Informējam, ka šajā mājaslapā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatnes apkopo informāciju par Mājaslapas apmeklējumiem, palīdz uzlabot tās funkcionalitāti un nodrošina tehnisku servisa darbību. Turpinot lietot šo Mājaslapu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes. Sīkāk par šo lasīt: Uzņēmuma personas datu apstrāde un privātuma politika.
NĪP logo
jelgava.lv
Meklēt rakstu
Raksti 1-2 no 2

JAUNS APKURES APRĒĶINS PĒC ALOKATORU METODES 



Taisnīgākai apmaksas sadalīšanai starp iedzīvotājiem par mājā patērēto siltumenerģiju kopš 2009/2010 apkures sezonas SIA JNĪP 12 mājām nodrošina individuālā siltumenerģijas patēriņa uzskaiti pēc proporcionālā patēriņa metodes, izmantojot sildķermenim piestiprinātu elektronisku iekārtu siltummaksas sadalītāju - “alokatoru”.

 

Pēc konsultācijām ar māju vecākiem, pašu uzņēmumā veiktās datu analīzes, ir izstrādāta metodika apkures aprēkinam pēc individuālajiem elektroniskajiem maksas sadalītājiem - alokatoriem. Pēc šīs metodikas 12 daudzdzīvokļu mājām kopš 2009./2010.g. apkures sezonas tiek veikta apkures izmaksu sadale.

Nākamajai apkures sezonai vairāku māju iedzīvotāji ir nolēmuši ieviest jauno apkures aprēķinu metodi.

Lasīt vairāk

Apkures aprēķina pēc alokatoru metodes rezultāts (piemērs) 


Piemērā redzams, ka atkarībā no apkopotajiem apkures alokatoru rādījumiem, viena m2 apkures cena noteiktā mājā var svārstīties samērā plašās robežās. Tas, protams, ir atkarīgs no pašiem lietotājiem. Redzams, ka tiem lietotājiem, kuri ir ekonomējuši - cena ir zemāka, citiem - augstāka par vidējo ēkā. (Piemērā ir attēlots reālas ēkas aprēķins).

Pēdējo mēnešu laikā esam saņēmuši lūgumus no vairākām mājām ar vēlmi uzstādīt savos dzīvokļos siltummaksas sadalītājus un aprēķināt apkures izmaksas pēc faktiskā patēriņa. Pašlaik notiek sarunas un konsultācijas.

Lasīt vairāk

Visas tiesības ir aizsargātas © SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde"
Pārpublicēšana ir atļauta, saglabājot atsauci uz ziņojuma vai attēla autoru un saiti uz avotu, kā arī sniedzot informāciju uzņēmuma e-pastā ([email protected]).
Autors patur tiesības liegt atsevišķu ziņojumu vai attēlu pārpublicēšanu.