas draugs” dalībnieku Oļegu Kukutu, kurš dalījās pieredzē risinot gan tehniskus, gan finanšu jautājumus, māju renovācijas procesa laikā.  SIA „Rīgas namu pārvaldnieks”pārstāvji stāstīja par savu pieredzi renovācijas projektos Rīgas pilsētā. Noslēgumā viesiem bija iespēja arī apmeklēt Energoefektīvāko ēku Latvijā 2010, Helmaņa ielā 3.

Informācija par balkonu tehniskās apsekošanas rezultātiem        

Publicēts: 29.05.2014



Pēc iedzīvotāju iniciatīvas pagājušajā gadā tika veikta balkonu tehniskā apsekošana deviņstāvu mājā Loka maģistrālē 23, lai būtu iespējams gūt pilnīgāku priekšstatu par konstrukciju stāvokli. Jau tobrīd tika konstatēts, ka lielai daļai balkonu ir nepieciešami konstrukciju pastiprināšanas darbi. Trīspadsmit no 64 balkoniem tehniskajā apsekošanā konstatēts kritisks stāvoklī un tie atzīti par izmantošanai bīstamiem. Drošības nolūkos tie nekavējoties tika norobežoti ar būvniecības sietu.
Lasīt vairāk

Savs lēmums aptaujas anketā dzīvokļa īpašniekam jāapliecina ar parakstu        

Publicēts: 22.05.2014



Pieņemt dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu aptaujas veidā ir vienkāršākais un efektīvākais veids, kā apzināt dzīvokļu īpašnieku viedokli par jautājumiem, kas skar kopīpašuma – daudzdzīvokļu mājas – apsaimniekošanu un pārvaldīšanu. Taču dzīvokļa īpašnieka lēmums – «par» vai «pret» anketā minēto jautājumu – likumīgu spēku iegūst tikai tādā gadījumā, ja balsojums līdztekus vārdam un uzvārdam apstiprināts ar personas parakstu.
Lasīt vairāk

Satiksmes ielas 37 un Meiju ceļa 50 dzīvokļu īpašnieki izrāda uzticību JNĪP        

Publicēts: 19.05.2014



No 1. maija savas mājas pārvaldīšanu SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) uzticējuši vēl divu daudzstāvu māju – Satiksmes ielā 37 un Maiju ceļā 50 – dzīvokļu īpašnieki. Pašlaik tiek veikti nepieciešamie darbi, lai arī šo māju pārvaldīšana varētu noritēt kvalitatīvi un atbilstoši dzīvokļu īpašnieku interesēm.
Lasīt vairāk

Dzīvokļu īpašnieku pārstāvju kopsapulcē atzinīgi novērtē JNĪP informatīvās sistēmas priekšrocības 

Publicēts: 15.05.2014



Dzīvokļu īpašnieku pārstāvju kopsapulcē atzinīgi novērtē JNĪP informatīvās sistēmas priekšrocības 

7. maijā aizvadīta SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) pārvaldīto māju dzīvokļu īpašnieku pilnvaroto personu (mājas vecāko) kopsapulce. JNĪP saka paldies visiem dzīvokļu īpašnieku pārstāvjiem, kuri, apmeklējot organizēto kopsapulci, apliecināja ieinteresētību savas mājas pārvaldīšanas procesā un aktīvi iesaistījās aktualitāšu apspriešanā.

Lasīt vairāk

Loka maģistrālē 23 sāk trīspadsmit balkonu rekonstrukciju  

Publicēts: 15.05.2014



Loka maģistrālē 23 sāk trīspadsmit balkonu rekonstrukciju  

Deviņstāvu mājā Loka maģistrālē 23 nupat sākusies balkonu rekonstrukcija. Šis ir pirmais gadījums SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) pieredzē, kad tik apjomīga balkonu sakārtošana nav visas mājas renovācijas projekta īstenošanas ietvaros.

Lasīt vairāk

Drīz sāksies skolēnu brīvlaiks – pārvietojoties māju pagalmos, jāievēro papildu piesardzība!        

Publicēts: 28.04.2014



Iestājoties siltajam laikam un tuvojoties skolēnu vasaras brīvlaikam, aktualizējies jautājums par iedzīvotāju, īpaši bērnu, drošību daudzdzīvokļu namu pagalmos. SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) vērš automašīnu vadītāju uzmanību uz bīstamajām situācijām, kas var rasties, neuzmanīgi pārvietojoties pagalmos, kā arī aicina gājējus un riteņbraucējus būt piesardzīgākiem.
Lasīt vairāk

7. maijā – dzīvokļu īpašnieku pilnvaroto personu kopsapulce        

Publicēts: 28.04.2014



Trešdien, 7. maijā, pulksten 18 Jelgavas 3. sākumskolas zālē notiks dzīvokļu īpašnieku pilnvaroto personu (māju vecāko) kopsapulce. Uz tikšanos aicināti ierasties visu SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) pārvaldīto māju dzīvokļu īpašnieku pārstāvji, lai kopīgi risinātu jautājumus, kas skar kopīpašuma pārvaldīšanu un uzturēšanu.
 
Daudzdzīvokļu namu pārvaldnieka un dzīvokļu īpašnieku pilnvaroto personu (mājas vecāko) tikšanās JNĪP organizē regulāri, lai klātienē pārrunātu aktuālos ar namu pārvaldīšanu saistītos jautājumus.
 
Kārtējā kopsapulce notiks 7. maijā pulksten 18 Jelgavas 3. sākumskolas zālē Uzvaras ielā 10, un dzīvokļu īpašnieku pārstāvji aicināti būt atsaucīgi.

Šajā reizē kopsapulcē plānots pārrunāt šādus jautājumus:

1. Dzīvokļu īpašnieku kopsapulču rezultāti par 2013. gadu;
2. Izmaiņas Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā;
3. SIA «Jelgavas ūdens» aktuālie jautājumi.

JNĪP Lielās talkas ietvaros sakopj piemiņas vietu RAF masīvā 

Publicēts: 17.04.2014



JNĪP Lielās talkas ietvaros sakopj piemiņas vietu RAF masīvā 

Ap 50 SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) darbinieku, tostarp vairāk nekā desmit Pārlielupes iecirkņa sētnieku, 11. aprīlī tikās tradicionālajā pavasara talkā, lai kopīgiem spēkiem sakoptu fašistiskā terora upuru piemiņas vietu mežā RAF masīvā. Šogad ar pērnajām lapām un atkritumiem piepildīts lielais astoņu kubikmetru ietilpības konteiners.

Lasīt vairāk

Elektromobiļa iegāde JNĪP ikdienas darba vajadzībām varētu būt nākotnē sasniedzams mērķis        

Publicēts: 16.04.2014



Lai iepazītos ar elektromobiļu uzlādes punktu infrastruktūru un šo videi draudzīgo transportlīdzekļu izmantošanu praksē, no 9. līdz 11. aprīlim Latvijas delegācija, tostarp SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) pārstāvji, viesojās Igaunijas pilsētā Tartu. Jāatzīst, ka igauņi šajā ziņā ir krietnu soli priekšā Latvijai, taču kaimiņvalsts pieredze likusi izvērtēt iespējas arī apsaimniekošanas uzņēmumam savā ikdienas darbā izvēlēties videi draudzīgāku transportu. Tiesa, visticamāk, šī ideja tiks īstenota tālākā nākotnē.
Lasīt vairāk

Dzīvokļu īpašniekus aicina organizēt mājas un apkārtnes sakopšanas talkas; JNĪP sakops piemiņas vietu RAF mežā        

Publicēts: 10.04.2014



Aprīlis Jelgavā pasludināts par Spodrības mēnesi, kad ikviens jelgavnieks aicināts sniegt ieguldījumu gan sava īpašuma, gan apkārtnes sakopšanā. Arī SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) savus klientus aicina iesaistīties Spodrības mēneša aktivitātēs un kopīgiem spēkiem uzpost gan savu daudzdzīvokļu māju, gan tās apkārtni.
Lasīt vairāk

Kolēģi citās valstīs novērtē Latvijas un JNĪP pieredzi namu pārvaldīšanā        

Publicēts: 02.04.2014



Martā Baltkrievijā notika Starptautiskās Nekustamā īpašuma pārvaldīšanas asociācijas (MAMN) valdes sēde, kurā piedalījās arī SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) vadītājs un Latvijas Namu pārvaldnieku un apsaimniekotāju asociācijas valdes loceklis Juris Vidžis.
Lasīt vairāk

Sākas Kalnciema ceļa 99 un 101 renovācijas! 

Publicēts: 11.03.2014



Sākusies divu SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) apsaimniekoto māju siltināšana Jelgavā – Kalnciema ceļā 99 un Kalnciema ceļā 101. Abām mājām tiks veikta pilna renovācija, tostarp sakārtojot inženierkomunikācijas un izremontējot kāpņu telpas.
Lasīt vairāk

Uzmanību! «Darīsim Kopā» jaunākais izdevums – pastkastītēs jau šonedēļ! 

Publicēts: 26.02.2014



Šonedēļ SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) klientu pastkastītēs nonāks jaunākais izdevuma «Darīsim Kopā!» numurs. Tajā, kā ierasts, dzīvokļu īpašnieki, kuri savas daudzdzīvokļu mājas pārvaldīšanu uzticējuši JNĪP, gan latviešu, gan krievu valodā tiks informēti par pašlaik aktuālāko namu apsaimniekošanā un komunālo pakalpojumu jomā.
Lasīt vairāk

Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde uzsāk ikgadējo dzīvokļu īpašnieku kopsapulču ciklu        

Publicēts: 21.02.2014



Pirmdien, 3. martā, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) uzsāk ikgadējo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopsapulču ciklu, lai, ar iedzīvotājiem tiekoties klātienē, atskatītos uz pagājušajā gadā padarīto, pārrunātu aktualitātes un apzinātu tuvākajā laikā veicamos darbus. Šogad par paveikto 2013. gadā iedzīvotājiem atskaitīsies ne tikai JNĪP kā nama pārvaldnieks, bet arī katras mājas dzīvokļu īpašnieku pilnvarotās personas, bez kuru ieinteresētības un neatlaidības daudzi darbi mājā, visticamāk, tā arī netiktu īstenoti.
Lasīt vairāk

Aizvadīti trīs semināri par novitātēm Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā        

Publicēts: 17.02.2014



Lai dzīvokļu īpašniekiem palīdzētu izprast izmaiņas Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) saviem klientiem organizējusi jau trīs informatīvos seminārus. Nākot pretim krieviski runājošajai auditorijai, viens no semināriem aizvadīts krievu valodā – tas, tāpat kā latviešu valodā organizētie, guva ievērojamu iedzīvotāju atsaucību.
Lasīt vairāk

Pirmo JNĪP semināru par grozījumiem likumā apmeklē vairāk nekā 30 dzīvokļu īpašnieku; nākamie semināri – 10. un 12. februārī 

Publicēts: 30.01.2014



Pirmo JNĪP semināru par grozījumiem likumā apmeklē vairāk nekā 30 dzīvokļu īpašnieku; nākamie semināri – 10. un 12. februārī 

Šonedēļ aizvadīts pirmais SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) organizētais tematiskais seminārs par grozījumiem Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā. Uz tikšanos bija ieradušies vairāk nekā 30 dzīvokļu īpašnieku – viņu atsaucība un sagatavotie jautājumi apliecināja, ka JNĪP klienti ir ieinteresēti detalizēti izprast ieviestās izmaiņas likumā, un semināra gaitā veidojās konstruktīvs dialogs. Nākamie semināri – 10. un 12. februārī

Lasīt vairāk

10. un 12. februārī notiks atkārtoti semināri par izmaiņām Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā        

Publicēts: 29.01.2014



Ņemot vērā dzīvokļu īpašnieku lielo atsaucību, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) radusi iespēju 10. un 12. februārī organizēt papildu seminārus par grozījumiem Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā. Interesenti, tostarp krieviski runājošā auditorija, aicināti tiem iepriekš pieteikties.
Lasīt vairāk

Uzmanību, brīdinām var aizsalt! 

Publicēts: 28.01.2014



Uzmanību, brīdinām var aizsalt! 

Ilgstošā sala dēļ SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) saņem arvien vairāk sūdzību par ūdensvada aizsalšanu – pašlaik apzinātas jau deviņas adreses, kurās ilgstošā aukstuma dēļ aizsalušas komunikācijas. Atbildība par to gan jāuzņemas pašiem dzīvokļu īpašniekiem, jo ūdensvads visbiežāk aizsalst, ja dzīvoklī, parasti mājās, kurās siltumu nodrošina paši dzīvokļu īpašnieki, netiek nodrošināta minimālā nepieciešamā gaisa temperatūra.

Lasīt vairāk

29. janvārī – JNĪP seminārs par grozījumiem Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā        

Publicēts: 20.01.2014



SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) saviem klientiem organizē semināru, lai dzīvokļu īpašniekus informētu par izmaiņām Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā. Tas notiks 29. janvārī plkst. 18.00 JNĪP Konferenču zālē. Ja seminārs gūs atsaucību, tiks nodrošināta iespēja līdzīgu tikšanos organizēt atkārtoti.
Lasīt vairāk

Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde – LBAS «Sadarbības partneris 2013» 

Publicēts: 16.01.2014



Aizvadītajā nedēļā Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) apbalvoja labākos sadarbības partnerus – darba devējus, kas rūpējušies par darbiniekiem, sadarbojušies ar arodbiedrību un stiprinājuši sociālo dialogu. Balva kā labākajam sadarbības partnerim pasniegta SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) un tās vadītājam Jurim Vidžim. JNĪP ir vienīgais uzņēmums mūsu pilsētā, kas līdz šim saņēmis LBAS balvu «Sadarbības partneris».

Lasīt vairāk

«NĪP» basketbolisti izcīna Cerību kausu        

Publicēts: 18.12.2013



15. decembrī noslēdzās Jelgavas Sporta servisa centra kausa izcīņa basketbolā, un tajā startēja arī SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» komanda «NĪP». Spraigā cīņā jau otro gadu pēc kārtas iegūts Cerību kauss, bet komandas jaunieguvums Toms Plūksna kļuva par visa turnīra rezultatīvāko spēlētāju.
Lasīt vairāk

Atsevišķus darbus daudzdzīvokļu mājā veikt pašiem dzīvokļu īpašniekiem ir ekonomiskāk        

Publicēts: 17.12.2013



Lai daudzdzīvokļu mājas uzturēšanai paredzētos līdzekļus izmantotu pēc iespējas ekonomiskāk, atsevišķus darbus dzīvokļu īpašnieki var veikt saviem spēkiem. Būtiski saprast, ka šādā veidā tiek ietaupīti gan degvielas, gan darbaspēka un citi resursi, kurus pakalpojuma sniegšanai pēc iedzīvotāju pieprasījuma nodrošina nama apsaimniekotājs, bet apmaksā – dzīvokļu īpašnieki no saviem līdzekļiem.
Lasīt vairāk

Cienījamie dzīvokļu īpašnieki. Vēršam Jūsu uzmanību uz grozījumiem MK noteikumos 

Publicēts: 31.10.2013



SVARĪGI: Ūdens patēriņa starpības sadales kārtība un MK noteikumos noteiktie termiņi

SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.1013 «Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu» dzīvokļu īpašniekus informē par ūdens patēriņa starpības sadales kārtību, kā arī par noteiktajiem termiņiem.

To, ka pārvaldniekam līdz 2013. gada 31. oktobrim jāinformē dzīvokļu īpašnieki par šo noteikumu 19.1 punktā minēto ūdens patēriņa starpības sadales kārtību, kā arī par šo noteikumu 33.1 un 33.8 punktā minētajiem termiņiem, paredz MK noteikumu Nr.1013 jaunā redakcija.
Lasīt vairāk

Atgādinājums par ugunsdrošību        

Publicēts: 21.10.2013



Sākoties aktīvajai apkures sezonai, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) atgādina, ka dzīvokļu īpašniekiem sadarbībā ar pārvaldnieku jāparūpējās par apkures ierīču drošību un jāiztīra dūmvadi – regulāra dūmvadu tīrīšana ir priekšnoteikums drošībai, dūmvada efektīvai darbībai un ilgam ekspluatācijas laikam.
Lasīt vairāk

Informācijai!        

Publicēts: 11.10.2013



Informējam, ka saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 1014 “Kārtība, kādā aprēķināma maksa par dzīvojamās mājas pārvaldīšanu un apsaimniekošanu“ visām daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kurās dzīvokļu īpašnieki likumā noteiktajā kārtībā nav lēmuši par pārvaldīšanas un apsaimniekošanas kārtību un noteikuši maksu par to, tika sagatavoti:

  • Obligāti veicamo dzīvojamās mājas uzturēšanas un apsaimniekošanas darbu plānotās ieņēmumu - izdevumu tāmes kopsavilkums 2014. gadam.
  • Dzīvojamai mājai nepieciešamo remonta darbu apkopojums 2014. gadam.
Ar visiem minētiem dokumentiem dzīvokļu īpašnieki var iepazīties pie atbildīgā dzīvojamās mājas pārvaldnieka.
Līdz 2013. gada 30. novembrim dzīvokļu īpašniekiem „Dzīvokļa īpašuma likums” noteiktajā kartībā jāpieņem lēmumu par dzīvojamai mājai aprēķinātās pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas apstiprināšanu nākamajam kalendārajam gadam, kā arī par dzīvojamai mājai nepieciešamo remontdarbu plāna apstiprināšanu nākama¬jam periodam.

Rīgas Enerģētikas dienas ietvaros praktisko pieredzi smeļas arī Jelgavā 

Publicēts: 04.10.2013



Rīgas Enerģētikas dienas ietvaros praktisko pieredzi smeļas arī Jelgavā 
SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) valdes loceklis Juris Vidžis un tehniskais direktors Oļegs Kukuts piedalījās seminārā, kas bija veltīts dzīvojamo ēku renovācijai. Lai iepazītos ar JNĪP pieredzi šajā jomā, semināra dalībnieki viesojās arī Jelgavā.
Lasīt vairāk

SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) veikumu novērtē vācu eksperti – Helmaņa iela 3 iegūst Vācu būvtehnoloģiju labās prakses titulu 

Publicēts: 25.09.2013



SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) veikumu novērtē vācu eksperti – Helmaņa iela 3 iegūst Vācu būvtehnoloģiju labās prakses titulu 

Novērtējot JNĪP ieguldījumu vācu augstās kvalitātes standartu ieviešanā Latvijā, 24. septembrī pie daudzdzīvokļu mājas Helmaņa ielā 3 atklāta īpaša fasādes goda plāksne. Atzinība JNĪP pausta Vācu būvtehnoloģiju labās prakses dienas ietvaros.

Lasīt vairāk

Arī balkoni un lodžijas ir dzīvokļu īpašnieku kopīpašums; nupat atjaunots balkons Uzvaras ielā 6        

Publicēts: 17.09.2013



Nupat, pamatojoties uz eksperta slēdziena par balkona kritisko stāvokli, SIA «Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) organizējusi balkona daudzdzīvokļu mājā Uzvaras ielā 6 remontdarbus. Tā kā balkoni un lodžijas ir kopīpašums, izdevumus par remontdarbiem sedz visi dzīvokļu īpašnieki. JNĪP iedzīvotājus aicina atbildīgāk izturēties pret balkonu un lodžiju tehnisko stāvokli un, pamanot defektus, kas var apdraudēt konstrukciju tehnisko stāvokli vai cilvēku drošību, par to nekavējoties informēt mājas pārvaldnieku, lai vienotos par nepieciešamajiem darbiem.
Lasīt vairāk

LIAA apstiprina līdzekļu piešķiršanu Dobeles ielas 52 un Kungu ielas 23 renovācijai        

Publicēts: 30.08.2013



SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) nupat noslēdza līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) par līdzekļu piešķiršanu vēl divu daudzdzīvokļu māju renovācijai Jelgavā. Tas nozīmē, ka arī Dobeles ielas 52 un Kungu ielas 23 dzīvokļu īpašnieki varēs izbaudīt priekšrocības, ko sniedz energoefektīva un vizuāli pievilcīga māja.
Lasīt vairāk

Gatavojamies eiro ieviešanai – SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» Norēķinu punktos izsniegtajos maksājumu čekos summa jau pašlaik tiek uzrādīta abās valūtās 

Publicēts: 27.08.2013



Lai klienti pakāpeniski varētu pierast pie eiro valūtas un sniegto pakalpojumu izmaksām eiro, jau pašlaik SIA «Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) maksājumu čekos, kas izsniegti uzņēmuma Norēķinu punktos, samaksāto summu uzrāda abās valūtās – latos un eiro.
Lasīt vairāk

Dzīvokļu īpašniekiem jānoslēdz pārvaldīšanas pilnvarojuma līgums; JNĪP speciālisti gatavi atkārtoti informēt par tā noteikumiem 

Publicēts: 16.08.2013



Lai dzīvokļu īpašnieki savu daudzdzīvokļu namu sadarbībā ar nama pārvaldnieku varētu apsaimniekot efektīvāk, SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) aicina noslēgt (pārjaunot) pārvaldīšanas pilnvarojuma līgumu. Pašlaik jau 85 procenti dzīvokļu īpašnieku JNĪP ir izvēlējušies kā savas mājas pārvaldnieku.

Lasīt vairāk

Ugunsgrēka sekas Raiņa ielā 9 JNĪP speciālisti novērsuši; elektrības un ūdens padeve dzīvokļos atjaunota        

Publicēts: 13.08.2013



12. augusta vēlā vakarā piecstāvu mājā Raiņa ielā 9, kur pašlaik notiek renovācijas darbi, izcēlās ugunsgrēks pagrabā. Visu otrdienu mājā strādāja SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) atbildīgie speciālisti, lai novērstu ugunsgrēka sekas. Nupat lielākā daļa darbu pabeigti un dzīvokļu īpašumos pakalpojumi iespēju robežās atjaunoti.

Lasīt vairāk

SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" un SIA "Fortum Jelgava" ikmēneša rēķinus var izdrukāt tuvākajā JNĪP norēķinu punktā        

Publicēts: 13.08.2013



SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP), domājot par klientu ērtībām, radusi iespēju nodrošināt nozaudētu vai nesaņemtu JNĪP un SIA "Fortum Jelgava" ikmēneša rēķinu papildus izdrukāšanu.

Lasīt vairāk

JNĪP atgādina: par nelegālām «ekstrām» mājoklī atbildīgs dzīvokļa īpašnieks        

Publicēts: 09.08.2013



Patvaļīga dzīvokļa atslēgšana no centralizētās apkures, nelikumīgi veikta «bunkura» izbūve zem pirmā stāva dzīvokļa un pašrocīgi «uzlabota» kanalizācijas sistēma – tās ir tikai dažas nelikumības, kuras pēdējā laikā dzīvokļu īpašumos atklājuši SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) speciālisti. Par dzīvoklī veiktajiem nesankcionētajiem darbiem atbildība jāuzņemas dzīvokļu īpašniekam, un atsevišķos gadījumos ar sekām nākas cīnīties cilvēkam, kurš dzīvokli iegādājies jau «uzlabotu».

Lasīt vairāk

LIAA pārtrauc daudzdzīvokļu māju siltināšanas projektu iesniegumu; SIA „Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) dzīvokļu īpašniekiem pieņemot lēmumu, paguvusi iesniegt vairāk kā 10 projektu       

Publicēts: 05.08.2013



Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) paziņojusi, ka ar 2013. gada 31. jūliju ir pārtraukta projektu iesniegumu pieņemšana aktivitātes «Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi» 11. projektu iesniegumu atlases kārtā. Tādējādi LIAA jau iesniegtie projekti par SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) apsaimniekošanā esošajām mājām, visticamāk, tiks īstenoti, taču jaunus projektus vismaz pagaidām iesniegt nevarēs.

Lasīt vairāk

Sāk Raiņa ielas 9 siltināšanu; renovācijas procesam gatavojas vēl 12 mājas 

Publicēts: 01.08.2013



Šonedēļ norit sagatavošanās darbi, lai jau tuvākajās dienās varētu sākt piecstāvu mājas Raiņa ielā 9 siltināšanu. Renovācijas darbus saskaņā ar līgumu veiks SIA «AMAXS» sadarbībā ar AS DNB banku.
Taču šī nav vienīgā SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) apsaimniekošanā esošā māja, kurā līdz renovācijas darbu uzsākšanai atlicis pavisam nedaudz. Kopumā siltināšanai gatavojas vēl divpadsmit mājas: Dobeles ielā 8, 10, 12, 14; Kalnciema ceļā 99, 101; Kronvalda ielā 5; Miezītes ceļā 38; Katoļu ielā 17 un Lielajā ielā 39, 5, 3.
Lasīt vairāk

Dzīvokļu īpašniekiem un zemes īpašniekiem jānoslēdz līgums par zemes nomu; JNĪP var palīdzēt vienoties        

Publicēts: 30.07.2013



Gadījumos, ja zeme zem daudzdzīvokļu mājas pieder citam īpašniekam – fiziskai vai juridiskai personai –, zemes nomas līguma slēgšana ir zemes īpašnieka un dzīvokļu īpašnieka abpusējs pienākums – Dzīvokļa īpašuma likums nosaka, ka dzīvokļa īpašnieka pienākums ir maksāt nomas maksu par zemes lietošanu. Tieši viņi, savstarpēji vienojoties, lemj, uz kādiem noteikumiem zemes nomas līgums slēdzams. SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) pauž gatavību sniegt atbalstu šī jautājuma sakārtošanā, ja vien dzīvokļu īpašnieki pārvaldnieku pilnvaro to darīt.

Lasīt vairāk

Divpadsmit stāvu mājā K.Barona ielā lifts salabots        

Publicēts: 29.07.2013



Lai bezatbildīgo lifta pasažieru rīcības dēļ nebūtu jācieš visiem divpadsmit stāvu mājas K.Barona ielā 12 iedzīvotājiem, kuri divas nedēļas bija spiesti iztikt bez lifta, nama apsaimniekotājs SIA «Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde» (JNĪP) problēmu novērsis, negaidot, kamēr vainīgie tiks saukti pie atbildības. Sestdien, 27. jūlijā, lifts salabots.

Lasīt vairāk

Visas tiesības ir aizsargātas © SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde"
Pārpublicēšana ir atļauta, saglabājot atsauci uz ziņojuma vai attēla autoru un saiti uz avotu, kā arī sniedzot informāciju uzņēmuma e-pastā ([email protected]).
Autors patur tiesības liegt atsevišķu ziņojumu vai attēlu pārpublicēšanu.